Årets adventskalendrar för vuxna

de bästa adventskalendrarna för vuxna 2019

Julen börjar tidigare för varje år och detta år verkar inte utgöra något undantag. Även om vi ännu bara är inne på oktober månads första dag har de första adventskalendrarna redan börjat nå hyllorna i nätbutiker runtom i landet.

Adventskalendrar gällande skönhetsprodukter har varit en stor succé de senaste åren – speciellt bland kvinnor. Men även män har fått allt fler alternativa adventskalendrar att välja bland under senare år. Hit hör skäggkalendrar, whiskykalendrar och dylika manliga varianter.

Sedan har också allt fler varianter av kalendrar gällande mat och dryck dykt upp. Speciellt kaffe- och tekalendrar har varit populära som alternativ till den mer vanliga chokladkalendern. Här är ett lite utbud på vad år 2019 har att bjuda på då det gäller adventskalendrar för vuxna. I år har många valt att satsa på mer lyx både gällande innehåll och förpackning.

Vi börjar med några av de mest spännande som hittills lanserats och fyller på i takt med att fler kommer ut på marknaden. Vi väntar ännu på bland annat årets varianter av skägg- och whiskykalendrarna.

1. Adventskalender för hantverksöl

adventskalender för hantverksöl

Beery Christmas är designad som en traditionell adventskalender, men bakom varje lucka gömmer sig en öl. Här finns handplockat blonda, bärnstens, humliga och rökiga öl, alla i en specifik ordning för att smaklökarna skall få en överraskning varje dag.

Man ville också att årets adventskalender skulle bli som en skattjakt, då bara den första luckan är märkt, så det är upp till dig att klura ut gåtorna som följer. 

2. Man Stuff Adventskalender

manlig adventskalender 2019

Med en Man Stuff-adventskalender får du en liten överraskning bakom varje lucka som ger dig en hint på vad du kan ägna dig åt just den dagen. Lagom till julafton är du helt nypolerad och fräschare än någonsin.

Kalendern innehåller allt man kan önska sig till sin manliga kroppshygien; nagelborste, tvålar, schampo, rak-créme, fotfil och tandborste. Här finns till och med en badbomb för den som älskar att göra sitt eget lilla hemmaspa. Så var en riktigt man nu och räkna ner dagarna till jul med hjälp av en riktigt maskulin kalender fylld med “man stuff”.

3. Jo Malone – Christmas Magic & Mayhem – Advent Calendar

jo malone adventskalender 2019

Om ni vill imponera på era kvinnor är detta en adventskalender att satsa på! Vacker Jo Malone London hyllar den brittiska stilen och varje doftkreation har en elegant enkelhet och kan med en så kallad Fragrance Combining användas tillsammans för att skapa ett individuellt uttryck. Ett väldigt lyxigt och populärt märke runtom i världen. Här är en vacker adventskalender med 24 väldoftande överraskningar i miniatyrversion.

4. Popkornskalendern

alternativa adventskalendrar popcornskalender

Denna exklusiva popkornskalender är en perfekt julkalender för den som vill skippa den traditionella chokladkalendern och istället avnjuta olika smakupplevelser med sött och salt i fokus.

Denna lyxiga popcornkalender är illustrerad som den snötäckta fasaden av Joe & Seph’s faktiska popcornbutik. Kalendern öppnas som en stor bok, med 24 luckor innehållandes påsar i perfekt snack size. 

5. Acqua di Parma Advent Calendar

alternativa adventskalendrar

Här kommer en unik nyhet när italienska Acqua di Parma lanserar sin första adventskalender. Detta är det perfekta tillfället för att upptäcka hela Acqua Di Parmas fantastiska och lyxiga värld.

Aqua di Parma är ett anrikt parfymhus som lanserade sin allra första doft, klassikern Colonia i Parma, Italien, 1916. Under åren har huset växt sig till en gigant inom doftsegmentet. Märket fick tidigt ett glamouröst skimmer på grunda av att bland annat filmstjärnor som Audrey Hepburn och Gary Grant hittade sina favoriter i just ursprungdoften Colonia EdC.

6. Molton Brown adventskalender 2019

alternativa adventskalendrar 2019

Molton Brown är ett av Storbritanniens ledande exklusiva märken inom kosmetik och finns hos de flesta exklusiva varuhus över hela världen. Märket samarbetar även med 5-stjärniga hotellkedjor, däribland Grand Hotel i Stockholm.

Årets adventskalender från Molton Brown är som vanligt väldigt lyxig och går i en vacker Art Déco-design. Den innehåller 24 överraskningar, alla individuellt packade i små askar. 

7. Kaffe-adventskalendern 2019

årets kaffe adventskalender

Kaffeadventskalendern från Lizette Andersson & Sofie Thunman har blivit en årlig favorit hos många och årets variant finns nu på Designtorget. Denna består av 24 luckor utvalt bryggmalet kaffe, där varje portion innehåller 21 gram malet kaffe, som man brygger i sin vanliga elbryggare eller som droppkaffe.

Det varierar från mörkrost till syrligt, mustigt till friskt, som toppats med fyra smaksatta favoriter. I Kaffeadventskalendern är tio av sorterna återkommande, medan fjorton av sorterna är helt nya smakupplevelser för i år.

8. Tekalender från English Tea Shop

årets adventskalendrar för vuxna tekalender

Även teälskaren behöver en julkalender, och vad passar då bättre än en te-adventskalender? Denna tekalender från English Tea Shop är fylld med 24 påsar ekologiskt te i 12 spännande smaker.

Bluebox hittar man redan nu flera varianter av så kallade gourmetkalendrar för vuxna, med allt från choklad- till lakritskalendrar.

9. Volkswagen Adventskalender

Orden “Volkswagen” och “1960-tal” för tankarna till den ikoniska folkabussen “Bulli” T1. Den delade framrutan, den vita färgen som går från taket och ner över fronten och andra klassiska detaljer gör denna minibuss till mångas absoluta favorit. Det är få förunnat att äga en själv, men med denna officiella Volkswagen-adventskalender bygger du ihop en egen Bulli T1 i miniformat. Du får dessutom ett snyggt samlarobjekt som du kommer att vilja ha framme året runt.

Förutom modellbil i byggsatsformat med basplatta innehåller kalendern dessutom en ljudmodul som ger ifrån sig originalljudet från en Bulli T1-motor, plus ett häfte fullspäckat med nördig bakgrundsinfo om den klassiska modellen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *