Årets adventskalendrar för vuxna

En adventskalender för vuxna – finns det?

För många leder kanske ordet adventskalendrar mest tankarna till billiga chokladkalendrar med översötad choklad. Men inget kunde vara längre från sanningen. Adventskalendern har utvecklats till ett sätt att njuta i ett lagom tempo genom hela december med just ditt favoritnöje, om det så är kaffe, lakrits eller öl? Låt barnen behålla mjölkchokladen – nu pratar vi produkter med kvalitet.

Istället har en ny utmaning uppstått: att hitta rätt adventskalender för vuxna. Vår guide till adventskalendrar för män är faktiskt numera en av de mest populära artiklarna i november och december varje år. Men om man vill ha en adventskalender att dela på, hur gör man då?

I den här guiden tittar vi på adventskalendrar som passar perfekt för vuxna, män eller kvinnor, och som man kan uppleva tillsammans. Eller köpa två, om relationen börjar knaka i fogarna kring vem som ska öppna nästa lucka.

8 tips på adventskalender för vuxna 2023

1. Skönhetskalender från Rituals

Rituals adventskalender kan egentligen bättre beskrivas som en doftkalender. I kalenderns 24 luckor möts nämligen alla möjliga produkter från Rituals sortiment – doftljus, hudlotion, duschkrämer, scrubs och rakskum – samtliga med Rituals fingertoppskänsla för eleganta dofter.

Fördelen med den här kalendern är att den innehåller en blandning av produkter avsedda för både kvinnor som män, plus doftljusen som man ju delar.

Rituals adventskalender finns i två versioner men innehållet ska vara detsamma. Du hittar den t.ex. hos Lyko.

2. Kaffekalender med smaker från hela världen

Kahls kaffekalender är en av höjdpunkterna för året för kaffeälskare.

Här finns kaffesorter från hela världen ur Kahls stora sortiment. Varje lucka innehåller en påse med 30 gram malet kaffe, en mängd som räcker till 2 koppar färdigbryggt kaffe – en perfekt adventskalender för vuxna att njuta ihop.

Kahls kaffekalender hittar du t.ex. hos Coolstuff.

Tips: I vår stora guide hittar du alla årets kaffekalendrar 2023.

3. Adventskalendern för teälskare

Om du istället likt en brittisk gentleman föredrar te istället för kaffe finns även alternativ för dig. I Whittards tekalender finns de 18 mest älskade tesorterna från det anrika tehuset.

Whittard grundades redan på 1880-talet då sjuttonårige Walter Whittard öppnade sin butik i London, där han sålde sina egna tesorter och rostade kaffebönor.

Inne i de 24 luckorna hittar du en blandning av svart, grönt och vitt te i nya spännande smakkombinationer. Du hittar hela 94 påsar te i kalendern, vilket ger glädje för hela familjen under december. För teälskaren är detta den ultimata adventskalendern!

Whittards tekalender hittar du även den hos Coolstuff.

4. Chili Klaus chilikalender

Kanske inte din farmors adventskalender direkt. Chili Klaus, eller Claus Pilgaard som han egentligen heter, är en dansk chiliälskare och underhållare med egen Youtube-kanal där han bland annat utmanar kändisar att provsmaka extremt starka chilisorter.

Fascinationen för chili har lett fram till egna varumärket Chili Klaus. I denna adventskalender finns både produkter med släng-dig-i-väggen-hetta och mildare godsaker med tydlig chilismak. Den innehåller båda milda vingummin och karameller med betydligt starkare chilikulor som fått sin hetta från Carolina Reaper-pulver. Allt rangordnas på Chili Klaus egen “Wind Force Scale”, där 1 smakar ”supermilt” och 15 betyder ”glödhet chilibonanza”.

Kalendern hittar du hos Coolstuff och hos Bluebox.

5. Brittisk delikatesskalender

Här talar vi en stabil pjäs som kan föda hela familjen. Julen kretsar ju kring mat och godsaker, och här är en adventskalender med 4,5 kg brittiska delikatesser. I kalenderns luckor – eller snarare lådor – trängs söta kakor och smörkola med läckra ostkex, marmelader och teer. Prislappen är därefter förstås.

Terry and Tony Arnett utgör femte generationen i det brittiska delikatessföretaget Cartwright & Butler som grundades i Yorkshire för mer än 115 år sedan.

Delikatesskalendern köper du hos Coolstuff.

6. Lakritskalender för två

I Sverige sägs vi äta mest lakrits i hela världen. De finns så pass många lakritskalendrar att vi har gjort en egen guide till årets lakritskalendrar.

Johan Bülow och Lakrids by Bülow kan sägas vara de som startade trenden, och fortfarande gör de fantastiskt god lakrits. Känns det för snålt att dela kan du dessutom beställa paket med extra lakrits.

Lakrids by Bülow lakritskalender hittar du hos Lakrids by Bülow.

7. Adventskalender för vuxna

Ingen guide till adventskalendrar för vuxna skulle väl vara helt komplett utan en adventskalender för vuxna. Vi talar om erotikkalendern. Den enda kalendern som kanske inte gör sig bäst på frukostbordet. Kalendern som barnen faktiskt inte får vara med och öppna. Den kalendern.

Här blir som bekant var man och kvinna salig på sitt eget vis, så vi ger inga rekommendationer. Kalendern från Amorelie x Loveboxxx utlovar i alla fall 24 sensuella överraskningar som ska funka för både kvinnor och män, par såväl som singlar.

Kalendern hittar du hos Coolstuff.

8. Gör din egen adventskalender

Lite krångligare men mycket mer personligt. Varför inte turas om att välja en överraskning var och bygga en adventskalender tillsammans?

Det finns gott om färdiga, tomma adventskalendrar att köpa. Vi gillar den här med 24 presentpåsar för att påsarna är så pass stora att det finns gott om plats för personliga idéer.

DIY-kalendrar finns på många ställen – den här kommer från från Bluebox.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *