Nyheter från Vacheron Constantin under Watches and Wonders 2022

Vacheron Constantin lyxklockor
5000T/000P-B975​

Watches and Wonders 2022 i Genève har rivstartat med en mängd nyheter från några av världens lyxigaste klocktillverkare. Vi börjar med nyheterna från en av världens äldsta och samtidigt lyxigaste klocktillverkare – Vacheron Constantin.

Vacheron Constantin grundades 1755 och är världens äldsta klocktillverkare med kontinuerlig produktion i över 265 år och har troget bevarat ett stolt arv av klocktillverkning och stilistisk sofistikering genom generationer av mästare.

Här är världens mest eftertraktade klockmärken!

Anrika Vacheron Constantin

Vacheron Constantin lyxklockor tillverkning

I toppen av Haute Horlogerie och diskret elegans skapar huset klockor med unika tekniska och estetiska signaturer och en extremt hög nivå av finputs.
Vacheron Constantin ger liv åt ett oöverträffat arv och en anda av innovation genom sina kollektioner: Patrimony, Traditionnelle, Métiers d’Art, Overseas, Fiftysix, Historiques och Égérie.

Vacheron Constantin lyxklockor tillverkning

Företaget erbjuder också sin kräsna kundkrets av finsmakare en sällsynt möjlighet att förvärva unika och skräddarsydda klockor genom sin avdelning ”Les Cabinotiers”.

Här är några av de mest intressanta nyheterna från Vacheron Constantin som lanserats till Watches and Wonders 2022:

Historiques 222

Vacheron Constantin Historiques 222

Vacheron Constantin presenterar en modern nyutgåva av 222 ”Jumbo” i gult guld med 37 mm diameter: en ikonisk klocka från 1970-talet. 222 var en emblematisk ”sporty-chic”-modell som lanserades 1977 och som markerade en vändpunkt i Vacheron Constantin’s klassiska skapelser.

Med sitt monoblocka, platta, tonneauformade hölje med en räfflad bezel, visade denna klocka med integrerat armband en robust, funktionell och sportig anda med en elegans som härrör från renheten i dess linjer och finess i dess kurvor.

Vacheron Constantin Historiques 222 watch

Denna nyutgåva i Historiques-kollektionen är trogen den ursprungliga modellen, men med några justeringar för att öka komforten och tillförlitligheten. Boetten, som pryds av ett maltesiskt korsemblem vid klockan 5, har en utställningsbaksida som avslöjar den nya generationens egenutvecklade kaliber 2455/2 med en oscillerande vikt som är omgjord för den här modellen.

Vacheron Constantin nya klockar 2022

Den arbetar med en hastighet av 28 800 vibrationer per timme och erbjuder optimal precision med en lika noggrann finish som den ursprungliga modellen. De estetiska koderna från den ursprungliga 222-modellen har respekterats: en guldfärgad urtavla med raka timme-markörer och stav-typ händer vars självlysande ljus tar en grön färg på natten, som en hänvisning till tritium som används på den ursprungliga 222.

Armbandet har omformats för att ge en mer ergonomisk känsla.

Traditionnelle perpetual calendar chronograph

Traditionnelle perpetual calendar chronograph

Vacheron Constantin erbjuder en ny version av sin kronografmodell Traditionnelle med evighetskalender, utrustad med den egna manuellt uppdragna calibre 1142 QP, en av de mest prestigefyllda kronografrörelserna med evighetskalenderkomplikation.

Modellen har en exklusiv ny klassiskt inspirerad estetisk signatur i form av en laxfärgad urtavla och ett platinafodral och kommer att tillverkas i begränsad upplaga som endast finns tillgänglig i Vacheron Constantin-butiker.

Overseas tourbillon skeleton

Vacheron Constantin Overseas tourbillon skeleton

Den nya modellen Overseas tourbillon med skelett kännetecknas av flera nyheter. Det är den första klockan i kollektionen som är utrustad med ett tourbillon urverk i en skelettversion.

Den nya Manufacture Calibre 2160 SQ, med handgjord finish som är karakteristisk för haute horlogerie men i en modern anda, är utrustad med ett originellt reglerorgan med en balansfjäder med en Breguet-spiral. Tunnelns öppning avslöjar ett lock format som en kompassros, en ny design för Vacheron Constantin.

Overseas tourbillon skeleton

Denna senaste version, som finns i 18K 5N rosa guld och titan Grade 5, är den första Vacheron Constantin-klockan som är helt tillverkad av denna metall, inklusive bezel och krona. Denna fläkt av frisk luft, som är helt i linje med Overseas-kollektionens resandekänsla, åtföljs av noggrann uppmärksamhet på finishen av urverket och boetten.

Varje komponent är omarbetad och färdigställd för hand, vilket illustrerar perfekt husets tema Anatomy of Beauty för 2022, som lyfter fram alla rika och subtila detaljer i ett Vacheron Constantin-urverk. Båda versionerna levereras med två utbytbara läder- och gummiband.

Les Cabinotiers Minute Repeater Tourbillon Split-Seconds Monopusher Chronograph

Les Cabinotiers Minute Repeater Tourbillon Split-Seconds Monopusher Chronograph

Med denna kronograf i enstaka utgåvor har Vacheron Constantin uppnått den perfekta blandningen av teknisk horologi och estetisk sofistikering. Klockan utmärker sig genom den sällsynta kombinationen av en minutrepeater och en kronograf med delad sekund i en tourbillonreglerad kaliber.

Trots denna komplexitet, som avspeglas i skapandet av den nya manuella uppdragningskaliber 2757 med nästan 700 komponenter, har konstruktörerna på tillverkningen skapat ett tunt urverk som bara är 10,4 mm tjockt. Detta urverk uppfyller de strängaste prestandakriterierna när det gäller prestanda och tillförlitlighet, vilket krävde en ny arkitektur för den extra kronografplattan och användning av material som kisel som är lättare och har en lägre friktionskoefficient.

Les Cabinotiers Minute Repeater Tourbillon Split-Seconds Monopusher Chronograph

Resultatet är en hög kronografprecision som uppnås under hela den 50 timmar långa gångreserven. Samma uppmärksamhet har ägnats åt mekanismen för minutrepetitionen, särskilt genom att man har införlivat en centripetal flygande slagregulator som säkerställer musikaliteten i ljudsekvenserna. Den omsorg som ägnas åt de sista detaljerna återspeglar samma filosofi, med handgjorda High Watchmaking Finishes och magnifika kontrasteffekter mellan komponenternas färger och deras ytbehandlingar.

Denna Les Cabinotiers-klocka – vars montering och slutbehandling anförtrotts en enda urmakare och som utmärker sig genom sin urtavla med förskjutna räknare som garanterar perfekt läsbarhet – förevigar den stora Genève-urmakartradition som Vacheron Constantin upprätthåller. Klockan presenteras med en 45 mm diameter rosa guld 18K 5N boett som är försedd med ett alligatorläderband.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *