10 adventskalendrar för män 2023

adventskalendrar för män 2022
Foto: © 2016, Sean Phillips http://www.RiverwoodPhotography.com

December månad närmar sig med stormsteg och det börjar snart vara dags att bestämma sig för vilken typ av adventskalender du skall satsa på detta år. Varför låta barnen ha allt nöjet, när det finns allt fler adventskalendrar för vuxna män (och kvinnor) att förgylla vintermörkret med?

Adventskalendrar för skönhetsprodukter har blivit en stor succé de senaste åren, framförallt bland kvinnor. Även då det gäller skönhetsprodukter för män har man fått allt fler alternativ att välja på. Premiumkalendrar inom lakrits och choklad är en annan klassiker, som har vuxit sig väldigt populär med trenden med kvalitetsgodis som tillverkas hantverksmässigt.

Dessutom finns det många alternativ för den som vill göra sin egen kalender. Ölkalendrar och snuskalendrar är två exempel där det är ganska enkelt att göra sin egen variant med just de smaker man uppskatter mest.

Bästa adventskalendrar för män 2022

bästa adventskalendrar för män 2022

Här tipsar vi om några alternativa adventskalendrar för den som tröttnat på mer traditionella varianter av kalendrar. Nedan är 10 alternativa adventskalendrar för män – och ja, de flesta passar kvinnor också.

Var köper man adventskalendrar för män?

De flesta adventskalendrarna hittar man hos prylbutiker på nätet, som Coolstuff och Bluebox.

Det bästa och bredaste utbudet finns hos Coolstuff just nu. Här finns många olika kategorier varje år, med en särskild kategori med adventskalender för män.

Även sajter som Sakligheter.se har ett bra sortiment av ätbara adventskalendrar.

1. Gents julkalender 2022

Bästa adventskalendrar för män 2022

Nu är den ultimata skönhetskalendern för män äntligen här. Gents julkalender 2022 kommer i ett maskulint utförande med svart läderimitaion och gulddetaljer. Bakom de 24 luckorna hittar du allt från rakning och kroppsvård till skägg och parfym från några av världens främsta märken inom manlig skönhet.

Detta är den perfekta presenten att förgylla den kalla decembermånaden för din man, pappa eller pojkvän. Kalenderns värde uppgår till 3614 kr, men priset ligger på 1999 kr.

2. Kaffeadventskalender 2022

bästa kaffeadventskalender 2022

En av höjdpunkterna för alla kaffeälskare varje år är kaffeadventskalendern från Kahls. Detta är en unik kaffekalender där det medföljer ett häfte med detaljerad information om alla kaffesorter. Temat i årets kaffekalender är ”24 brev om kaffe” och här vi får lära oss mer om kaffesorterna, som deras ursprung och smakprofiler. Spännande möten med människor och platser utlovas!

I årets kalender finns nya bekantskaper som Malawi, Kina Simao, Raya Batak Honey och Guatemala Antigua. Du hittar även klassiker som Espressa Terra, Mocca Sanani och Monsun Malabar – bara för att nämna några.

I varje påse finns 30 gram malet kaffe, som räcker till 2 koppar färdigbryggt kaffe.

3. Man Stuff Adventskalender 2022

bästa adventskalender för män 2022

Man Stuff adventskalender 2022 har allt du kan önska dig inom manlig kroppshygien. Här hittar du bland annat tvålar, schampoo och rak-créme som är lätt parfymerade med en manlig doft.

Detta är en riktigt maskulin julkalender som är oerhört populär och som i regel blir snabbt slutsåld. Detta är den ultimata skönhetskalendern för män 2022 och den perfekta presenten!

4. Adventsskalender med verktyg

bästa adventskalendrar för män verktyg 2022

Här har du den ultimata adventskalendern för hemmafixaren! I Wera verktygskalender hittar du 24 luckor med skruvverktyg med smarta funktioner i kalender och lagom till jul får du ihop en verktygssats i ett smidigt fodral.

Alla verktyg kan förvaras på väggen eller verktygsvagnen i det fodral som medföljer. Verktygen är kompatibla med transportsystemet Wera2Go. En riktigt rolig och praktisk adventskalender för vuxna – i synnerhet för dig som ha en riktigt manlig adventskalender!

5. Chili Klaus Jingle Balls Adventskalender 2022

chili klaus adventskalender 2022

Chili Klaus Jingle Balls julkalender är en riktig klassiker bland adventskalendrar för vuxna och en av de mest populära på marknaden. Det har sina orsaker. Här finns nämligen spännande och heta smakupplevelser varje dag fram till nyårsafton!

2022 års version innehåller 2 stycken nyheter – en ny sötlakrits och en ny Carolina Hot Sauce. Du hittar chilikulor av choklad, vingummi, karameller och lakrits med olika hetta som går från en styrkeskala på 1 till 15. med olika chilisorter. Till nyårsafton gömmer sig även en nyårsöverraskning med en het sås från världens starkaste chili. 

6. Friends kaffekapselkalender 2022

kaffekapsel adventskalender 2022

Det är många numera som äger en Nespresso-maskin snarare än en traditionell kaffekokare. Om du är en av dessa är Friends kaffekalender något att satsa på för en kul överraskning varje dag fram till jul!

Bakom varje lucka finns en kaffekapsel som passar i Nespresso-maskiner och det finns åtta olika smaker med olika intensitet. Kaffet kan drickas antingen som espresso eller lungo och här hittar du smaker som Cinnamon, caramel och Dark Roast.

7. Adventskalender för skäggiga

adventskalender med skäggolja 2022

Vi män är rätt dåliga att ta hand våra skägg. Det kan göra att vi får klåda och irritation i skäggbottnen. Adventskalendern från The Bearded Man Company har 24 små flaskor fyllda av skäggolja som mjukgör skägget och ger det näring samt lyster.

Varje enskild skäggolja har sin egen unika och annorlunda doft, som svart kaffe, kryddig rom och bergamott. Det är alltså inte endast välgörande för bäraren av skägg, utan det ger också en doftupplevelse varje dag fram till jul! räcker hela december!

8. Gör din egen ölkalender

öl julkalender 2022

Här har du en julkalender för ölälskaren! Visa din ölälskande partner att du bryr dig och samla ihop 24 hantverksöl till denna ölkalender. Kalendern rymmer 24 flaskor med en storlek på 50 cl.

Det finns ett stort utbud av olika hantverksöl på marknaden för tillfället. Se till att samla ihop olika typer av IPA, lageröl, porters och allt däremellan. Det är också bra att få in representation med ölsorter från flera olika länder. Här är det endast din kreativitet som sätter gränser.

9. Porsche Adventskalender

porsche alternativa adventskalendrar för vuxna 2022

En speciell typ av manliga adventskalendrar är de modellbilar i byggsatsformat som lanserats de senaste åren. Här finns bland annat bilmodeller som Mercedes-Benz 300SL och Ford Mustang GT representerade. Det finns också en byggsats för klassiska italienska Vespan.

Denna adventskalender är med klassikern Porsche 911 från år 1965. Få bilar har blivit lika ikoniska som denna bil och de flesta har väl drömt om att äga en alldeles egen Porsche. Nu kan du få den åtminstone i miniformat.  Ett riktigt snyggt samlarobjekt att ha framme året runt.

Förutom modellbilen i byggsatsformat med basplatta finns en ljudmodul i kalendern som ger ifrån sig originalljudet från en Porsche 911-motor. Det finns även ett häfte fullspäckat med bakgrundsinfo om den klassiska bilmodellen. Om du söker adventskalendrar för män 2021 är detta bland det mest manliga du hittar på marknaden!

10. Master of Malt Whiskykalender

whisky advent calendar 2019

I denna adventskalender från Master of Malt finns 24 olika sorters whisky bestående av 3 cl flaskor. Kalendern finns i en standardmodell för strax under 2 000 kronor och en premiumvariant för drygt 3 000 kronor. Det perfekta sättet att utöka sin kunskap och samtidigt hitta sin egen favorit bland alla olika sorter av whiskyn.

Här har vi plockat fram våra favoriter bland adventskalendrar för män 2022. För den som söker efter tips på julklappar för män 2022 finns en del idéer samlade på länken. Här hittar du allt från fyndiga tips för mannen som har allt till presenter som han garanterat uppskattar.

Du hittar ytterligare julklappstips till honom hos fineshelf. Här finns samlat några unika, lyxiga och samtidigt väldigt manliga julklappar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *