Vårens största slagauktion för konst kör igång idag!

Bukowskis auktion juni 2021

Idag är det dags för en av vårens stora höjdpunkter för klassisk konst, konsthantverk och smycken. Det har återigen blivit dags för Important Spring Sale hos Bukowskis.

Bukowskis har har redan i flera säsonger bjudit på några av de mest uppmärksammade försäljningarna av konst och designhantverk. Så sent som i maj klubbades sammanlagt 17 miljonnoteringar på auktionen Modern Art + Design – däribland årets hittills dyraste målning. Erik Olsons ”Carré Rouge (Röd kvadrat)”, såldes den 12:e maj för 8 427 800 kronor, vilket är ett nytt världsrekord för konstnären.

I december 2020 såg vi också svensk auktionshistoria när Carl Larssons ”Syende flicka” såldes för 12 480 000 kronor, även det nytt rekord för konstnären.

Höjpunkter på Important Spring Sales hos Bukowskis

Det finns mycket att se fram emot när Important Spring Sales idag kör igång hos Bukowskis. Här är några av höjdpunkterna.

Mästerverk från Carl Fredrik Hill

Carl fredrik hill trädet och flodkröken

Carl Fredrik Hills målning ”Trädet och flodkröken” utgör kulmen på målarens produktion som landskapsmålare i Frankrike och förväntas säljas för stora belopp. Målningen har ett utrop på 8 000 000 – 10 000 000 SEK och är en av auktionens absoluta höjdpunkter.

Sex verk av Carl Larsson

carl Larsson "vet du vad? var god och glad"

På vårens slagauktion återfinns också hela sex målningar av en av Sveriges mest kända och älskade konstnärer – Carl Larsson. En av dessa är ”Körsbärsblom” med ett utrop på 2 500 000 – 3 000 000 SEK.

Avdelningen för möbler och konsthantverk

ljuskrona i silver

Inom Bukowskis avdelning för möbler och konsthantverk hittar vi också högklassiga föremål med kungliga provinser och en spännande historia. Bland annat en ljuskrona i försilvrad mässig, argent haché, tillskriven Pierre Boulanger (Paris 1750, Louis XV). Ljuskronan kan betraktas som ett syskon till den krona i de kungliga samlingarna som hänger på Drottningholms slott.

Inom rokoko-stilen finns även fyra silverljusstakar av Arvid Floberg från 1768 och 1779. Det finns också två Sengustavianska urnor i blybergsporfyr från 1800-talets början som är i utmärkt skick.

Asiatisk konst och konsthantverk

buddha statyer

Bland Bukowskis avdelning för asiatisk konst och konsthantverk hittar vi eftertraktade föremål från flera privata samlingar. Däribland flera Buddha-statyer, japanska skärmar och krukor.

Du hittar hela katalogen för Important Spring Sale här. Auktionen äger rum på Arsenalsgatan 2 i Stockholm. Auktionen äger rum mellan 2 juni och 4 juni. Imorgon är det dags för auktionens höjdpunkt när konstauktionen äger rum.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *