Doften av läder: 7 parfymer för vintern

Alla som besökt ett garveri kan vittna om lädrets distinkta och maskulina doft. Doften av läder är dock inte endast reserverat för kläder, skor och väskor, utan även i parfymer är doften till sin fördel och framträder ofta tydligt i jämförelse med andra ingredienser.

En av de allra nyaste läderdofterna på marknaden är Polo Ralph Laurens Supreme Leather som har premiär nu i oktober. På marknaden finns även en mängd andra parfymer med inslag av läder. Flera av de mer populära parfymerna på marknaden för tillfället, som t.ex. Boss nyaste The Scent har starka inslag av läder. För att tydliggöra budskapet finns dock endast de parfymer med ordet läder i produktnamnet inkluderade nedan.

Om parfymer med inslag av citrusfrukter är lämpade för sommaren kan lädrets doftegenskaper sägas vara perfekt lämpade för höstens och vinterns kyligare väder.

acqua di parma colonia leather 4

Min favorit Acqua di Parma Colonia Leather är en väldigt maskulin doft där Colonias lätta citrusnoter kombineras med kraftiga läder- och träackorder. Resultatet bli en unik, elegant doft som passar för kyliga höst- och vinterdagar.

floris leather

Floris Mahon Leather har toppnoter av läder och saffran, men i doften kan även urskiljas basnoter av ambra och vetiver. Doften är en symbol för tradition, själ och artisteri och passar en riktig gentleman.

truefitt leather

Om man önskar en kryddig doft där trä och läder klart urskiljer sig är Truefitt & Hill-Spanish Leather Cologne ett bra val. Även denna parfym är enligt mig perfekt för hösten och vintern.

spanish leather

Spanish Leather Cologne från Geo F Trumper är en varm och sensuell doft där blommiga noter av geranium och ros blandas med mysk, läder, vanilj och träiga noter.  För att få fram lädertonen i Spanish Leather sänks läder ned i alkohol som sedan fusioneras med övriga ingredienser.

PicsArt_1444663190974

Denna rökiga unisex-doft från Tom Ford med namnet Tuscan Leather kommer garanterat att göra så att man lägger märke till dig. Den av dofterna som kommer närmast min favorit Acqua di Parma Colonia Leather i form av originalitet.

english leather

Danas English Leather är den parfym som ofta nämns som en av klassikerna inom området. Den lanserades år 1949 och finns fortfarande till försäljning, även om den är rätt svår att få tag på i Sverige.

ralph lauren supreme leather 2

Slutligen Ralph Laurens Polo Supreme Leather som lanseras nu i oktober och som har en stark doft av läder, blandat med kardemumma, saffran och honung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *