De 7 bästa herrparfymerna just nu

de bästa herrparfymerna 2020

Här på Gentlemannaguiden har vi ett särskilt kärleksförhållande till parfymer. Intresset för nischparfymer har växt sig allt starkare hos män under de senaste åren och nu vill vi bära både unika och personliga dofter.

Tidigare har vi ofta fått tips om att vi skall vara måttliga vid användningen av dessa. Här kan vi nu se en förändring. Istället är det starka herrparfymer som håller länge som dominerar bland trender inom herrparfym för tillfället.

Herrparfym som håller länge

Det som kan märkas bland de flesta parfymhus som lanserar nya dofter för tillfället är att det är kategorin Eau de Parfum som växer allra snabbast just nu. EdP har en högre halt av parfymolja och doftegenskaperna håller alltså därför längre på huden än den vanligare Eau de Toilette.

Här kan vi också se att de flesta parfymer som lanseras är unisex, vilket innebär att både män och kvinnor kan använda sig av dofterna. Starka dofter är alltså en trend som är klart märkbar på marknaden just nu.

herrparfym som håller länge

Nu har Byredo lanserat en parfymserie som går under namnet Night Veils. Kollektionen består av djupa, märka och fylliga parfymextrakt med hög koncentration. Endast ett par droppar räcker för att hålla doften levande hela dagen. Ingredienserna är särskilt utvalda för att ta den olfaktiska upplevelsen till nya nivåer.

Vilken herrparfym luktar godast?

En vanlig fråga vi får från män som nyligen börjat intressera sig för parfymhantverket är vilken herrparfym på marknaden som luktar godast. Det är en fråga som är nästan omöjlig att svara på eftersom vi reagerar så olika på doftupplevelser.

Som vi kunnat berätta tidigare präglas vi alla av de doftupplevelser vi haft tidigare i livet. Om vi haft positiva upplevelser i samband med vissa dofter är det en större sannolikhet att vi gillar dessa. Det kan handla om en viss doft vi känt av på en av våra favoritresa. Det kan också vara en av våra favoritpersoner som burit på en viss parfym.

Doftminnen är bland det starkaste vi har och vi minns ofta dessa ända från barndomen. Skribenten har ännu kvar doftminnen från när han satt i famnen hos morfar och har därför en förkärlek till klassiska 711, även kallad Kölnisch Wasser.

populäraste parfymer för män 2021

En av de klart populäraste dofterna för män på marknaden är Creed Aventus EdP. Doften är helt unik med egenskaper och är en både maskulin och djup på samma gång. Den som känt doften av Aventus förstår varför doften är en av de mest omtalade och uppskattade dofterna på marknaden.

bästa parfymerna på marknaden 2021

En annan legend på marknaden är Gypsy Water EdP från Byredo. Denna har ett oerhört bra rykte på marknaden både bland män och kvinnor och populariteten verkar hålla i sig år efter år.

Här finns friska noter från bergamott och citron som blandas med ackord från enbär och peppar i toppen. I basnoten finns bärnsten, sandelträ och vanilj.

Vilken herrparfym gillar tjejer?

En annan fråga som många män frågar sig är vilken parfym som kvinnor gillar bäst. Även detta är riktigt svårt att svara på. Det som vi dock kan säga är att dofter som oud och vanilj är starka trender hos kvinnor. Det innebär sannolikt också att de gillar dessa dofter väldigt mycket.

I princip bär vi ju parfymer för att vi själva gillar dem. Men till dejter och kvällsfester tänker vi ofta annorlunda. Då vill vi gärna förföra och hitta något som vi tror att gör succé hos damerna. Därför kan vi speciellt rekommendera att ni söker inom kategorier som oud parfymer om ni vill att kvinnor skall tycka att ni luktar gott.

vilken herrparfym gillar tjejer

Leather Oud EdP är en väldigt populär doft bland män från det klassiska parfymhuset Floris London. Detta är en kraftfull doft som har inspirerats av doftkombinationerna som uppstår när Floris får in nya doftoljor. 

Fördelen med denna doft är att den både tilltalar män och kvinnor tack vare sina djupa och förförande läder och oud aromer. En win-win situation helt enkelt för den som väljer önskar en parfym som både du som man och kvinnan gillar.

Vilken herrparfym är bäst 2020?

Här tar vi fram några andra populära dofter som är riktigt populära på marknaden just nu och som många söker efter både på online och i fysiska butiker.

Detta är inget vi gissar på, utan vi har använt utförliga analyser för att få fram vilka parfymer som vi män söker efter just nu. Här har vi plockat fram de bästa inom var och en av kategorierna.

Herrparfym bäst i test

Det finns många sajter som som testar fram olika parfymer och utger sig för att veta vad som är bäst i test. Svagheten med dessa test är att det oftast är enbart en person som skriver dessa analyser. Därför blir det bara en subjektiv analys med uppenbara svagheter.

Vill vi få fram mer objektiva analyser kan vi t.ex. söka oss fram tävlingen Swedish Beaty Awards där ett antal experter inom kosmetik och parfym valde fram sina favoriter.

herrparfym bäst i test

I årets tävling röstades unisexdoften Olfactive facet 703 fram till den bästa doften för detta år. Detta är en unik, varm och sensuell doft med ett hjärta av vanilj och mocka och med delikata toner av citrus och lavender som vilar lätt på en varm bas av mysk. 

Herrparfym med oud

Oud dofter är en av de största parfymtrenderna på marknaderna just nu. Det gäller både bland män och kvinnor. Om ni vill läsa mer om dessa dofter kan vi rekommendera denna artikel som skrivits i ämnet.

herrparfym med oud

Här rekommenderade vi bland annat lyxmärkena Roja Perfums och Xerjoff som ett par av de mest framstående tillverkarna av oud parfymer. Numera har dock de flesta av de mest framstående parfymhusen egna exemplar av denna underbara doftnot.

Herrparfym med citrusdoft

Speciellt till sommaren är citrusdofter populära både bland män och kvinnor. Ofta är det den lättare konsistensen som lockar oss till att använda dessa som sommarparfymer.

herrparfym med citrusdoft

Vi har några favoriter bland citrusdofter som vi speciellt kan rekommendera. Acqua di Parmas klassiska Colonia går alltid hem tack vare sin italienska elegans.

En annan elegant italiensk doft är Xerjoffs Naxos EdP, som är en hyllning till Sicilien. Här blandas fruktig citrus och mild lavendel och söta blommor, kryddor och honung. Som basnoter märks också noter av tobak, tonkaböna och vanilj.

Herrparfym med vanilj

Det är alltså många kvinnor som söker efter vaniljdofter. En alldeles ny trend är att också allt fler män förförs av de unika doftegenskaperna hos vanilj i parfymer.

Inom kategorin vanilj parfymer finns överraskande många alternativ trots att många hävdar motsatsen. Orsaken är att det finns ytterst få renodlade vaniljdofter på marknaden. Det finns dock en del dofter som har mer renodlade vaniljnoter än andra.

herrparfym med vanilj

En av de dofter med utpräglade vaniljnoter är Creed Sublime Vanille, som kommer från Creeds lyxlinje Les Royales Exclusives. Sublime Vanille är perfekt avvägning mellan de söta topptonerna från vanilj och hjärta av tonkaböna på en bas av bergamot, musk och kalabrisk citron.

Herrparfym med mysk

Sist ut bland våra kategorier av populära parfymer är doftnoten mysk. En både klassisk och förförande doftnot som tilltalar både män och kvinnor.

herrparfym med mysk

En av de bästa herrdofterna med mysk för tillfället måste vara Molton Browns Milk Musk från deras nya lyxlinje som nyligen lanserades i Sverige. Här märks fruktiga toppnoter av päron och persika, som övergår i en hjärtnot av mysk, vanilj och Ambroxa. I basnoten återfinns vitt cederträ och varm tonkaböna. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *