Veckoslutsinspiration: Flanellkostymen

Det faktum att vi nu kommit in i en kallare period på året har inte endast nackdelar, åtminstone inte då det gäller klädseln. Nu finns det nämligen all orsak att ta i bruk material som man annars inte kommer att tänka på så ofta.

En av dessa personliga favoriter är klädesplagg i flannel, ett material som förutom dess värmande egenskaper tillför en struktur i klädseln som är svår att uppnå med andra material.

I dagens inlägg kör vi alltså med flanell som bas i form av en ljusgrå kostym från Suitsupply. Detta kombinerar jag gärna med sobert ljusbruna och sandfärgade nyanser. Skor och accessoarer får gärna vara i nyanserna brun eller rödbrun mocka för att ytterligare framhäva flanelltygets egenskaper.

Kostym & ytterrock: Suitsupply 

Slips: Oscar Jacobson

Halsduk: Eton

Bröstduk: Tieroom

Klocka: Sjöö Sandström

Parfym: Truefitt & Hill

Skor: Saint Crispin

peck-i-foto

Inspirationen, stilikonen Gregory Peck från filmklassikern The Man in The Gray Flannel Suit från år 1956En film som kan ses i sin helhet i klippet nedan:

Från premiärvisningen av filmen i New York:

Flanellkostymen kommer från Suitsupply och tyget från anrika Vitale Barberis Canonico som har anor ända från år 1663.

8079b8df-630a-4616-bb27-eea8a55edd79

Flanellslips från Oscar Jacobson.

500c4a6f-2e6f-4ed9-ae4e-d084fda9fe8c

På torsdag denna vecka hade jag äran att få besöka de svenska tillverkarna av exklusiva armbandsur Sjöö Sandström. Här förevisas den lyxiga modellen Royal Capital som lanserades år 2014.

00133e73-59d3-4a48-a0a1-1ad1c033c012

Samma modell i roséguld och brunt alligatorarmband, en modell som inte är alltför enkel att få tag i eftersom den endast tillverkats i ett 30-tal exemplar. Mer om Sjöö Sandström kommer senare här på Gentlemannaguiden.

41328652-d165-4e2a-896d-98735f96ed48

Förra veckan fick jag äntligen tillfälle att testa på Truefitt & Hills Apsley Cologne, en doft som jag själv tycker att påminner väldigt mycket om Benjamin Barbers underbara Black Oak-serie.

notch-ullslips

Om man söker efter slipsar och bröstdukar i ull och övriga alternativa material till vintern kan det vara värt att kolla upp Tierooms svenska designermärke Notch. Produkterna till övervägande delen tillverkade i Mulberrysiden, men det finns även ett stort urval i ull, bomull och linne.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *