10 alternativa adventskalendrar för män

Foto: © 2016, Sean Phillips http://www.RiverwoodPhotography.com

December månad närmar sig med stormsteg och det börjar snart vara dags att bestämma sig för vilken typ av adventskalender man skall satsa på detta år.

Adventskalendrar för skönhetsprodukter har blivit en stor succé senaste åren, framförallt bland kvinnor. Även då det gäller mer manliga varianter har man fått allt fler alternativ att välja på de senaste åren.

Idag tipsar vi om några alternativa adventskalendrar för den som tröttnat på choklad och andra mer traditionella varianter av kalendrar. Nedan är 10 alternativa adventskalendrar för män, varav en del även lämpar sig för kvinnan i hushållet. (Nu har även årets alternativa adventskalendrar för 2018 kommit ut)

1. Beard Oil Advent Calendar

adventskalender för skägg

The Bearded Man Company följer upp förra årets succé med en ny adventskalender för skägg. Beard Oil Advent Calendar innehåller 24 olika dofter av skäggolja, en för varje dag fram till jul. Varje skäggolja räcker till 4-8 appliceringar och är tillverkad av 100% naturliga ingredienser. I luckorna hittar man klassiska dofter av sandelträ, bergamott och bay rum. Men även spännande doftkombinationer som Walk in the Woods, Fresh Cut Grass och Driftwood.

2. Molton Brown Christmas Calendar

adventskalender för män molton brown

Molton Brown är ett av Storbritanniens ledande exklusiva märken och säljs hos välkända, exklusiva varuhus över hela världen. Märket samarbetar även med 5-stjärniga hotellkedjor, däribland Grand Hotel i Stockholm. Denna lyxiga julkalender innehåller 24 små lådor med ett urval av Molton Brown produkter i miniformat.

3. Corgi Sock Advent Calendar

alternativ adventskalender

Brittiska hovleverantören Corgi grundades år 1892 och är en av de mest exklusiva tillverkarna av strumpor på marknaden. I denna adventskalender finns 24 strumpor i olika varianter av bomullsblandning och mer lyxiga varianter i Cashmere.

4. Asos Grooming Advent Calendar

grooming adventskalender

Denna Grooming-kalender innehåller bland annat populära märken som Percy Nobelman, Marvis, Elemis och Proraso. Ett perfekt tillfälle att pröva fram nya favoriter till sitt toalettskåp.

5. Kaffeadventskalendern 2017

kaffe adventskalender

I Kaffeadventskalendern där all kaffe i kalendern rostats i Sverige, har man valt ut det mesta av det bästa av kaffeupplevelser, från mörkrost till syrligt, mustigt till friskt och så har man toppat med några smaksatta favoriter. Här finns bland annat kaffe med smörkola, eller apelsinchoklad? Kaffet är bryggmalet och funkar i en vanlig kaffebryggare.

6. Kaffekalendern 2017

kaffekapsel adventskalender

Nuförtiden finns det många som endast har kapselmaskiner för att tillreda sitt kaffe. Denna kaffeadventskalender innehåller 24 stycken ekologiska kaffekapslar som är Nespresso-kompatibla, som handplockats från jordens alla kanter. 10 sorter är espresso och 14 lungo.

7. Rituals adventskalender

rituals adventskalender

Rituals är något av en expert på att ta fram exklusiva skönhetsprodukter. Bakom varje lucka i den exklusiva adventskalendern från Rituals finns en lyxig gåva för att lugna kropp och själ. Här är adventskalendern som är perfekt både som gåva eller för att skämma bort sig själv varje dag fram till julen.

8. Master of Malt Whiskykalender

Whisky adventskalender

I denna adventskalender från Master of Malt finns 24 olika sorters whisky bestående av 3 cl flaskor. Kalendern finns i en standardmodell för 1 700 kronor och en premiumvariant för 3 400 kronor. Det perfekta sättet att utöka sin kunskap och samtidigt hitta sin egen favorit bland alla olika sorter av whiskyn.

9. The Scotch Whisky Advent Calendar

lyxig Whisky adventskalender julkalender
Foto: © 2016, Sean Phillips http://www.RiverwoodPhotography.com

Denna lyxiga whisky-kalender har gjorts i endast 100 exemplar och innehåller 25 unika whiskyn på 50 ml som handplockats för ändamålet. Kalendern är med stor sannolikhet uppskattad även som gåva eftersom den kan återanvändas år efter år.

10. Craft Beer Advent Calendar

öl hantverksöl adventskalender

Vad sägs om 24 olika specialöl från några av de mest spännande mikrobryggerierna i världen? Här har man samlat några riktiga pärlor som håller smaklökarna sysselsatta ända fram tills julafton.

Floris London The Perfumer’s Wardrobe

Utanför denna lista tar vi fram den perfekta samlingen för parfymälskaren från anrika parfymhuset Floris London. Det är egentligen ingen adventskalender, men väl ett utmärkt alternativ som gåva om ens favoritkalender om den hunnit ta slut. Detta presentset innehåller 9 dofter i miniatyr från Floris mest prestigefyllda kollektion, The Private Collection. Kollektionen innehåller unika dofter som har inspirerats av människor och händelser. Tanken bakom denna samling är att man alltid ska ha en doft att använda för alla tillfällen, precis som en garderob. Alla dofter är unisex och passar både män och kvinnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *