Scent Refresh – Nya herrdofter som du måste ha denna säsong

bästa nya parfymer för män 2021
Fragrance 2021

Parfymer är egentligen inte är en nödvändighet, utan en lyx vi kan leva utan. Men samtidigt är dofter något som påverkar oss starkt. Doftsinnet är faktiskt ett av de starkaste av våra sinnen. Dofter framkallar kraftfulla känslor och påverkar sinnesstämningen hos oss alla. Här har vi tagit fram de bästa nya herrdofter som nyligen lanserats.

Dofter påverkar även vår omgivning och är en viktig del av vår personlighet och stil. Därför kan det vara bra att pröva på nya parfymer nu som då – varför inte samtidigt som du fräschar upp din vårgarderob?

Bästa nya herrdofter vår/sommar 2021

När vi tar en titt på de nya herrparfymer som lanserats hittar vi många intressanta nyheter. Parfymlandskapet är intressantare än på mycket länge med flera nya parfymhus som levererar exklusiva nischparfymer, samt anrika parfymhus som ständigt uppdaterar utbudet. Om du är ute efter nya doftupplevelser till denna vår och sommar har vi här tagit fram våra favoriter som vi utser till bästa nya herrdofter för denna vår och sommar.

Byredo Mixed Emotions EdP

Byredo har en mängd intressanta unisexparfymer i sitt utbud och väcker alltid stor intresse när nya dofter lanseras. Ben Gorham, geniet bakom Byredos skapelser, ville att denna doft fånga de tider vi befinner oss i – med alla upp- och nedgångar som vi haft. I Mixed Emotions finns en blandning av motstridiga doftstämningar. Det finns värme, en touch av sötma och inslag av mörkt trä.

 • TOPPNOT: Bergamott / Svarta vinbär / Mate
 • HJÄRTNOT: Violblad / Svart te
 • BASNOT: Bärnsten är fossilerad kåda / Björk / Papyrus
bästa nya herrdofter vår sommar 2021

Nishane Ani

Enligt många är Nishane Ani en av de bästa dofterna med vaniljnoter. Det börjar citronsyra, med gräsackord i toppnoten. Denna bleknar snabbt när den kraftiga basnoten med vanilj och träiga tar över. En varm och kryddig doft som passar den som vill pröva på en ny spännande nischdoft.

 • TOPPNOT: Bergamott / Ingefära / Rosépeppar
 • HJÄRTNOT: Ros / Kardemumma / Benzoin / Svarta vinbär
 • BASNOT: Ambra / Mysk / Vanilj / Cederträ / Patchouli / Sandelträ
bästa nya herrdofter vår sommar 2021

Penhaligon’s Endymion Cologne

Parfymer från Penhaligon’s är inte endast en fröjd för ögat. De levererar alltid högklassig doftupplevelser med en brittisk touch. Herrdofter för en engelsk gentleman.

Endymion är en doft som hämtat sin inspiration från den grekiska mytologin. Det är en modern blandning av citrus, kryddor och läder. Här märks söt mandarin och salvia samt lavendel. Efter ett tag tar sensuella noter av krämig muskotnöt, läder och kardemumma över. En fräsch och samtidigt kryddig doft. En upplevelse för den som söker kontraster.

 • TOPPNOT: Bergamott / Mandarin / Lavendel / Salvia
 • HJÄRTNOT: Pelargon / Kaffe
 • BASNOT: Vetiver / Muskotnöt / Svartpeppar/ Kardemumma / Mysk / Läder / Sandelträ / Rökelse / Myrra / Olibanum
nya herrparfymer vår sommar 2021

Acqua di Parma Colonia Futura EdC

Colonia Eau de Cologne från Italienska parfymhuset Acqua di Parma är en av de mest ikoniska herrdofterna på marknaden med över hundra år på nacken. En doft som är symbolen för italiensk stil och elegans.

Colonia Futura är det nyaste tillskottet från Acqua di Parma. Här blandas bergamott från Calabrien, lavendel samt jordiga och träiga inslag av vetiver. En frisk och aromatisk doft som tar Acqua di Parma in i framtiden.
Parfymen är till 99% tillverkad av naturliga råvaror, med både flaska och kork producerad av återvunnet material.

 • TOPPNOT: Bergamott / Grapefrukt / Citron / Rosa Paprika
 • HJÄRTNOT: Salvia / Lavendel
 • BASNOT: Vetiver
bästa herrparfymer vår sommar 2021

Tom Ford Costa Azzurra

Tom Ford är inte endast känt som ett av världens mest exklusiva herrmodemärken. Även parfymerna är oerhört uppskattade på marknaden tack vare det högklassiga hantverket med lyxiga ingredienser.

Costa Azzurra är den perfekta sommardoften som fångar det bästa av medelhavet. Här finns fräscha aromatiska noter där du kan känna en både en hint av havsluft, citrus och djupa träiga aromer. Bland ingredienser märks noter av cypress, ek, vanilj samt lyxig oud. Denna utgåva kommer i en specialdesignad flaska med guldplåt.

 • TOPPNOT: Drivved / Tång / Oud / Selleri / Ambrette / Kardemumma
 • HJÄRTNOT: Citron / Lavendel / Enbär / Mandarin / Artemisia / Myrtle
 • BASNOT: Vetiver / Ek / Olibanum / MastiX / Rökelse / Vanilj
bästa nya herrdofter 2021

Jo Malone Cypress & Grapevine Cologne Intense

Jo Malone är ett av det brittiska örikets mest spännande märken just nu. Här hittar du mängder av doftljus och badprodukter, men även parfymer av högsta klass. Det är speciellt kul att se att Jo Malone nu tar fram allt fler tyngre och mer hållbara parfymer inom kategorin EdP.

Här har vi en riktigt maskulin doft som är perfekt för våren och sommaren. Du märker av djupa bärnstensnoter, tillsammans med träiga noter av cederträ och vetiver. För den som uppskattar träiga herrparfymer är detta ett givet val.

 • TOPPNOT: Cypress
 • HJÄRTNOT: Cederträ / Vetiver / Bärnsten / Druva
 • BASNOT: Mossa
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *