13 smarta uppfinningar till sommaren

smarta uppfinningar till sommaren

Uppfinningar behöver inte vara speciellt märkvärdiga eller högteknologiska för att vara funktionella och nyttiga. Här har vi samlat 13 smarta prylar som kan vara nyttiga speciellt nu till sommaren.

Det är hos SmartaSaker.se som man hittar smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar på nätet. Här finns prylar som förenklar och förgyller vardagen. En stor del av sortimentet är svenska innovationer för såväl små som stora praktiska vardagsproblem.

Portabel tvättmaskin

portabel tvättmaskin sommar

Med den portabla tvättmaskinen Scrubba är det enkelt att tvätta kläderna på resande fot. På bara några minuter har du fräschat upp dina T-shirts och underkläder, oavsett om du befinner dig i skogen, på fjället eller hotellrummet. Även för affärsresan är den perfekt att plocka med sig tvättpåsen. Framförallt gör det så att du kan ta med dig färre kläder när du reser.

Scrubba är en vattentät påse som du fyller med smutstvätt, vatten och tvättmedel upp till de streckade linjerna på sidan. Efter att du stängt det vattentäta låset och släppt ut överflödig luft genom luftventilen kan du börja knåda påsen. Påsen har en knottrig sida som fungerar precis som en gammaldags tvättbräda som du gnuggar kläderna mot.

Hopfällbart ryggstöd

hopfällbart ryggstöd för stranden

Relaxback är ett praktiskt ryggstöd som är lätt att bära med och bekvämt att luta sig mot. Har både ett sittläge och ett liggläge. När ryggstödet inte används så viker man enkelt ihop det och lägger det i den tubformade bagen (som också fungerar som ett mjukt nack- eller ryggstöd). Tack vare den lätta vikten på 1 kg så är det enkelt att bära med den.

Ryggstödet är smidigt att ta med till festivaler, picknick-häng i parken, på bryggan eller ombord på båten. Den eliminerar också problemet med att behöva boka en solstol på morgonen på semesterorten. Ryggstödet är tillverkat i vattenavvisande polyester som lätt kan torkas av.

Portabel gasolgrill

portabel gasolgrill smarta uppfinningar för sommaren

Grillsäsongen är här på allvar och det innebär att grillar och grillverktyg är heta på marknaden. Den portabla gasolgrillen NomadiQ är lätt och portabel gasgrill och enkel att plocka med sig till sommarens alla äventyr. Den är stor nog för att du ska kunna grilla till ett stort sällskap. Det finns två separata grillytor med individuella temperaturreglage som gör att du enklare kan anpassa värmen efter det som ska grillas.

Den hopvikbara designen gör gasolgrillen till den ultimata bordsgrillen för härliga grillkvällar oavsett om du lagar mat på stranden, i parken, på altanen och i båten.

Korvsnittare

Med korvsnittaren får du enkelt till en perfekt krispig yta på korvarna. Snittaren är utrustad med åtta små knivar som har perfekt djup för snitt och den medföljande pincetten håller korvarna på plats med räfflad insida.

Håll ned korven med pincetten mot en skärbräda och dra snittaren över korven. Vänd sedan på snittaren åt andra hållet och dra igen för att skapa ett rutmönster. Pincetten har en nedsänkning på ena sidan för att kunna snitta av såväl tjocka som smala korvar. Snittaren fungerar även utmärkt för att hacka grönsaker, som purjolök.

Kylryggsäck 30 liter

bästa kylryggsäck 2022

Oavsett om du är på väg ut till sommarstugan, en båtutfärd eller picknick är kylväskor ett måste. En kylryggsäck är ett smart val då den underlättar bärandet då avlastar ryggen och armarna. Ryggsäcken är rymlig och i det stora facket sitter isolerande material som hjälper mat och dryck bibehålla kylan i timmar.

Den har även två ytterfack samt nätfickor på vardera sida för förvaring av vattenflaskor, termosar och annat nödvändigt.

Ficklampa med USB

ficklampa med usb laddning

Nu när det blir allt mörkare på kvällarna kan det behövas en facklampa. Här har vi en prisvärd och vattentålig, stark LED ficklampa som lyser starkt med upp till 200 meters räckvidd.

Det som är speciellt med ficklampan är att den kan laddas i USB-uttag. Fulladdad håller den två timmar.

Svampväska

bästa svampväska 2022

Om du är en person som gillar att vistas ute i skog och mark har du säkert hamnat i situationer där du egentligen inte planerat att ta med dig något hem. Men så plötsligt hittar du vackra svampar som du bara måste få med dig. För dessa sammanhang är en rymlig svampkorg oumbärlig.

Det bästa med denna svampkorg är att du enkelt kan plocka med dig den i fickan när den är hopvikt. Den har också nätbotten och nät på sidorna som håller innehållet ventilerat.

Uppblåsbart badkar

bästa uppblåsbara badkar 2022

En fantastisk innovation som blivit väldigt populär på marknaden är Tubbles uppblåsbara badkar. Den ger dig möjligheten att koppla av i ett varmt bad på platser där det saknas ett badkar. Detta är lätt att ta med och kan användas både inomhus och utomhus. Den patenterade uppblåsningsmekaniken blåser upp hela badet på under en minut.

Badkaret är mjukt att sitta i och kanten är skön att luta huvudet mot. Det har också en dryckeshållare på sidan och ett avtagbart värmeskydd som håller kvar den sköna värmen från vattnet och som även fungerar som insynsskydd.

Elmotor till cykel

Det råder ingen tvekan om att elcyklar är en stark trend i Sverige och runtom i världen. Om du redan äger en cykel som du gillar är det inget problem! Med elmotorn Zipforce kan du nämligen enkelt bygga om din vanliga cykel till en elcykel. Denna är också vattentålig och klarar regn bra.

Den är enkel att ta loss och sätta fast, vilket gör att du själv kan bestämma när du vill cykla med vanlig kraft och när du vill få lite hjälp på vägen.

Antiluktduk Smellsfine

antiluktduk för kläder

Herrmode är vår stora passion här på Gentlemannaguiden och inom klädvård har mycket hänt under de senaste åren. Om du vill hålla dina kläder fräscha är den svenska innovationen Smellsfine en utmärkt idé. Detta är en supereffektiv antiluktduk som snabbt tar bort dålig lukt och oönskade odörer.

Antiluktdukarna neutraliserar dofter så som rök, sopor, urin, gummi, illaluktande mat, husdjursdofter, spyor och bensin. Du kan även använda dem för att slippa husdjursdofter från kattlådan eller hundsängen och lägga i träningsväskan för att neutralisera svettdofter.

Textillim – The Style Stick

bästa textillim

På avdelningen herrmode – här kommer ytterligare en fantastik uppfinning! Textillimmet The Style Stick är snabbtorkande och du kan snabbt lägga upp dina byxor eller tillfälligt styla eller laga dina kläder när du behöver det som mest.

Limmet håller tills du antingen tvättar plagget eller tar isär lagningen med handen. Limstiftet är behändigt att alltid ha med i väskan och går snabbt att plocka fram när du eller en vän behöver fixa till kläderna.

Självvattnande kruka

bästa självvattnande kruka

Om du är en av alla dem som har svårt att hålla dina blommor eller örter levande är Lechuzas självvattnande kruka en utmärkt idé. Detta är en bred blomkruka med integrerad vattenreservoar och vattenindikator som du kan odla och plantera i både inomhus och utomhus.

Svalkande vattenkudde

svalkande vattenkudde för sommaren

En sval kudde kan vara skönt vid feber, huvudvärk och under varma sommardagar. Kudden fylls med kallt kranvatten och bevarar kylan länge.

Vattenkudden kyler såväl huvud som nacke och kan om du vill läggas i ett örngott. Om kudden blir varm kan du lägga i den i kylskåpet i några minuter för att snabbt kyla ner den igen.

Läs mer: Bästa uppfinningar för sommaren


Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *