Sveriges första prenumerationstjänst för vintage-klockor

vintage klockor på nätet

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att intresset för kvalitetsklockor är stort i Sverige. En annan klar trend gällande klockor är det ökade intresset för vintageur. Nu finns en helt ny prenumerationstjänst för vintage-klockor som skall tillgodose vårt intresse för denna unika nisch.

Det är ofta den unika patinan hos en använd klocka som lockar människor till auktioner runtom i världen. Vi har också kunnat se att även andra mindre kända märken blivit intressanta i klockvärlden under senare år.

Det är inte längre enbart Rolex, Omega och andra välkända lyxklockor som lockar. Klockentusiaster håller även ögonen öppna för mindre kända märken.

Watches by LP – med vintagklockor i fokus

Med hållbarhet i fokus och vintageklockor som affärsidé har nu en ny prenumerationstjänst öppnat i Sverige. Faktum är att denna är den första i sitt slag i Sverige – sannolikt även först i världen. Som kund får du en unik vintage-klocka varje månad.

Det var den 20:e augusti som hemsidan Watchesbylp.com lanserades.  Företaget startades av tre studenter, Gordon Lindquist, Gustav Pregmark och Carl Senelius. 

Målet med tjänsten är att erbjuda ett kvalitativt alternativ till den typiska modeklockan. Klockorna som ingår i samtliga prenumerationer är därför helt mekaniska och märkena har ofta en rik historia. 

vintage klockor på nätet

Kvalitét och hantverk 

Eftersom klockorna som ingår i prenumerationen är mekaniska, innebär det att handarbete och stor teknisk skicklighet lagts ned på dem. 

Varje klocka är som ett konstverk, hantverket bakom varje klocka är enastående. Allt från polering till urverkets komplexa delar har satts ihop för hand. Det är fördelen med vintage, säger Gordon Lindquist en av grundarna bakom Watches by LP.

Hållbarhet i fokus

Inom herrmodet i stort märker vi ett allt större intresse för hållbarhet. Det märks också gällande accessoarer som klockor, där alltså intresset för unika exemplar med en rik historia ökat.

Dagens modeindustri är i stor mån inriktad på konsumtion, vi tror istället på återanvändning och på grön tillväxt. Som företag är hållbarhet, ekologisk som social, ständigt närvarande i beslutsprocessen. Förhoppningen är att bli ett klimatneutralt företag och bidra till en mer hållbar modeindustri, säger Carl Senelius, som även han är en av männen bakom den nya tjänsten.

Klockorna är vintage och de skickas i ett fodral som ersätter den typiska plastförpackningen. Fodralet är ämnat att användas och genom att prioritera funktion minimeras miljöpåverkan.

Sprida klockintresset

Klockentusiaster har ofta betraktats som aningen nördiga i sitt intresse. Men nu märker vi att alltså att detta fenomen även spridit sig till fler och fler män som söker efter unika accessoarer att komplettera sin outfit.

Det finns många unga som är klock-intresserade och ännu fler som är modemedvetna. Vi tror att vintage-klockor är en stilren och tidlös komplettering till garderoben, avslutar Gustav Pregmark, den tredje av männen bakom Watches by LP.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *