Zacapa 23 El Alma – den senaste lanseringen i Limited Edition kollektionen ”Heavenly Cask”

Zacapa El Alma

Den exklusiva rommen från Guatemala, Ron Zacapa, presenterar nu en utsökt andra utgåva ur sin kollektion i fyra delar, Heavenly Cask: Zacapa 23 El Alma.

Zacapa 23 El Alma, (där El Alma betyder själen) är inspirerad av ett unikt förkolnat, tidigare amerikanskt whiskyfat, även känt som ’the soul cask’, som används under den dynamiska åldringsprocessen Zacapa Sistema Solera.

Andra upplagan av prisvinnande Zacapa 23

zacapa 23 el alma

Lanseringen är den andra utgåvan, av fyra exklusiva och årliga upplagor av den prisvinnande Zacapa 23, i kollektionen Heavenly Cask. Varje utgåva hyllar en av de fyra unika fat som används i Sistema Solera processen. Zacapa 23 El Alma kommer efter den första exklusiva utgåvan Zacapa 23 La Doma – The Taming Cask.

Denna fyrdelade kollektion är framtagen i Zacapas förtrollande åldringsfacilitet i Guatemala, ’Huset ovanför molnen’. Detta är en magisk plats inbäddad bland en rad av spektakulära bergstoppar och aktiva vulkaner – 2,300 m ovanför vattenytan.

Lorena Vásquez, Zacapas Master Blender sedan över 35 år tillbaka och expert inom lagring med flera fat, säger:

”Varje utgåva av ’Heavenly Cask’-kollektionen hyllar alla ett av de olika typer av fat som använts för att åldra Zacapa 23, genom ytterligare lagring framhävs de extraordinära smakupplevelserna de individuellt skapar. Vi har alltid varit stolta över det komplexa och unika hos Zacapa 23 och jag är glad över att kunna ge alla våra fat liv i vår Heavenly Cask kollektion. Tillsammans fångar de verkligen Zacapas själ.”

Zacapa 23 El Alma är inspirerad av vår så kallade ’soul cask’ – ett tidigare amerikanskt whiskeyfat som förkolnats och exponerats för eldlågor som nått djupt in i fibret för att antända och utvinna träets egenskaper och naturens väsen. Det är en blandning av lagrad reserva rom mellan 6 och 24 år* gammal som har upplevt ytterligare åldrande i ’soul cask’, för att ge El Alma unika och djupa rostade toner, lika gåtfulla som vår vulkaniska omgivning.

Smaken har toner av rostad mandel, kanel och söt kola, lika rik som hjärtat av landet som omger oss.

Hur du avnjuter Zacapa 23 El Alma

Det perfekta sättet att avnjuta Zacapa 23 El Alma är outspädd eller med en stor isbit. För en förhöjd upplevelse – garnera med rostade valnötter. Lorena rekommenderar också att komplettera serveringen med rökt skinka eller nötkött, marinerat i soja med en hint av sesamolja och en skvätt honung. Ett passande alternativ kan vara rökt Goudaost med apelsin- eller persikomarmelad.

Zacapa 23 El Alma har en alkoholhalt på 40% och ett pris på 799 SEK för 70cl.

Avnjut Zacapa ansvarsfullt. DRINKiQ.com

*Produktens ålder omfattas av lokala marknadskrav.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *