4 modeller av elbilar att kolla in under eCarExpo som öppnar idag

elbilsmässa stockholm februari

Idag öppnar elbilsmässan eCarExpo på Friends Arena i Stockholm och den pågår fram till söndag 9 februari. Här presenterar vi några nya elbilar som kommer att visas för besökarna under mässan.

Här finns bland annat nyheter från Volvo, Mercedes, Volkswagen och 100-års firande Mazda. Häng med på en tur in i framtiden bland bilar!

elbil Mercedes stockholm

Bilikonen Mercedes-Benz kommer dit med fem modeller varav tre helelektriska. På mässan blir det också svensk premiär för helt nya eldrivna eSprinter med snabbladdning. Mercedes-Benz genomför just nu sin största tekniksatsning någonsin, och satsar över 100 miljarder kronor på omställning till eldrift. Förra året lanserades både elbilen EQC med 40 mils räckvidd och transportbilen eVito. Dessutom kom laddhybridversioner av S-Klass, C-Klass och E-Klass. I år kompletteras programmet så att nästan alla företagets volymmodeller kommer att finnas som laddhybrider.

Två av de allra nyaste modellerna, A 250 e och GLC 300 e finns på plats på eCarExpo, liksom helelektriska EQC.

elbil Volvo februari 2020

Januari markerade säljstart för Volvo Cars första helt elektriska bil, Volvo XC40 P8 Recharge. Svenskarnas favorit Volvo planerar att lansera en ren elbil varje år de kommande fem år, för att bredda utbudet av elektrifierade bilar. Redan idag kan alla Volvo Cars modeller beställas i laddhybridutförande och under vecka 4 av detta ny år uppgick laddhybriderna till mer än 35 procent av nyförsäljningen.

volkswagen elbil nyhet februari 2020

ID.3 är först ut i Volkswagens helt nya elbilsfamilj. Lång räckvidd till rimligt pris är det som kännetecknar ID.-familjen och Volkswagens filosofi när det gäller e-mobilitet. ID.3 lanseras på marknaden senare i år och kommer att kosta från strax under 350 000 kronor. Till det ska läggas avdrag på 60 000 kronor för statlig klimatbonus. Den går att få med tre räckvidder – 330, 420 och 550 kilometer.

Mazda elbil sverige

I år firar Mazda sitt officiella 100-årsjubileum. Allt började 1920 i Hiroshima, där Mazdas grundare Jujiro Matsuda tog över Toyo Cork Kogyo Co., Ltd som framställde kork kommersiellt, och beslutade sig att ändra företagets inriktning och börja tillverka verktyg för maskiner och sedermera även fordon.

År 1931 lanserade företaget sitt första fordon – Mazda Go, som var ett trehjuligt transportfordon som år 1938 utrustades med en fyrväxlad manuell växellåda. Redan ett par månader efter atombombningen av Hiroshima återupptogs tillverkningen av transportfordon i Mazda-fabriken. Mazdas första personbil, Mazda R360, lanserades 1960 och året efter signerades ett avtal med biltillverkaren NSU för licenstillverkning av Wankelmotorn.

mazda cosmo sport

Mazdas första modell med Wankelmotor, Cosmo Sport, blev med sina svepande linjer smått legendarisk. Mazdas ingenjörer lyckades att göra något som många trodde var omöjligt, att producera och sälja rotationsmotorn i stor skala. Sammantaget har Mazda sålt över två miljoner fordon med Wankelmotor och lyckades även vinna LeMans 1991 med den Wankelmotor-försedda Mazda 787B. Wankelmotorn med sin karakteristiska gång och lätta konstruktion gav fina förutsättningar att skapa bilar med en stor dos av körglädje.

I år lanserar Mazda en helt nyutvecklad elbil, Mazda MX-30, på den europeiska marknaden. Detta är Mazdas första helt elektriska fordon. MX-30 hade världspremiär på bilmässan i Tokyo i slutet av 2019. Modellen har bakhängda ”freestyle-dörrar”, en exklusiv interiör som använder sig av ekologiska material och en batteristorlek som ger en räckvidd på ca 200 km (WLTP). Priset för Mazda MX-30 First Edition, den första välutrustade utgåvan, startar på 349 900 kr och den kan redan nu förhandsreserveras på mazda.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *