Brittiska Molton Brown ute med ny kollektion av Eau de Parfums i Sverige

bästa parfymerna vår sommar 2020

Det råder verkligen ingen brist på anrika parfymmärken i London. Bland alla klassiska märken finns Floris London, Truefitt & Hill och Penhaligon’s – bara för att nämna några. Ett lite nyare, men samtidigt klassiskt märke i parfymbranschen är Molton Brown. Det är hos detta märke vi nu hittar en av de mest intressanta nyheterna som parfymvärlden har att bjuda på när de nu lanserar sina första parfymer inom kategorin Eau de Parfum i Sverige.

Molton Brown har byggt upp ett rykte som Londons doftexperter sedan 1971. Om du besökt exklusiva hotell som Grand Hôtel i Stockholm har du kanske lagt märke till att du hittat detta märke i toaletterna.

Det är också främst gällande exklusiva bad- och duschgeler samt handvårdsprodukter som märket haft sitt största fokus. Molton Brown är också kunglig hovleverantör av toalettartiklar till drottning Elizabeth II av Storbritannien.

Men även bland parfymer hittar vi många pärlor som lanserats genom åren. Här har det dock främst handlat om Eau de Toilettes, alltså en något lättare parfymvariant än den numera så populära kategorin Eau de Parfum.

Män verkar numera att ha gått över till allt mer uttrycksfulla i valet av parfymer och väljer allt starkare parfymer med högre halter av parfymolja. Vi lägger alltså allt mer uppmärksamhet vid att hitta våra personliga uttryckssätt även gällande dofter. Något som vi kunde konstatera redan för några år tillbaka i vår intervju med parfymexperterna bakom prenumerationstjänsten Sniph.

Parfymer inom kategorin EdP har en högre halt av parfymolja än den vanligare varianten EdT, något som gör att doftegenskaperna håller längre på huden samtidigt som den i de flesta fall doftar starkare.

Kollektion av EdP från Molton Brown nu i Sverige

Den nu aktuella kollektionen av EdP från Molton Brown lanserades under 2019 och har nu också hittat sin väg till Sverige. Bland dessa hittar vi 10 olika intressanta doftalternativ för alla årstider.

För den som gillar tyngre tobaks- och läderdofter hittar vi alternativen Tobacco Absolute EdP och Russian Leather EdP. Även Molton Browns alldeles egna tolkning av doften oud hittar vi i form av Mesmerising Oudh Accord & Gold EdP.

Speciellt då det gäller tobaksdofter bjuder dessa till skillnad från vad man kan tro på en riktigt intressant doftupplevelse. Läder är sedan länge en beprövad favorit i parfymvärlden.

bästa herrdofterna 2022

För den som söker efter en mer somrig variant finns alternativet Orange & Bergamot EdP, som har toppnoter av bergamott och apelsin. En riktig fräsch och underbar sommardoft som håller länge på huden.

bästa parfymerna 2022

Även Coastal Cypress & Sea Fennel EdP är en fantastisk sommardoft med marina noter.

Den som söker efter nya parfymer till doftgarderoben denna vår och sommar skall absolut ta Molton Browns nyaste kollektion i beaktande. Att detta är pärlan i det London-baserade märkets utbud råder det ingen tvekan om, med den påkostade utsmyckningen hos flagongen och ingredienserna i själva parfymen.

En riktigt intressant för alla parfymentusiaster ute i Sverige!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *