501®: Numret som förändrade allt

levi's 501 150 år

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Nästa år firar Levi’s® 150-årsjubileet av den ikoniska 501®, ett av världens mest bestående stilföremål och en global ikon med en oöverträffad och berömd historia. När vi nu går in i sommarmodet är dessa en av de hetaste på marknaden gällande jeansmode för män.

Medan en knäppgylf, ett rakt ben och en röd flik på den bakre högra fickan är de grundläggande principerna för dess utformning, utvecklas 501® kontinuerligt med utgångspunkt i det aktuella kulturella och stilistiska ögonblicket.

För att utnyttja den komfort som så många hämtar från allt som hör slutet av 90-talet är det Levi’s® 501® 90-talsjeansen för kvinnor och Levi’s® 501® 90-tals shorts för kvinnor som ligger helt rätt i tiden denna vår. Med en mer avslappnad passform i sätet och benet fångar de perfekt den sena 90-talskänslan, när lösare – och till och med lite slokig – betydde precis rätt mängd attityd.

Kampanj för att fira Levi’s® 501®

För att fira 149 år av denna episka denimikon har Levi’s® samarbetat med fem visionärer vars berättelser verkligen förkroppsligar 501®-andan, och som alla hjälper till att hylla jeans som startade allt genom en snygg ny kampanj.

I kampanjen visas den mångsidiga stilen och livslängden hos dessa ikoniska jeans genom 501® Original, 501® 90s Jeans och Shorts samt vintage 501®s från Levi’s® Secondhand. I kampanjen syns skådespelaren Barbie Ferreira från Euphoria och den kommande Jordan Peele-regin Nope, designern, konstnären, modellen och grundaren av den legendariska A$AP Mob, A$AP Nast, modellen, affärsägaren och YouTube-värden Hailey Bieber, den Berlinbaserade, koreanskfödda DJ:n, konstnären, producenten och kulturikonen Peggy Gou samt idrottaren, England-stjärnan, filantropen och barnaktivisten Marcus Rashford.

levi's 501 kampanj

Under hela kampanjen hyllas dessa fem talanger som alla besitter sann äkthet och tillför ett unikt perspektiv till allt de gör. Med intima samtal som berör ögonblick som – som 501®Original gjorde för Levi’s® – för alltid förändrade deras egen bana, samt en rad fängslande bilder som hjälper till att ge liv åt deras rika personliga historier och visar varför förändring är så viktigt för att ta steget in i din kreativa kraft och ditt sanna jag.

Ikoniska Levi’s® 501®

levi's 501 ikoniska jeans

För Levi’s® kom det varumärkesförändrande ögonblicket i maj 1873, när Levi Strauss & Co. officiellt beviljades ett patent för kopparnitar på deras blå denim ”waist overalls”. Även om det dröjde några år innan den fick sitt berömda nummer, var Levi’s® 501® och ritningen för denimbyxan, officiellt född. Det som började som ett mycket slitstarkt arbetskläder skulle i mitten av 1900-talet bli ett av de mest ikoniska plagg som någonsin tillverkats.

Ett tecken på ungdomligt uppror, en basvara för en avslappnad stil, en duk för kreativt självuttryck – 501® Original är allt för alla människor. Men mest av allt är det en katalysator som förändrade vårt sätt att tänka på kläder.

Den hjälpte oss att förstå att ett enda plagg kan vara startskottet för en persons signatur stil. Under de senaste 150 åren har människor hittat otaliga sätt att göra Levi’s® 501® till sin egen. Som ett sant bevis på tidlöshet överskrider 501® trender och bevisar att äkta hantverk aldrig går ur tiden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *