Perfekt hud i fyra enkla steg: Bästa hudvårdsrutinen för män

Men's Skincare Routine

Skönhet för män är ett område som växt explosionsartat under de senaste åren. Det som tidigare ansågs som kvinnligt är numera också av största intresse bland män. Varför inte? Vi vill väl alla se så bra ut som möjligt.

Bra hudvård är ett av de mest kraftfulla verktygen vi har mot akne, rynkor och till och med solskador. Det kan vara skillnaden mellan att höra någon säga ”Wow, din hud ser bra ut!” i motsats till ”Har du sovit tillräckligt?”

Bra hudvård handlar om mer än att endast tvätta ansiktet med vilken tvål du har och hoppas på det bästa. Som med allt annat krävs det engagemang och lite experiment innan du hittar de rätta produkterna för dig.

Här är de hudvårdsrutiner och bra produkter som vi rekommenderar för dig som vill sköta om din hud. Du kan också läsa vår guide till de bästa produkterna inom hudvård för män och vårt stora test av hudvårds-kit för män om du vill ha fler tips.

Steg 1: Ansiktsrengöring

Ren hud har traditionellt sett förknippats med en torr och stram känsla. På din kropp behöver det inte nödvändigtvis åtgärdas så länge det inte stör dig. Huden på ditt ansikte behöver dock speciell uppmärksamhet för att inte bli stramt och livlöst.

Använd en specifik ansiktsrengöring som innehåller fuktgivande ingredienser, men som fortfarande har en dos salicylsyra som kontrollerar oljan. Använd den morgon och kväll.

Steg 2: Ögonkräm

Ögonkräm är som den schweiziska armékniven i en mans hudvårdsrutin – det är ett enkelt verktyg som kan lösa många problem. Mörka ringar? Ögonkräm kan hjälpa till att bli av med dem. Påsar under ögonen? Även i dessa fall kan rätt ögonkräm effektivt minska på svullnaden. Rynkor? En bra ögonkräm kan också i detta fall hjälpa till att minska på dessa.

Huden runt ögonen är tunnare än i resten av ansiktet och behöver därför mer koncentrerade ingredienser. Använd en ögonkräm på morgonen och kvällen efter rengöring för bästa resultat.

Steg 3: Återfuktare

Den största anledningen till att vi hör män säga att de inte bär fuktkräm är att de inte tycker om hur det känns i ansiktet. Vi kan förstår det. Vem gillar att ha ett klibbigt ansikte? Ju mer klibbig en återfuktande kräm, desto bättre hjälper den till att återfukta huden.

Men numera finns bra återfuktande ansiktskrämer på marknaden som ger bra effekt, samtidigt som de känns lätta på huden. Speciellt inom detta område har utvecklingen varit snabb inom hudvård.

Steg 4: Solskydd

Du borde bära solskydd varje dag. UV-strålar från solen orsakar inte bara hudcancer utan är också den största faktorn i vår huds åldrande. Solskyddskräm är den mest effektiva anti-agingprodukten vi har på marknaden.

Många män bär den inte av samma anledning som med återfuktande krämer. Det är dock inte längre en ursäkt. Numera finns bra hudkrämer med inbyggd SPF. På så sätt kan du kombinera de goda egenskaperna hos en bra fuktighetskräm, samtidigt som du får gott solkskydd.

Extra – fördjupad hudvård med ansiktsmasker

En hudvårdsrutin som ofta upplevs som kvinnlig är användande av masker. Om du vill ha snabba resultat och en skinande livfull hud är dock både mask och peeling något du bör överväga.

En eller två gånger i veckan bör män också inkludera en mask i hudvårdsrutinen. De är avsedda att komplettera hudvårdsrutiner genom att bidra med mer koncentrerade ingredienser. Det finns olika masker för olika typer av hudproblem. De bästa typen av masker för män, särskilt nybörjare, är en lera- eller kolmasker. Dessa masker går på djupet och rengör dina porer och tar bort byggd smuts, olja och skräp.

Börja gärna med vanlig ansiktsrengöring och peeling. Sedan applicerar du ansiktsmasken och låter den verka enligt den tid som finns i anvisningarna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *