Studentpresent till killar 2023 – våra bästa tips

bästa studentpresenter för honom 2022

Efter flera år av inhiberade studentfester är det äntligen dags att fira som normalt igen. Det finns såklart många förväntansfulla studenter därute, men även för de som önskar uppvakta de nybakade studenterna är det en stor dag. Här har vi listar våra tips om bäst studentpresent för killar 2023.

Att bli student ses ofta som ett första steg ut i vuxenlivet. Det är då många lämnar sina hemtrakter för studier på annan ort. Såklart behöver detta firas ordentligt och oftast är hela släkten involverade i kalaset. Här fokuserar vi helt på studentpresenter för killar, men såklart kan även många av våra tips även tillämpas på tjejer.

Vad är en bra studentpresent för killar?

studentpresent kille

Som vi nämnde ovan markerar studentfirandet ett steg ut i vuxenlivet och temat då det gäller studentpresenter avspeglar ofta detta. Det finns dock många olika möjligheter bland studentpresenter. Vad som är en bra studentpresent är också lite beroende på vem det är som ger studentpresenten.

Om det handlar om en studentpresent till en son är budgeten oftast större. Det samma kan sägas om nära familjevänner, släktingar och gudföräldrar. Avlägsna släktingar ställer sig oftare frågan vilket värde en studentpresent skall ha, men även bland andra som funderar över studentpresenter kan frågan dyka upp.

Svaret på den frågan är inte entydig. Egentligen kan studentpresenter ha vilket värde som helst. Det viktigaste är eftertanken – att man verkligen visar att man bryr sig om studenten och dennes framtid.

När firas studenten 2023?

när firas studenten 2023

Student firas mellan 1 juni till 10 juni beroende på skola. Därför bör du kolla upp vad som gäller var du bor. Men för dig som söker studentpresenter är det alltså en bra idé att var ute inom maj om du vill säkerställa att de skall hinna fram innan den stora dagen. Speciellt om du beställer online.

Tips på bra studentpresenter för killar

Det finns oerhört många bra alternativ bland studentpresenter för honom och att välja bland alla dessa är inte alldeles enkelt. Här tar vi dock fram våra egna favoriter till bästa studentpresenter 2023:

Penna med gravyr – studentpresent med omtanke

Ett bra tips för den som letar studentpresenter för killar är pennor med gravyr. Det kan handla om eleganta reservoarpennor eller kulspetspennor. Välj något av de kvalitetsmärken som finns på marknaden som t.ex. Parker, Waterman eller Montblanc.

Detta är ett bra minne och kan komma till användning även under studietiden. Det är även viktigt att du väljer en kvalitetspenna som är påfyllningsbar, så att det är en penna som håller för livet.

Guldsmycken – perfekt studentpresent för killar

Det har aldrig funnit ett bättre tillfälle än nu att investera i guld. Med hög inflation är guld alltid en bra investering. Speciellt för dig som söker studentpresenter till din son är ett guldsmycke ett riktigt bra alternativ. Beroende på hur din budget ser ut är det såklart även ett bra tips för alla andra som funderar på studentpresenter för killar.

Det finns guldsmycken av alla olika typer, men säkrast är att satsa på ett armband eller halsband. Gällande ringar kan det vara svåra välja storlek för någon annan. Vi rekommenderar att du satsar på en modell som har en platta eller något där du kan lägga in en gravering.

Om du letar efter herrsmycken utöver det vanliga kan vi rekommendera exklusiva herrmodesajten Mr Porter och deras avdelning Fine Jewellery. Fördelen med Mr Porter är också deras paket, som även det är något utöver det vanliga!

Klocka – ett minne för flera generationer

klockor som studentpresent kille

Då det handlar om studentpresenter för son är även klockor ett riktigt bra tips. Speciellt om du satsar på en kvalitetsklocka som håller över generationer. Kvalitet behöver inte betyda att du behöver satsa på något av de mest exklusiva märkena som Cartier, Jaeger-LeCoultre eller Patek Philippe. Dessa märken har dock riktigt bra andrahandsvärde och är därför också en bra investering.

Även svenska Sjöö Sandström är en riktigt bra investering, med högt affektionsvärde bland svenska samlare. Kolla även in utbudet hos Mr Porter och deras avdelning Luxury Watches.

Det som vi ändå skulle rekommendera är att du satsar på en klocka med automatiskt urverk. Detta är klockor för den riktiga entusiasten och garanterat uppskattat för den nybakade studenten.

Inredningsprylar – bra studentpresent för det nya hemmet

En studentpresent som alltid är uppskattad för den som är på väg att flytta hemifrån är inredningsprylar. Vi rekommenderar bland annat inredningsprylar från kvalitetsmärken Georg Jensen eller Skultuna för dig som letar efter studentpresenter för honom. Hos dessa märken finns många stiliga ljusstakar, skålar och vaser – bara för att nämna några föremål.

Skultuna är också ett märke som är välbekant hos många killar på grund av deras stiliga herrsmycken och armband. Därför är det något som säkert uppskattas genast när de får presenten.

Köksmaskinen – en praktisk studentpresent för det nya hemmet

En annan studentpresent som är utmärkt till den som planerar att flytta hemifrån är köksmaskiner. Det är en välbekant sanning att de flesta studentlyor saknar många av de mest nödvändiga av köksmaskiner. Varför inte satsa på en högklassig kaffebryggare från välkända Moccamaster eller en kaffemaskin från DeLonghi.

Även detta är något som garanterat uppskattas genast när de erhåller presenten. Airfryers är en annan köksmaskin som blivit väldigt populära på senaste åren och som du knappast hittar i någon studentlya. Egentligen är de flesta köksredskap och köksmaskiner välkomna för de som flyttar till en ny studentstad.

Böcker – inspiration är en utmärkt studentpresent

Böcker har den stora fördelen att de alltid visar uppvisar eftertanke och ett budskap. Genom att bort en bok med livsråd i studentpresent önskar du framgång i livet för den nya studenten.

Även biografier kan vara bra studentpresenter eftersom det kan rymmas väldigt mycket livsvisdom i böcker av denna typ.

Vanliga frågor – studentpresenter för killar 2023

Vad ger man i studentpresent till en kille?

Det finns många bra alternativ bland studentpresenter till killar. I vår lista har vi tagit fram våra favoriter till bästa studentpresenter för killar. Till våra favoriter hör penna med gravyr, kvalitetsklockor och guldsmycken.

Vilket värde skall en studentpresent ha?

Detta är en fråga utan entydigt svar. Ju närmare bekant du är med studenten, desto högre är i allmänhet värdet på presenten. Det viktigaste är ändå omtanken och då uppskattas även de minsta av presenter.

Vad önska sig i studentpresent?

Det är i allmänhet en bra idé att tänka långsiktigt då det gäller studentpresenter. Finns det något smycket eller en speciell klocka du alltid önskat men inte riktigt haft råd med själv? Delge sedan dina önskemål i god tid, så att flera kan slå ihop sig och delta i priset på presenten.

Vad ger man i studentpresent till son?

Då det handlar om studentpresenter till en son är klockor med automatiskt urverk eller guldsmycken alltid bra presenter. Den förstnämnda håller över generationer om du ser till att skaffa en kvalitetsklocka. Det kan också vara en bra investering vid val av rätt märke och modell.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *