UNIQLO presenterar nya matchställ för ambassadörerna Roger Federer och Kei Nishikori – ute i butik på måndag

roger Federer Uniqlo

Japanskt mode är hetare än någonsin i den svenska gatubilden. Redan ifjol öppnade UNIQLO i Stockholm och imorgon är det alltså även dags för MUJI att öppna på Åhlens. Då det gäller UNIQLO så lanseras nu nya matchställ för ambassadörerna Roger Federer och Kei Nishikori.

UNIQLO:s senaste matchställ för tennisspelarna och ambassadörerna Roger Federer och Kei Nishikori kommer att säljas i utvalda butiker och online på UNIQLOS speciella tennissida med start den 19 augusti. I kollektionen ingår repliker av de funktionsplagg som tennisstjärnorna kommer att bära under US Open Tennis Championships som börjar 26 augusti.

Kollektionen består av shorts, pikétröjor och accessoarer och är designad av Uniqlos Artistic Designer Christopher Lemaire. 

Tyget Dry EX har utvecklats av UNIQLO tillsammans med Toray Industries och innehåller en speciell välvd struktur som är designad för att torka snabbare än vanliga funktionsmaterial. Det gör att materialet inte blir klibbigt trots hög luftfuktighet och svett. Den upphöjda strukturen på materialet är perfekt för de krävande rörelserna i tennis. Nättyg med hög andningsförmåga har även använts på områden där man vanligen svettas mycket för att undvika överhettning och ge möjlighet till optimal prestation.

Det här året ville jag har en helsvart outfit till US Open och designteamet har verkligen levererat. Vad jag älskar med designen är hur den fångar min egna vision av vad LifeWear är on-court, vilket även kan gå utanför en sportigt kontext. Ju mer vi arbetar ihop desto mer utvecklas vi, och jag är tacksam gentemot designteamet på UNIQLO som har levererat i absoluta toppklass till varje turnering jag medverkat i. Jag blir exalterad varje gång vi tar fram något nytt tillsammans., säger Roger Federer. 

Roger Federers matchställ som han kommer att använda under US Open som börjar 26 augusti. Denna har inspirerats av hans eleganta spelstil och har bland annat den minimalistiska krage som han gillar att bära då han spelar.

Kei Nishikoris matchställ. Här syns mer livfulla färger och dessa har designats för att matcha de blå tennisbanorna i New York. Även här har man fäst stor uppmärksamhet vid det funktionella med bland annat nättyg på ryggen som skingrar värmen medan man spelar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *