5 tips för att få barnen att börja spela golf

hur man får barn intresserade av golf

Den stora golfturneringen Masters 2022 i kombination med det allt varmare väder har gjort att golfintresset blivit allt större hos många svenskar. Golfresor och golfcamping är sedan flera år en stor trend bland svenskar. Oftast tänker vi då på enskilda individer som reser iväg på golfresor. Men det kan också vara en utmärkt familjesysselsättning. Här tipsar vi om hur du får barnen intresserade av golf.

Golf är en utmärkt motion för barn och hjälper utveckla både hållningen samt stabilitet i rygg- och magmusklerna. Samtidigt förbättrar det också hand-ögonkoordinationen. Idrottens mentala hälsofördelar är även de vida kända. Allt som bidrar till att få barnen att röra på sig istället för att sitta framför telefonen eller datorn är bra.

Fem tips för att få barnen att börja spela golf

tips för att få barnen att börja spela golf

Det finns en del nyttiga råd för dig som vill uppmuntra dina barn att röra på sig. GolfSupport.com har här sammanställt råd till föräldrar som vill uppmuntra sina barn att spela golf.

1. Gör det till ett kort spel

Om det inte finns någon golfbana nära dig som är anpassad för barn finns det ingen anledning att inte använda vuxenbanan. Vad händer om det är en 18-hålsbana? Om dina barn är redo att avsluta spelet efter 9 hål är det utmärkt. Nyckeln till att hålla dina barn underhållna är att hålla spelet kort. Det finns inget värre än att släpa runt dina barn på banan i fem timmar när de var uttråkade efter två timmar.

2. Ge dem rätt utrustning

För långa, för styva och för tunga klubbor är några av de vanligaste problemen med klubbor för barn. Det finns många varianter av vad du kan använda på golfbanan som passar ditt barns behov. Du måste se till innan du börjar spela att ditt barn har rätt klubba i förhållande till sin längd och uthållighet, så att det kan maximera sin sving efter bästa förmåga. Om du är osäker kan du besöka din närmaste golfåterförsäljare och fråga personligen en anställd vad de skulle rekommendera för ditt barn att använda.

Vi har skrivit om Smartwatches för golfaren i skild artikel.

3. Ge dem tid att finslipa sin sving

Nyckeln till allt i livet är övning. Barn är notoriskt bättre på att greppa en sport från en ung ålder, eftersom deras uppmärksamhet på detaljer och perfektion är större när de lär sig ränderna. Så när du introducerar ditt barn till golf, se till att ge dem tillräckligt med tid för att träna, kanske genom att ta dem senare på kvällen eller vid en tidpunkt när det inte är så mycket folk. Det sista du vill är att spela och uppehålla grupper bakom dig.

4. Håll det roligt och kritiken låg

Hur seriös och prestigefylld golf än må vara för en vuxen, så är det för ett barn bara en annan sport att ta till sig. Ditt barn vill ha roligt och njuta av sin tid med dig. Även om ditt barn slår ett ”okej” slag, ropa tillbaka till dem ”bra slag” eller ”bra sving” för att uppmuntra till fortsatt spelande. Ju mer du som förälder spelar med dina barn, desto ärligare kan du vara med deras spel.

5. Tala på deras språk

Barn måste förstå en idé innan de kan försöka sig på den. Som förälder eller vuxen som guidar ett barn på banan måste du lära dig att ha tålamod när du förklarar för dem i barnsliga termer hur man spelar ett spel. Istället för att använda komplicerad terminologi bör du byta ut den till något som de förstår i förhållande till sin ålder.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *