UNIQLO släpper kampanj inför OS med Jireel, Leslie Tay & Jelassi

uniqlo team Sweden

Den globala klädkedjan UNIQLO har skapat UNIQLO TEAM SWEDEN, bestående av 13 svenska idrottare. Detta är företagets första lag med ambassadörer och syftet med initiativet är att stärka partnerskapet mellan UNIQLO samt Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Detta genom samarbete i en rad projekt som strävar efter internationell idrottslig perfektion samtidigt som de visar på aktörernas gemensamma engagemang för innovation, hög kvalitet och hållbarhet.

Tidigare har vi bland annat fått se individuella ambassadörer i form av tennisstjärnorna Roger Federer och Kei Nishikori fronta kampanjerna från UNIQLO. Redan nu har en officiell Sverige t-shirt lanserats för kampanjen, som du hittar mer information om nedan.

Dream Project by UNIQLO

Ett första steg i denna riktning är lanseringen av projektet ”DREAM PROJECT by UNIQLO”, där olympiska och paralympiska evenemang kommer att hållas i Sverige under hela året för att inspirera barn och ungdomar att hitta sin egen idrott och därigenom bidra till en aktiv och hälsosam livsstil.

UNIQLO TEAM SWEDEN består av elva svenska toppidrottare, alla med mål att representera sitt land under OS och Paralympics i Tokyo, planerade att hållas 2021. I laget ingår också två olympiska legendarer.

uniqlo team Sweden

Sedan tillkännagivandet av vårt partnerskap i januari förra året har vi försett de svenska idrottarna och trupperna med kläder till mästerskap och tävlingar. Till Tokyo 2020 kommer vi att designa en unik LifeWear-kollektion till de olympiska och paralympiska lagen. Kollektionen tas fram i nära samarbete med idrottarna och har ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Det nybildade UNIQLO TEAM SWEDEN kommer ge oss en extra inblick i hur vi kan erbjuda trupperna bästa möjliga LifeWear. Samtidigt visar vi på värdet av att arbeta tillsammans mot en ljusare framtid, säger Koji Yanai, Fast Retailing Group Senior Executive Officer, som ansvarar för UNIQLOs Olympiska/Paralympiska projektet 2020/2022.

jelassi uniqlo

UNIQLO TEAM SWEDEN kommer även spela en aktiv roll i DREAM PROJECT by UNIQLO, som ska vägleda svenska ungdomar till en mer hälsosam och aktiv livsstil.

Vårt mål är tvåfaldigt. För det första att hjälpa minst 20 210 barn att hitta en ny sport under nästa år. För det andra att hjälpa Sverige att vinna medaljer i Tokyo. Med ett år till spelen stärker Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté partnerskapet med UNIQLO och tillsammans skapar vi nya synergier för framtiden. Inom ramen för DREAM PROJECT by UNIQLO kommer vi kunna hålla olympiska och paralympiska relaterade evenemang som uppmuntrar barn och ungdomar i hela Sverige att hitta en idrott de lätt kan ta in i sina liv. Aktiviteterna kommer att bedrivas tillsammans i vänskap, respekt och med strävan om att nå högsta nivå, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

uniqlo team Sweden t-shirt

Som en del av förberedelserna för spelen har UNIQLO och Sveriges Olympiska Kommitté samt Sveriges Paralympiska Kommitté utfärdat ett gemensamt uttalande (bifogat) med titeln ”Together for the Future”. Uttalandet kommer att vara vägledande för samarbetet. Det går längre än ett officiellt ramverk för en klädpartner genom att bygga en bättre framtid med högsta nivå på sport och kläder.

En annan produkt av partnerskapet med det svenska laget är den officiella SWE t-shirten, som nu finns hos UNIQLO på denna sida.

Leslie uniqlo
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *