Här hittar du gamla klassiska julfilmer!

var hittar man gamla julfilmer

Det finns en del äldre klassiker bland julfilmer. Tyvärr är dessa svåra att få tag på streamingtjänster som Netflix. Om du vill hitta gamla klassiska julfilmer finns en del samlade på SF Anytime. Här kan du hitta filmer ända från 1910-talet och framåt under skilda kategorier.

Vi på Gentlemannaguiden tycker att det hör till att åtminstone se en gammal klassisk julfilm under julhelgen. Här är några klassiska julfilmer som du kan ladda ner och kolla genast.

Om du letar efter nya filmer för julhelgen kan vi tipsa om denna artikel.

1. Snövit och de sju dvärgarna (1937)

gamla klassiska julfilmer

Snövit och de sju dvärgarna är bekant för de flesta som en del av Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul som spelas upp varje år samma tid på julafton hos oss.

Varför inte kolla hela filmerna istället för endast avsnitt denna jul?

Snövit och de sju dvärgarna kom för första gången ut år 1937 och finns med bland klassikerna från 1930-talet hos SF Anytime. Detta var Disneys allra första tecknade långfilm och den belönades med en heders-Oscar år 1939.

2. It’s a Wonderful Life (1946)

gamla klassiska julfilmer

It’s a Wonderful Life är en riktig klassiker, inte endast som julfilm, utan den anses även som en av de bästa filmerna någonsin. Den nominerades för fem Academy Awards efter att den gavs ut och utsågs av av American Film Institute som en av de 100 bästa amerikanska filmerna som någonsin gjorts.

Kort om handlingen: George överväger att ta sitt liv och ängeln Clarence har fått i uppdrag att hjälpa George och därmed bli en fullfjädrad ängel. Clarence får höra hur mycket George har kämpat för sin hemstad och för sina vänner. Clarence tar med honom till stan för att visa hur det skulle vara om han inte funnits. Snart inser George att det är värt att leva och Clarence blir en riktig ängel.

3. Askungen (1950)

äldre julfilmer

Från mitten till slutet av 1940-talet genomlevde Walt Disney Productions hårda tider eftersom det andra världskriget förhindrade distribution till den europeiska marknaden. Det var faktiskt så illa att studion var på väg till konkurs med skulder på över 4 miljoner dollar.

Räddningen kom när Askungen släpptes i februari 1950. Detta blev den största framgången för Disney efter Snövit och de sju dvärgarna och hjälpte studion att komma på fötter igen. Filmen fick tre nomineringar i Academy Awards för bland annat bästa musik och bästa originallåt.

Filmen handlar om en föräldralös flicka som växer upp hos sin elaka styvmor och styvsystrarna Gabriella och Petronella i slottet som en gång tillhörde hennes far.

De tvingar henne sköta allt hushållsarbete och ger henne öknamnet Askungen. En dag bjuder kungen in alla ogifta kvinnor i landet till bal till sin son, prinsens, ära. Men styvmodern, Gabriella och Petronella tänker göra allt de kan för att förhindra att Askungen hinner sy färdigt sin klänning i tid till balen.

4. Det hände i New York (1947)

klassiska julfilmer som går att ladda ner

Det hände i New York eller på engelska Miracle on 34th Street är en dramakomedifilm från 1947, som är baserad på en berättelse av Valentine Davies. Denna film vann en Oscar för bästa manliga biroll (Edmund Gwenn), Bästa berättelse och Bästa manus efter förlaga. Den var också nominerad till Bästa film.

Nedan kan du se filmen i sin helhet:

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *