Årets kaffekalender 2023 – här är alla alternativen

årets kaffeadventskalender 2022

Nu är årets kaffekalender 2023 äntligen här!

Gentlemannaguiden har som vanligt samlat alla alternativen, om du är fundersam på vilken kalender som är rätt för dig eller bara är för lat för att googla.

Kaffekalendern – en livräddare i december

En kaffekalender är helt sonika en adventskalender med kaffe bakom varje lucka. En inte helt tokig idé med tanke på decembermörkret.

Adventskalendrar för vuxna har varit oerhört populära under de senaste åren. Däribland också ett stort antal kreativa adventskalendrar för män. En speciell kategori av adventskalendrar är även adventskalendrar med kaffe som ger kaffeälskaren något att se fram emot varje dag hela december månad. NABO kaffekalender var pionjären och har funnits i många år, men nu har man fått sällskap av kalendrar från flera andra tillverkare. Numera hittar du lätt kalendrar både för bryggkaffe och kapselkaffe.

Som vanligt gäller det att vara tidigt ute – kalendrarna säljer snabbt slut.

Årets kaffekalendrar 2023

Kahls kaffekalender

Kahls från Göteborg är ett familjeägt företag vars historia sträcker sig tillbaka till 1911, när man började med att sälja kaffe till hemmafruarna i Haga.

Kahls kalender innehåller inte oväntat 24 påsar med färdigmalt kaffe. Kaffet kommer från alla möjliga platser jorden över, och till kalendern följer ett häfte som beskriver alla sorterna och hur du bäst brygger. Påsarna innehåller 30 gram malet kaffe vardera, tillräckligt för en halvliter kaffe att dela med någon som kanske behöver det lika mycket som du.

Kahls kaffekalender 2023 hittar du bl.a. hos Coolstuff och hos Bluebox.

Kahls kaffe-, choklad & bokkalender

Kahl's kalender med kaffe, böcker och choklad

Tre önskningar i ett är inte bara för barn med dålig smak. Den här kaffekalendern från Kahls kommer förutom kaffe också med choklad och böcker.

Här är det inte varje dag som gäller, utan en gång per advent – dvs. fyra gånger – får du nöja dig med att öppna luckor. Bakom varje lucka finns en rejäl dos av Kahls kaffe, ca 200-250 gram, samt 50-100 gram trevlig choklad från bl.a. Malmö Chokladfabrik. Dessutom fyra olika böcker från bl.a. Laura Dave och Guillaume Musso.

Grower’s Cup kaffekalender

Grower's Cup Kaffekalender 2023

Grower’s Cup kommer från innovatörerna Brew Company i Danmark. Brew Company grundades 2008 och har uppfunnit en unik förpackning som samtidigt fungerar som en kaffebryggare. Allt du behöver göra är att fylla kaffepåsen med varmt vatten. Inuti varje påse finns ett dolt filter och en påse som samlar upp det färdiga kaffet. Enligt Brew Company ska kvalitén gå långt över snabbkaffe, och snarare gå att jämställa med french press och droppkaffe. Kaffepåsen ska vara hållbart tillverkad och går att tvätta och återanvända flera gånger.

Kaffekalendern innehåller 25 påsar så att du står dig på juldagen också. Sortimentet kommer från fair trade-certifierade tillverkare världen över. Varje påse innehåller malt kaffe för ca 3 dl färdig dryck. Lite synd är att kalendern inte har luckor, utan öppnas från bottnen och så tar man ut en förpackning varje dag.

Grower’s Cup kaffekalender 2023 hittar du hos Coolstuff.

Nabo kaffekalender

NABO kaffekalender 2023

NABO grundades 2010 av tre vänner som fick idén att skapa en teadventskalender. Sedan dess har man expanderat och erbjuder både te och kaffe. Nu är det sjunde året i rad som NABO tagit fram en kaffeadventskalender. De har själva formgivit och producerat denna kalender, där du hittar allt från mörkrost till syrligt och mustigt till friskt kaffe.

I årets kaffekalender 2023 från NABO består 20 av kaffesorterna av rent kaffe. Där är ingrediensen enbart kaffe, medan fyra av de tjugofyra kaffesorterna är smaksatta. Årets smaker är smörkola, apelsin, kanel och salt karamell. Både chokladkaffet och lakrits är veganska och smaksatta med framställd arom.

I varje kaffepåse hittar du 21 gram kaffe som du kan brygga i din vanliga kaffebryggare eller som droppkaffe. Varje påse räcker till ca 4dl kaffe, nog för att dela med sig av om man måste.

Kaffet i NABO:s kaffeadventskalender är rostade hos Bergstrands kafferosteri i Göteborg. Kalendern innehåller också ett häfte med instruktioner för hur du brygger varje kopp till perfektion.

NABO kaffekalender 2023 hittar du hos Designtorget.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *