Veckoslutsinspiration: Nyårsfest!

Redan tidigare i år har vi varit in på smokingtemat, då vi valt ut vår veckoslutsinspiration. Trots detta väljer vi att än en gång återvända till temat då det nu nalkas nyårsfest. Det är nämligen få tillfällen under året när det lämpar sig lika väl att använda denna stiliga utstyrsel som under just nyårsfirandet.

Till detta nyår väljer vi en stilig midnattsblå smoking i klassiskt snitt från officiella Bond-ekiperaren Tom Ford. Då det gäller just smokingen är det glädjande att det under senare år kommit allt fler modeller och färger in på marknaden, både bland de större och mindre modehusen. Något som visar att plagget nått allt större popularitet bland männen.

Skjorta och fluga: Tom Ford 

Skor: Hugo Boss 

Parfym: Tom Ford Extreme EdT 

Bröstduk och kavajslagsblomma: Tom Astin Stockholm 

Klocka: Oris 

Champagne: Taittinger 

Champagneglas: Eva Solo

Till den senaste Bondfilmen Spectre var det Tom Ford som sydde upp kläderna. För detta år har denna kollektion fått en egen linje som går under namnet Mens Bond Capsule 2016 och som finns till försäljning på Tom Fords hemsida.

Daniel Craig i vit smoking i filmen Spectre. Trots den höga stilfaktorn på den vita smokingkavajen rekommenderar jag starkt en naturvit variant om man nödvändigtvis vill ha en ljus färg. Den kritvita färgen är en utmaning att hålla ren under festligare evenemang.

När det gäller champagner till årets nyårsfest, varför inte satsa på årets Nobelchampagne? Champagne Taittinger hade äran att för tredje året i rad leverera champagnen till årets Nobelfestligheter. Gästerna under banketten i Blå Hallen fick i år njuta av Taittingers prestigecuvée Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs 2006 till förrätten; kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen.

De senaste två åren har Taittingers cuvéer Brut Réserve respektive Brut Millésimé 2008 serverats under Nobelbanketten, men redan 1995 serverades Brut Millésimé av årgång 1989 till gästerna i Stadshuset.

Comtes de Champagne är en ”blanc de blancs”, det vill säga en champagne gjord på endast chardonnay. Denna prestigecuvée produceras bara under mycket bra år och endast trettiofem årgångar har lanserats sedan premiärårgången 1952.

Champagnen lagras under minst åtta år i Taittingers svala kalkstenskällare i Reims innan den anses färdig att drickas. Den färdiga champagnen kan dock lagras med fördel ytterligare tio till tjugo år, då den fortsätter utveckla smak och doft. Comtes de Champagne 2006 är en mycket elegant, frisk och nyanserad champagne som karaktäriseras av citrus, vit stenfrukt, mineral samt nyanser av rostade nötter. Comtes de Champagne anses idag vara en av de allra bästa champagner som finns, och får återkommande hyllningar av internationella vinkritiker.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *