Bästa märken för designmöbler 2023 – Här är de lyxigaste!

bästa märken för designmöbler 2022

Ikea är populärt hos svenskarna och inget ont med det. Men vill du ha design och kvalitet i världsklass är det knappast dit du skall vända dig. Här tar vi fram bästa märken för designmöbler 2023.

Om du vill ha en unik design och något som inte syns i varenda hem är det till något av de finaste märkena du skall vända dig. Vi rekommenderar att du använder dig av så mycket möbler som möjligt från samma märke om plånboken tillåter. Det ger en enhetlighet i din inredning och gör det enklare att hitta en röd tråd.

Läs mer: Inredningstips för män

Bästa märken för designmöbler

Det finns många olika kategorier inom inredning och många märken har fokuserat på en smal nisch. Därför är det svårt att göra en lista av denna typ helt fullständig. Gällande sängar och madrasser finns t.ex. svenska Hästens som är väldigt populär. Här fokuserar vi på ett lite bredare område med märken som tar fram unik design inom ett stort antal områden.

Här är våra favoriter just nu:

Eichholtz – Unik design och fantastisk kvalitet

bästa märken för designmöbler 2023

Holländska Eichholtz är det världsberömda möbel- och designföretaget som levererat gedigna och sofistikerade möbler till exklusiva hem i över 25 år. Här hittar du möbler med unika former som är inspirerade från världens alla hörn. Samtliga möbler har material av högsta kvalitet, vilket såklart syns i prisbilden.

Men om du skall ha det bästa finns knappast ett bättre alternativ! Det är definitivt en bra idé att inreda hela villan eller lägenheten med möbler från Eichholtz och du vill få en exklusiv och lyxig inredning.

För detta ändamål kan vi tipsa om den möjlighet som svenska återförsäljaren Stockton.se erbjuder. Om du har ett större projekt på gång, som att inreda en hel villa, en större lägenhet eller restaurang/hotell har du möjlighet att följa med Stockton till Nederländerna och Eichholtz Showroom. Här finns hela 4500 kvm designmöbler, inredning och belysning.

Du hämtas av privatchaufför på flygplatsen och får god tid på dig att bekanta dig med allt som finns i utbudet. Du bjuds också på lunch och champagne – bara för att nämna något. Detta gäller alltså vid större ordrar och du kan lägga in intresseanmälan på deras hemsida.

Jonathan Adler – eleganta möbler, vaser och skålar

bästa designmöbler 2023

Jonathan Adler startade sitt eget varumärke 1993 och sedan dess har hans karriär varit en framgångssaga utan like. Varuhuset Barney i New York lade in den första beställningen på Jonathan Adlers egendesignade krukor och fem år senare öppnade han den första egna butiken i Soho, Manhattan.

Numera finns förutom vaser och skålar ett brett utbud av möbler hos märket Jonathan Adler. Inspirationen är hämtad från amerikansk lyx och glamour, något som avspeglas i designen på ett strålande sätt.

Norr11 – Skandinavisk design med exklusiv twist

lyxiga märken för designmöbler sverige 2023

Danska Norr11 är ett relativt nytt märke som kombinerar ett klassiskt formspråk med nutida design. Det handlar om tidlösa möbler med potential att bli framtida stilikoner.

Norr11 och deras designers är extremt noggranna vid allt från design till materialval och erbjuder några av de bästa möblerna på marknaden. Definitivt ett märke att hålla ögonen på om bara det bästa är bra nog för dig!

Artwood – Svenskt design I tidlös och klassisk stil

lyxigaste märken för möbler 2023

Artwood grundades redan år 1969 i Härryda utanför Göteborg och erbjuder möbler och inredning för hela hemmet. Här märks en tidlös och klassisk design på möblerna med material av högsta kvalitet.

Du hittar även en mängd produkter som är framtagna i samarbete med utvalda designers i Artwoods utbud. Designerfilosofin är att möblerna från Artwood skola göra det möjligt att kombinera produkter för en varierad inredningsstil med en lyxig och inbjudande känsla för hemmet.

Nordal – Unika möbler med rustika inslag

lyxiga designmärken möbler 2023

Det är ingen hemlighet att dansk design står högt i kurs hos svenskarna då det gäller inredning. Den andra danska representanten på listan är Nordal som har en mängd möbler i vintagestil i sitt utbud. En viss orientalisk design kan också skönjas i möblerna från Nordal.

Deras design har visat sig mycket populär på den svenska marknaden och speciellt för dig som önskar inreda en villa eller lägenhet i klassisk stil finns många stiliga möbler att satsa på i utbudet hos Nordal.

Bästa nätbutiker för designmöbler 2023

Här har vi tagit fram våra favoriter bland bästa märken för designmöbler 2023. Alla dessa märken finns på tidigare nämnda Stockton.se, men även hos Newport.se hittar du märken som Eichholtz och Artwood. Det är två nätbutiker som har ett rätt uttalat fokus på märken som erbjuder designmöbler av hög kvalitet.

Bland dessa två hittar du definitivt något för dig om du letar efter snygga möbler av hög kvalitet!

Läs mer: Bästa rea på heminredning

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *