13 smarta uppfinningar till sommaren

smarta uppfinningar till hemmet

Uppfinningar behöver inte vara speciellt märkvärdiga eller högteknologiska för att vara funktionella och nyttiga. Här har vi samlat 13 smarta prylar som kan vara nyttiga speciellt nu till sommaren.

Det är hos SmartaSaker.se som man hittar smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar på nätet. Här finns prylar som förenklar och förgyller vardagen. En stor del av sortimentet är svenska innovationer för såväl små som stora praktiska vardagsproblem.

Lampa med trådlös högtalare

Här är en trådlös högtalare med vars hjälp man kan skapa en trevlig atmosfär. Högtalaren har bra ljud och lampan kan växla mellan många olika färger. Högtalaren är utmärkt till hemmet men är även vattentät och kan tas ut på altanen, balkongen eller trädgården.

Lampan lyser med fint sken och med fjärrkontrollen kan du få till den perfekta atmosfären för tillfället genom att ställa in ljusstyrka, färg och om lampan ska skifta färg eller lysa med fast sken.

Koppla ihop högtalaren med din telefon via Bluetooth och spela musik med den inbyggda högtalaren. Telefonen kan du då använda som fjärrkontroll för att spela upp och byta låt samt styra volymen. Högtalaren har kraftigt ljud med både tydlig bas och diskant.

Hopfällbart ryggstöd

Relaxback är ett praktiskt ryggstöd som är lätt att bära med och bekvämt att luta sig mot. Har både ett sittläge och ett liggläge. När ryggstödet inte används så viker man enkelt ihop det och lägger det i den tubformade bagen (som också fungerar som ett mjukt nack- eller ryggstöd). Tack vare den lätta vikten på 1 kg så är det enkelt att bära med den.

Ryggstödet är smidigt att ta med till festivaler, picknick-häng i parken, på bryggan eller ombord på båten. Den eliminerar också problemet med att behöva boka en solstol på morgonen på semesterorten. Ryggstödet är tillverkat i vattenavvisande polyester som lätt kan torkas av.

Elgrill med steglöst värmereglage

Denna lilla och lättplacerade elgrill fungerar perfekt som bordsgrill på balkongen eller uteplatsen. Elgrillen värms snabbt upp och man kan börja laga på enbart några minuter. Värmen styrs med ett steglöst värmereglage så du får full kontroll över temperaturen för en god genomstekt mat med perfekt grillyta.

Korvsnittare

Med korvsnittaren får du enkelt till en perfekt krispig yta på korvarna. Snittaren är utrustad med åtta små knivar som har perfekt djup för snitt och den medföljande pincetten håller korvarna på plats med räfflad insida.

Håll ned korven med pincetten mot en skärbräda och dra snittaren över korven. Vänd sedan på snittaren åt andra hållet och dra igen för att skapa ett rutmönster. Pincetten har en nedsänkning på ena sidan för att kunna snitta av såväl tjocka som smala korvar. Snittaren fungerar även utmärkt för att hacka grönsaker, som purjolök.

Uppvärmd sittdyna

Håll dig varm under arbetsdagen eller på uteserveringens kalla bänk med den USB-drivna sittdynan Heather. Sittdynan är gjord av ullfilt som i sig värmer, men kan dessutom kopplas in i ett USB-uttag på datorn för att värma upp hela sittdynan.

Sittdynan värmer såväl rumpa som ryggslut och kan användas på torrt underlag. Det gör den perfekt att använda hemma, i bilen, på caféet eller på kontorsstolen. Sittdynan blir kroppstempererad och hjälper dig att hålla värmen utan att det blir för varmt. Genom att sitta varmt minskar dessutom risken för uretrit och urinvägsinfektion och är dessutom skönt vid ryggont.

Perfekta ägg med talande äggkokare

Nu kan alla få äggen kokta efter sina önskemål. Den talande äggkokaren kan koka lös-, medium- och hårdkokta ägg samtidigt. När äggen når de olika nivåerna meddelar en röst hur pass kokta de är. Du kan koka upp till sex ägg samtidigt och kan när som helst plocka ut ägg så att alla får äggen precis som de vill ha det.

Efter 8 minuter tänds en lampa och en engelsktalande röst meddelar att äggen är löskokta. Efter 10 minuter tänds ytterligare en lampa och rösten meddelar att äggen är mediumkokta. Efter 15 minuter tänds den sista lampan och berättar att äggen är hårdkokta.

Hitta glasögonen med telefonen

Glasögonhittaren är en superliten Bluetoothsändare som fästs på glasögonskalmen med dubbelhäftande tejp. När sändaren är kopplad till telefonen kan du genom appen Orbit få sändaren att låta. Den inbyggda högtalaren ljuder i 80dB och du kan snabbt lokalisera glasögonen på hyllan, soffbordet eller – på huvudet.

Appen meddelar dig även om du går bortom räckvidden och tappar kontakten med sändaren. En notis dyker upp på telefonen och påminner dig om att du är på väg ifrån dina glasögon. Skulle du missa notisen kan du se på en karta var du senast hade kontakt med sändaren.

Smart blomvattnare

Smart blomvattnare av keramik som vattnar blommorna när du är borta. Allt du behöver göra är att skruva i en PET-flaska och resten sköter blomvattnaren. Vattnet sipprar långsamt igenom konen av keramik och ser till att dina växter mår bra medan du är på semester.

Återanvändbar kaffekapsel till Nespressomaskinen

Här är en miljösmart pryl i form av en återanvändningsbar kaffekapsel i rostfritt stål som ersätter engångskapslar i aluminium. Tillsammans med hållare och tamper har du allt du behöver för att göra den perfekta espresson.

Fyll den rostfria kapseln med finmalt espressokaffe från affären, eller mal kaffebönorna själva i en kaffekvarn. Om du mal själv rekommenderas inställningen finmalen eller extra finmalen. När kapseln är fylld ska den pressas ihop ordentligt med hjälp av tampern och skruva sedan på locket. Lägg ner kapseln i Nespressomaskinen och sätt på den som vanligt och njut sedan av en nybryggd espresso. 

Näsfilter mot pollen, luftföroreningar och bakterier

Med O2 Näsfilter kan man minska allergibesvären – ett bekvämt och diskret engångsskydd mot pollen och andra luftburna partiklar. Näsfiltret ger bättre luft genom att fånga upp 99% av de skadliga luftpartiklar vi annars andas in dagligen. Filtret är effektivt mot pollen, avgaser, luftföroreningar, damm, bakterier och virus. 

Utöver att filtrera bort luftpartiklar så utvidgar näsfiltret näsväggarna. Detta gör att man upptar upp till 60% mer syre, vilket ger en positiv följd på kroppen och hjälper att syresätta musklerna. Om man tränar mycket kan det vara en bra idé att ta en storlek storlek större på filtret för bättre syreupptagning.

Svalkande vattenkudde

En sval kudde kan vara skönt vid feber, huvudvärk och under varma sommardagar. Kudden fylls med kallt kranvatten och bevarar kylan länge.

Vattenkudden kyler såväl huvud som nacke och kan om du vill läggas i ett örngott. Om kudden blir varm kan du lägga i den i kylskåpet i några minuter för att snabbt kyla ner den igen.

Vattenstudsboll

Vattenstudsbollen Waboba Ball Extreme är en rolig boll som kastas i vattnet precis som du “kastar macka” med stenar. Bollen studsar snabbt och långt längst med vattenytan och är perfekt att ha med på stranden.

Tävla om vem som kan få flest studsar, se hur långt ni kan stå från varandra och lyckas passa rätt, eller öva på precision genom att försöka passa med exakt två studsar. 

Waboba är en förkortning av ”Water Bouncing Ball” och är dessutom namnet på strandsporten som växt fram i och med bollens stadigt stigande popularitet. Bollen lanserades i Sverige 2005 av Jan von Heland som kom på den briljanta idén med att klä bollens speciella gelékärnan med gummi och lycra. Idag sälls Waboba över hela världen.

Anti-fall-strap som håller bagaget på plats

Anti-fall-strap är en smart liten rem som håller fast din handväska eller portfölj mot det utdragbara handtaget på din rullväska. Remmen håller väskan på plats så att den inte faller av när du har som mest brådis på väg till ditt möte eller gate på flygplatsen. Den håller väskan på platsoch minskar samtidigt risken för väskryckning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *