UNIQLO samarbetar med Jil Sander i ny kollektion

Japanskt herrmode är en av de största trenderna på den svenska marknaden för vintern 2020/2021. Det visar inte minst den japanska klädkedjan UNIQLO:s satsningar på Sverige i och med öppnandet av den andra butiken i Stockholm alldeles nyligen.

Nya kollektioner från UNIQLO lanseras också på löpande band. Något som är rätt unikt i ett utmanande skede i världsekonomin och speciellt då inom modebranschen.

mode för män vintern 2020 2021

Ny kollektion i samarbete med Jil Sander

Den globala japanska klädkedjan UNIQLO tillkännager nu lanseringen av den nya +J-kollektionen. Kollektionen släpps i butik och online den 12 november.

stiltips herr överskjortor vinter 2020 2021

Detta markerar återkomsten av UNIQLOs legendariska samarbete med designern Jil Sander, som presenterar sin moderna signaturstil i och med denna exceptionella kollektion för dam och herr.

Det är med uppskattning och spänning jag tillkännager +J-kollektionen tillsammans med Jil Sander. En delad respekt för modernitet och tidlös design framgår av vårt senaste samarbete, särskilt i sofistikerade och vardagliga väsentligheter som är väl lämpade för livet idag, säger Tadashi Yanai, President och CEO på Fast Retailing.

herrstil vintern 2020 2021

FW20-kollektionen från +J har sofistikerade detaljer både för kvinnor och män. Den är inspirerad av en känsla av upplyst understatement och består av mångsidiga och ikoniska plagg.

Fina skräddarsydda och skulpturella former

Fina skräddarsydda och skulpturella former kommer samman med en övergripande balans mellan proportioner, lätthet och komfort. Tydliga linjer ger definition för rörliga paneler och arkitektoniska silhuetter. Volymer, även om de är generösa, är väl anpassade.

stiltips för män vintern 2020 2021

En mängd olika kvalitetsmaterial sträcker sig från funktionella tyger till fiskbens-tweed. Väv och ytbehandlingar animerar plaggen med en nästan taktil visuell inverkan. Gällande skräddarsydda detaljer ligger intresset i det fina utförandet av stoppning, fickor, blixtlås, sömmar och kontrastfoder.

Jag bestämde mig för att definiera den globala moderna uniformen, med detta i åtanke: Kläder ska vara långvariga och bestående. De borde tjäna bäraren och ge bäraren den energi och självkänsla som är nödvändig i vår globala verklighet, säger Jil Sander.

inspiration herrstil vintern 2020 2021

Kollektionen

Ytterkläderna inkluderar hybdrid-dun, militärinspirerade skjortjackor och rockar i kashmirblandningar med ett kroppsmedvetet snitt. Skräddarsydda kavajer och gabardinbyxor har en pappersfinish.

mode för män vintern 2020 2021

Oversize-skjortor kommer i en klassisk palett från elfenben till svartvitt, eller mer lekfulla kontrasterande färgmönster. Tröjorna är vackert stickade i bland annat material som kashmir och merinoull. Långa stickade klänningar och en skulpturell kjol visar en estetik av energi och renhet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *