Doften av läder: 7 parfymer för vintern

de bästa läderdofterna

Alla som besökt ett garveri kan vittna om lädrets distinkta och maskulina doft. Doften av läder är dock inte endast reserverat för kläder, skor och väskor, utan även i parfymer är doften till sin fördel och framträder ofta tydligt i jämförelse med andra ingredienser.

På marknaden finns en mängd olika parfymer med inslag av läder. Flera av de mer populära parfymerna på marknaden, som t.ex. Boss The Scent har starka inslag av läder. Men det finns en del dofter med ännu starkare lädernoter som är perfekt lämpade för vinterns kyliga väder.

Nedan är några av de bästa som vi testat oss fram med genom åren.

1. Floris Leather Oud

de bästa läderparfymerna

Här har vi en doft som kombinerar det bästa av två världar, lyxigheten i doftnoten oud och kraftiga lädernoter i ett. Leather Oud är en kraftfull doft som inspirerats av doftkombinationerna som uppstår när Floris får in nya doftoljor till sina partier. Då är oljorna förpackade i läderbehållare och när de öppnas blandas doften av läder med oljorna.

2. Acqua di Parma Colonia Leather

de bästa läderparfymerna

Acqua di Parmas Colonia Leather är en väldigt maskulin doft där Colonias lätta citrusnoter kombineras med kraftiga läder- och träackorder. Resultatet bli en unik, elegant doft som passar för kyliga höst- och vinterdagar.

3. Penhaligon’s Sartorial

de bästa vinterdofterna

Sartorial från anrika brittiska parfymhuset Penhaligon’s är en väldigt unik och söt doft – en modern tolkning av en klassisk skräddare. Här finns läder, violblad, honung och kryddor för att skapa den perfekta illusionen av en skräddares arbetsrum.

4. Truefitt & Hill – Spanish Leather

truefitt leather

Om man önskar en kryddig doft där trä och läder klart urskiljer sig är Truefitt & Hill-Spanish Leather Cologne ett bra val. Detta är också en doft som med säkerhet tilltalar den som gillar gammaldags engelsk stil på sina parfymer.

5. Geo. F. Trumper – Spanish Leather

spanish leather

Ytterligare ett anrikt brittiskt märke med en charmig läderdoft är Geo. F. Trumper med sin Spanish Leather Cologne. Detta är en varm och sensuell doft där blommiga noter av geranium och ros blandas med mysk, läder, vanilj och träiga noter.  För att få fram lädertonen i Spanish Leather sänks läder ned i alkohol som sedan fusioneras med övriga ingredienser.

6. Tom Ford – Tuscan Leather

PicsArt_1444663190974

Denna rökiga unisex-doft från Tom Ford med namnet Tuscan Leather kommer garanterat att göra så att man lägger märke till dig. Detta är en originell doft med väldigt starka doftegenskaper – precis som de flesta av Tom Fords exklusiva dofter.

7. Ralph Lauren Supreme Leather

de bästa vinterdofterna parfymerna

Ralph Laurens Supreme Leather är en doft där kryddiga orientaliska inslag har kombinerats med mjuka lädernoter, som tillsammans med sötma från honungen ger en exklusiv parfym av högsta kvalitet.

Tags from the story

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *