Årets adventskalendrar för vuxna

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Adventskalender för vuxna – finns det? För många leder kanske ordet adventskalendrar mest tankarna till billiga chokladkalendrar med översötad choklad. Men inget kunde vara längre från sanningen. Adventskalendern har utvecklats till ett sätt att njuta i ett lagom tempo genom hela december med just ditt favoritnöje, om det så är kaffe, lakrits, öl, eller kanske skönhetsprodukter? Låt barnen behålla mjölkchokladen – nu pratar vi produkter med kvalitet.

Istället har en ny utmaning uppstått: att hitta rätt adventskalender för vuxna. Vår guide till adventskalendrar för män är faktiskt numera en av de mest populära artiklarna i november och december varje år. Men om man vill ha en adventskalender att dela på, hur gör man då?

I den här guiden tittar vi på adventskalendrar som passar perfekt för vuxna, män eller kvinnor, och som man kan uppleva tillsammans. Eller köpa två, om relationen börjar knaka i fogarna kring vem som ska öppna nästa lucka.

8 tips på adventskalender för vuxna 2022

Här är några av årets bästa adventskalendrar för vuxna.

1. Doftkalender från Rituals

Rituals adventskalender

Rituals adventskalender kan egentligen bättre beskrivas som en doftkalender. I kalenderns 24 luckor möts nämligen alla möjliga produkter från Rituals sortiment – doftljus, hudlotion, duschkrämer, rakskum – men alltid präglat av Rituals sinne för eleganta dofter inspirerade av historia och natur.

Fördelen med den här kalendern är att den innehåller en blandning av produkter avsedda för både kvinnor som män, plus doftljusen som man ju delar.

Rituals adventskalender finns i tre versioner – 2D, 3D och Premium, med olika design och sortiment.

2. Kaffekalender med smaker från hela världen

adventskalender för vuxna med kaffe

Kahl kaffekalender

Kaffekalendern är en av höjdpunkterna för året för kaffeälskare. Temat i årets kaffekalender från Kahl är ”24 brev om kaffe” där du i medföljande häfte får mer information av samtliga kaffesorter i kalendern.

Här finns kaffesorter från bland annat Kina Simao, Raya Batak Honey och Guatemala Antigua representerade. Du hittar även klassiker som Espressa Terra, Mocca Sanani och Monsun Malabar i kalendern. Varje lucka innehåller en påse med 30 gram malet kaffe, en mängd som räcker till 2 koppar färdigbryggt kaffe – en perfekt adventskalender för vuxna att njuta ihop.

Du hittar fler förslag på kaffekalendrar i vår guide till alla kaffekalendrar.

3. Lyxig adventskalender för vuxna med te

lyxig te adventskalender 2022

Tekalender Whittard

Om du istället likt en brittisk gentleman föredrar te istället för kaffe finns även alternativ för dig. I Whittards tekalender finns de 18 mest älskade tesorterna från det anrika tehuset.

Whittard grundades redan på 1880-talet då sjuttonårige Walter Whittard öppnade sin butik i London, där han sålde sina egna tesorter och rostade kaffebönor.

Inne i de 24 luckorna hittar du en blandning av svart, grönt och vitt te i nya spännande smakkombinationer. Du hittar hela 94 påsar te i kalendern, vilket ger glädje för hela familjen under december. För teälskaren är detta den ultimata adventskalendern!

4. Chili Klaus chilikalender

chili adventskalender för vuxna 2022

Chilikalender Chili Klaus Jingle Balls

Kanske inte din farmors adventskalender direkt. Chili Klaus, eller Claus Pilgaard som han egentligen heter, är en dansk chiliälskare och underhållare med egen Youtube-kanal där han bland annat utmanar kändisar att provsmaka extremt starka chilisorter.

Fascinationen för chili har lett fram till egna varumärket Chili Klaus. I denna adventskalender finns både produkter med släng-dig-i-väggen-hetta och mildare godsaker med tydlig chilismak. Styrkan i alla produkter rangordnas på Chili Klaus egen “Wind Force Scale”, där 1 smakar ”supermilt” och 15 betyder ”glödhet chilibonanza”.

Utmana dig själv med dessa glödheta chilibollar varje dag fram till jul!

5. Brittisk delikatesskalender

Adventskalender med delikatesser

Delikatesskalender Cartwright & Butler

Här talar vi en stabil pjäs som kan föda hela familjen. Julen kretsar ju kring mat och godsaker, och här är en adventskalender med 4,5 kg brittiska delikatesser. I kalenderns luckor – eller snarare lådor – trängs söta kakor och smörkola med läckra ostkex, marmelader och teer. Prislappen är därefter förstås.

Terry and Tony Arnett utgör femte generationen i det brittiska delikatessföretaget Cartwright & Butler som grundades i Yorkshire för mer än 115 år sedan.

6. Lakritskalender för två

Lakritsfabriken Ramlösa julkalender

Lakritskalender Lakritsfabriken Ramlösa

I Sverige sägs vi äta mest lakrits i hela världen och Lakritsfabriken Ramlösa gör sitt för att hjälpa till. De finns så pass många lakritskalendrar att vi har gjort en egen guide till årets lakritskalendrar.

Lakritsfabriken Ramlösa var den första premiumtillverkaren av lakrits i Sverige och den här kalendern har funnits sedan 2017. Det är den största – hela 720 gram, eller 30 gram per dag – i vår guide, vilket gör att den passar perfekt att dela.

7. Adventskalender för vuxna

erotikkalender

Amorelie adventskalender

Ingen guide till adventskalendrar för vuxna skulle väl vara helt komplett utan en adventskalender för vuxna. Vi talar om erotikkalendern. Den enda kalendern som kanske inte gör sig bäst på frukostbordet. Kalendern som barnen faktiskt inte får vara med och öppna. Den kalendern.

Här blir som bekant var man och kvinna salig på sitt eget vis, så vi ger inga rekommendationer. Kalendern utlovar i alla fall 24 sensuella överraskningar som ska funka för både kvinnor och män, par såväl som singlar.

8. Gör din egen adventskalender

gör din egen adventskalender

DIY adventskalender

Lite krångligare men mycket mer personligt. Varför inte turas om att välja en överraskning var och bygga en adventskalender tillsammans?

Det finns gott om färdiga, tomma adventskalendrar att köpa. Vi gillar den här med 24 presentpåsar för att påsarna är så pass stora (14×22 cm) att det finns gott om plats för personliga idéer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *