10 adventskalendrar för män 2023

adventskalendrar för män 2022
Foto: © 2016, Sean Phillips http://www.RiverwoodPhotography.com

December månad närmar sig med stormsteg och det börjar snart vara dags att bestämma sig för vilken typ av adventskalender du skall satsa på detta år. Varför låta barnen ha allt nöjet, när det finns allt fler adventskalendrar för vuxna män (och kvinnor) att förgylla vintermörkret med?

Adventskalendrar för skönhetsprodukter har blivit en stor succé de senaste åren, framförallt bland kvinnor. Även då det gäller skönhetsprodukter för män har man fått allt fler alternativ att välja på. Lakritskalendrar och chokladkalendrar har också blivit väldigt populära tack vare trenden med kvalitetsgodis.

Dessutom finns det många alternativ för den som vill göra sin egen kalender. Ölkalendrar och snuskalendrar är två exempel där det är ganska enkelt att göra sin egen variant med just de smaker man uppskatter mest.

Tio adventskalendrar för män 2023

Var köper man adventskalendrar för män?

De flesta adventskalendrarna hittar man hos prylbutiker på nätet. Det bästa och bredaste utbudet finns hos Coolstuff, men även Bluebox, Sakligheter och Partyhallen har stora sortiment. Tänk på att skynda dig, för många kalendrar säljer slut redan i oktober och november!

1. Gents parfymkalender

Har du eller din respektive doftat likadant sedan högstadiet? Gents parfymkalender ”A scented Christmas” ger dig chansen att prova 24 nya jag under december månad.

I den här kalendern finns små doftprover av exklusiva parfymer från hela världen. Varje parfym är lagom för ett par dagar, så du behöver inte vara orolig om du hittar en favorit. Vi provade den personligen förra året, och kan gå i god för att det är hög klass på parfymerna.

Parfymkalendern finns förstås hos Gents.

2. Kaffeadventskalender

Grower’s Cup kommer från innovatörerna Brew Company i Danmark. Brew Company grundades 2008 och har uppfunnit en unik förpackning som samtidigt fungerar som en kaffebryggare. Allt du behöver göra är att fylla kaffepåsen med varmt vatten.

Inuti varje påse finns ett dolt filter och en påse som samlar upp det färdiga kaffet. Enligt Brew Company ska kvalitén gå långt över snabbkaffe, och snarare gå att jämställa med french press och droppkaffe. Kaffepåsen ska vara hållbart tillverkad och går att tvätta och återanvända flera gånger.

Obs! Den här kalendern har inga luckor. Är det ingen kalender utan luckor, så hittar du alternativ i vår guide till kaffekalendrar.

Grower’s Cup kaffekalender 2023 hittar du hos Coolstuff.

3. Man Stuff Adventskalender

Man Stuff adventskalender har allt du kan önska dig inom manlig kroppshygien (eller önskar din partner).

Här hittar du bland annat tvålar, schampoo och rak-créme som är lätt parfymerade med en manlig doft. Dessutom många smidiga tillbehör.

Kalendern hittar du hos Coolstuff.

4. Adventsskalender med verktyg

Här har du den ultimata adventskalendern för hemmafixaren! 24 luckor med skruvverktyg med smarta funktioner i kalenderform.

Alla verktyg kan förvaras på väggen eller verktygsvagnen i det fodral som medföljer. Verktygen är kompatibla med transportsystemet Wera2Go. Vi säger inte att den bara är för män, men säg den man som inte uppskattar en bra skruvmejsel?

Även denna praktiska gåva hittar man hos Coolstuff.

5. Chili Klaus Jingle Balls Adventskalender

För ”karlakarlar”, eller i alla fall någon som inte är rädd för att gråta lite. Chili Klaus, eller Claus Pilgaard som han egentligen heter, är en dansk chiliälskare och underhållare med egen Youtube-kanal där han bland annat utmanar kändisar att provsmaka extremt starka chilisorter.

Fascinationen för chili har lett fram till egna varumärket Chili Klaus. I denna adventskalender finns både produkter med släng-dig-i-väggen-hetta och mildare godsaker med tydlig chilismak. Den innehåller båda milda vingummin och karameller med betydligt starkare chilikulor som fått sin hetta från Carolina Reaper-pulver. Allt rangordnas på Chili Klaus egen “Wind Force Scale”, där 1 smakar ”supermilt” och 15 betyder ”glödhet chilibonanza”.

Kalendern hittar du hos Coolstuff och hos Bluebox.

6. Porsche Adventskalender

Kalendern för biljnörden. Del får del bygger du ihop din egen Porsche 911 från 1965, till en prislapp långt under originalet.

Förutom modellbil i byggsatsformat med basplatta innehåller kalendern dessutom en ljudmodul som ger ifrån sig originalljudet från en Porsche 911-motor, plus ett häfte fullspäckat med nördig bakgrundsinfo om den klassiska modellen.

Finns hos Coolstuff.

7. Adventskalender för skäggiga

Vi män är rätt dåliga att ta hand våra skägg. Det kan göra att vi får klåda och irritation i skäggbottnen. Adventskalendern från The Bearded Man Company har 24 små flaskor fyllda av skäggolja som mjukgör skägget och ger det näring samt lyster.

Varje enskild skäggolja har sin egen unika och annorlunda doft, som svart kaffe, kryddig rom och bergamott. Det är alltså inte endast välgörande för bäraren av skägg, utan det ger också en doftupplevelse varje dag fram till jul! räcker hela december!

Du hittar den hos Coolstuff.

8. Gör din egen ölkalender

Här har du en julkalender för ölälskaren! Visa din ölälskande partner att du bryr dig och samla ihop 24 hantverksöl till denna ölkalender. Kalendern rymmer 24 flaskor med en storlek på 50 cl.

För mer tips om vad du kan fylla kalendern med, kolla in vår guide till ölkalendrar.

Kalendern hittar du hos Coolstuff.

9. Proteinkalender

Adventskalendern för mannen som vill bli mer man och mindre fluff. Du kanske skrattar innan jul, men du kommer tacka dig själv i januari för att du köpte den.

Proteinbolagets julkalender innehåller utvalda produkter från populära varumärken så som GAAM, Barebells, Red Bull, Optimum Nutrition, Wellibites och Pändy.

Finns hos Proteinbolaget.

10. Whiskykalender

Om du vill skämma bort dig ordentligt så är en whiskykalender en mycket trevlig present. De säljs inte i Sverige men går att beställa från utlandet.

Drinks by the Dram har plockat ut 24 exklusiva whiskys att prova. Bakom varje lucka finns ett 30 ml smakprov och dessutom medföljer ett provningsglas från Glencairn.

hemsidan finns också många fler (och billigare) alternativ.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *