Vert Fougère EdP – ny doft från anrika Floris London

När det anrika parfymhuset Floris London lanserar en ny doft är det läge att uppmärksamma detta. Parfymhuset som i snart 300 år försett britterna med högkvalitativa dofthantverk och som naturligtvis också är hovleverantörer till det brittiska hovet.

Den doft som nu lanseras från Floris heter Vert Fougère EdP och är en strävan efter att återskapa den ikoniska Fougère-arketypen av doftnoter.

Fougère är dofter som bygger på en bas av lavendel, kumarin och ekmossa. Dofttypen är uppkallad efter Houbigants klassiska parfym Fougère Royale och det finns även flera andra klassiska herrdofter som kan placeras inom kategorin Fougéredofter. Hit hör bland annat Guerlains Jicky, Old Spice från Shulton och Atkinsons English Lavender bara för att nämna några.

En Fougèredoft kunde beskrivas som djärv, samtidigt som den är en klassisk och traditionstyngd parfymtyp.

Genuina Fougèredofter har alltså doftnoter av lavendel, ekmossa och trä. Det finns dock olika kategorier av Fougèredofter. I Floris tolkning har man satsat på kompletterande söta och sträva citrusnoter av neroli, grapefrukt och bergamott – något som tillför friskhet ovanpå mer aromatiska noter som ingefära och grön lavendel.

Många av Floris fantastiska dofter av typen Eau de Parfum från deras Private Collection har basnoter med rökiga inslag. Här kan nämnas mina två personliga favoriter Honey Oud EdP och Leather Oud EdP, men även Turnbull & Asser 71/72 EdP. Även hos Vert Fougère EdP märks rökigheten i form patchouli, cederträ och kashmir som ger parfymen djup och ökar hållbarheten.

Floris Vert Fougère EdP är elegant och innovativ, samtidigt som den representerar den stolta tradition av parfymhantverk som man gjort sig känd för genom deras långa historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *