Veckoslutsinspiration: Frank Sinatra

Den som följt Gentlemannaguiden en längre tid vet att det finns en artist som jag föredrar framför andra när det gäller julmusik. Ingen annan förmår skapa julstämning som Frank Sinatra med sin kännspaka röst och klassiska jullåtar.

Därför hämtar vi idag inspirationen från Frank Sinatra och hans klädsel. Ifjol i samband med att det var 100 år sedan Frank Sinatra föddes gick vi här på Gentlemannaguiden mer i detalj igenom hans klädsel i inlägget Stilikonen Frank Sinatra. Det är utifrån detta som vi hämtat inspirationen med de märken som han gillade att bära.

Kostym och ytterrock: Alfred Dunhill 

Bröstduk: Turnbull & Asser

Skjorta och slips: Turnbull & Asser

Skor: John Lobb

Klocka: Raymond Weil Sinatra

Hatt: Cavanagh

Parfym: Yardley English Lavender EdT

I samband med Frank Sinatras 100:e födelsedag lanserade tillverkaren av lyxklockor, Raymond Weil en kollektion för att hedra musiklegenden. Något som finns närmare skrivet om på denna länk. Därmed fortsatte Raymond Weil sin tradition att lansera klockmodeller med anknytning till musikindustrin. Den första kollektionen inom området Amadeus utkom år 1982 som ett samarbete med Miloš Formans film med samma namn.

Frank Sinatra har inspirerat flera generationer efteråt även på andra sätt än genom musiken. Han var ett bevis på hur man genom hårt och målmedvetet jobb kan nå sina målsättningar, trots att förutsättningarna inte är de bästa. Även detta har jag skrivit om i ett annat inlägg.

För den som önskar bo som Frank Sinatra gjorde är det nu faktiskt möjligt. Hans hus ”Villa Maggio” är nämligen till salu för en prislapp på 3,9 miljoner dollar.

Huset byggdes år 1947 för Frank Sinatra och hans första fru, Nancy Barbato och rymmer bland annat 4 sovrum, 7 badrum och en swimmingpool som är formad som ett piano.

Tidigare har man haft möjlighet att tidvis hyra huset, men nu är det alltså till salu.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *