Årets kaffekalender 2023 – här är alla alternativen

årets kaffeadventskalender 2022

Nu är årets kaffekalender 2022 äntligen här! Gentlemannaguiden har som vanligt samlat alla alternativen, om du är fundersam på vilken kalender som är rätt för dig eller bara är för lat för att googla.

Kaffekalendern – en livräddare i december

En kaffekalender är en adventskalender med kaffe bakom varje lucka.

Adventskalendrar för vuxna har varit oerhört populära under de senaste åren. Där märks också ett stort antal kreativa adventskalendrar för män i utbudet hos webbutiker online. En speciell kategori av adventskalendrar är även adventskalendrar med kaffe som ger kaffeälskaren något att se fram emot varje dag hela december månad. NABO kaffekalender har funnits i många år, men har nu fått sällskap av kalendrar från flera andra tillverkare. Numera hittar du lätt kalendrar både för bryggkaffe och kapselkaffe.

Som vanligt gäller det att vara tidigt ute – kalendrarna säljer snabbt slut.

Årets kaffekalendrar 2022

Kahls kaffekalender

kahls kaffekalender 2022 från anrika Kahls

Kahls från Göteborg är ett familjeägt företag vars historia sträcker sig tillbaka till 1911, när man började med att sälja kaffe till hemmafruarna i Haga.

Kahls kalender innehåller inte oväntat 24 påsar med färdigmalt kaffe. Kaffet kommer från alla möjliga platser jorden över, och till kalendern följer ett häfte som beskriver alla sorterna och hur du bäst brygger. Påsarna innehåller 30 gram malet kaffe vardera, tillräckligt för en halvliter kaffe.

Kahls kaffekalender 2022 hittar du hos Coolstuff och hos Bluebox.

Grower’s Cup kaffekalender

grower's cup kaffekalender 2022

Grower’s Cup kommer från innovatörerna Brew Company i Danmark. Brew Company grundades 2008 och har uppfunnit en unik förpackning som samtidigt fungerar som en kaffebryggare. Allt du behöver göra är att fylla kaffepåsen med varmt vatten. Inuti varje påse finns ett dolt filter och en påse som samlar upp det färdiga kaffet. Enligt Brew Company ska kvalitén gå långt över snabbkaffe, och snarare gå att jämställa med french press och droppkaffe. Kaffepåsen ska vara hållbart tillverkad och går att tvätta och återanvända flera gånger.

Kaffekalendern innehåller 25 påsar så att du står dig på juldagen också. Sortimentet kommer från fair trade-certifierade tillverkare världen över. Varje påse innehåller malt kaffe för ca 3 dl färdig dryck. Lite synd är att kalendern inte har luckor, utan öppnas från bottnen och så tar man ut en förpackning varje dag.

Grower’s Cup adventskalender 2022 hittar du hos Coolstuff.

Estate Coffee adventskalender med kapselkaffe

Estate Coffee adventskalender med kaffekapslar 2022

Estate Coffee är ett danskt kafferosteri i Haarby på Fyn, som grundades 1995.

Estate Coffee erbjuder ett komplett sortiment men i den här kalendern har man satsat på kaffekapslar för Nespresso-systemet. Kalendern innehåller 24 olika kapslar i 12 olika smaker i både espresso- och lungor-varianter. Till skillnad från de andra kalendrarna blir det svårt att dela kalender med din bättre hälft – om du inte är sugen på att dricka kaffe varannan dag behöver du två kalendrar.

Estate Coffee adventskalender 2022 hittar du hos Coolstuff.

Friends kaffekalender med kapselkaffe

So This Is A Half-Caf, Double Tall, Easy Hazelnut, Non-Fat, No Foam With Whip, Extra Hot Latte.

Rachel i ”The One With Frank Jr.”

I årets kanske mest oväntade collab finns kaffekalendern med Friends-tema. Japp, en officiellt licensierad Friends-kalender med 24 kaffekapslar för att ta fram minnena av Central Perk på morgonkvisten. Om temat är fantastiskt så är kaffet kanske lite mer mundant. Totalt får du åtta olika kaffesmaker med olika intensitet och smaker som bland annat karamell, choklad och kanel.

Friends kaffekalender 2022 hittar du hos Coolstuff

Nabo kaffeadventskalender

kaffekalender från NABO 2022

NABO grundades 2010 av tre vänner som fick idén att skapa en teadventskalender. Sedan dess har man expanderat och erbjuder både te och kaffe. Nu är det sjunde året i rad som NABO tagit fram en kaffeadventskalender. De har själva formgivit och producerat denna kalender, där du hittar allt från mörkrost till syrligt och mustigt till friskt kaffe.

I årets kaffeadventskalender 2022 från NABO består 20 av kaffesorterna av rent kaffe. Där är ingrediensen enbart kaffe, medan fyra av de tjugofyra kaffesorterna är smaksatta. Bland de smaksatta kaffesorterna märks lakrits, choklad, Irish Cream och hallon och vanilj. Både chokladkaffet och lakrits är veganska och smaksatta med framställd arom.

I varje kaffepåse hittar du 21 gram kaffe som du kan brygga i din vanliga kaffebryggare eller som droppkaffe. Varje påse räcker till ca 4dl kaffe, nog för att dela med sig av om man måste.

Kaffet i NABO:s kaffeadventskalender är rostade hos Bergstrands kafferosteri i Göteborg. Kalendern innehåller också ett häfte med instruktioner för hur du brygger varje kopp till perfektion.

Nabo kaffekalender 2022 hittar du hos Designtorget.

Var köper jag kaffekalendrar på nätet?

När det gäller adventskalendrar med kaffe har Coolstuff det största sortimentet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *