5 sätt att bli en sann gentleman i dagens samhälle

hur man är en gentleman

Det verkar som att det blivit allt svårare konst att vara en sann gentleman i dagens läge. Vi blir allt mer fräcka mot personer som inte har samma åsikter i sociala medier och även i andra sammanhang verkar det som att vi glömt bort vad som är viktigt i livet.

Det finns en del gyllene regler att komma ihåg om du vill vara en sann gentleman i ett modernt samhälle. Världen har förändrats, men ännu är det samma regler som kännetecknar en bra människa – en gentleman.

Vem är en gentleman?

Vi har i flera olika sammanhang redogjort för definitionen av en gentleman. Medan uttrycket historiskt sett syftat på en väluppfostrad man i högre samhällsklasser finns det i dagens läge betydligt viktigare egenskaper att ta fasta på. Det viktigaste av dessa är respekten för andra människor.

Här tar vi fram hur du bör tänka i olika sammanhang för att vara en sann gentleman.

1. Bete dig väluppfostrat i spel

Vi börjar från det kanske minst viktiga i sammanhanget. Konsten att bete sig väl i olika former av spel. Men eftersom det är en viktig del av den manliga kulturen nuförtiden är det skäl att ta upp det som en skild punkt. 

Mycket av detta sker nuförtiden över nätet genom Playstation eller spel online i form av betting eller live casinon. I spel online finns ofta möjligheter att ta del av bonuskoder som mobilebet bonuskode för att komma igång. 

När du spelar på nätet bör du komma ihåg att även samma regler gäller för vett och etikett. Bara för att du inte kan se dina medspelare bakom skärmen betyder det inte att du kan bete dig hursomhelst. Var respektfull mot andra även över nätet!

2. Du vet inte allt

Det som är speciellt utmärkande hos många människor nuförtiden är att alla vill vara experter inom alla ämnen. Informationen är lättillgänglig på internet och det gör också att vi lätt blir påverkade av olika konspirationsteorier. 

Kom ihåg att du inte behöver ha en åsikt om allt. Oavsett vad du har för åsikter i vissa frågor är det klokt att lyssna på andra. Det är också något som utmärker en vis man och en gentleman. Han lägger inte sig själv i första rummet, utan låter andra uttrycka sin åsikt.

vad är en gentleman

3. Lägg bort din stolthet

En stor orsak till att många missar chansen till att lära sig nya saker är att vi lägger stolthet att bevisa vår överlägsenhet gällande våra kunskaper. Om du istället fokuserar på vad du kan lära dig av andra människor skapar du betydligt bättre förutsättningar att lyckas i livet.

Det är ingen skam att erkänna att du inte vet allt. Istället är detta ett bevis på att du är ödmjuk inför livet och redo att lära dig nya saker. Det är egenskaper som uppskattas inte minst hos arbetsgivare i dagens läge.

4. Ta lärdom av andra

Genom att lyssna på andra istället för att fokusera på dig själv och dina problem kommer du att vinna respekt hos andra och bli mer omtyckt. Du visar att du är genuint intresserad av dina medmänniskor.

I diskussioner skall fokuset i första hand ligga på samtalspartnern. Förmåga att lägga sig in i andra människors situation är en av vår tids mest bortglömda egenskaper. Lägg din energi på att bli bättre på att lyssna på andra istället för endast prata om dig själv.

bete dig som en gentleman

5. Visa respekt för alla människor

I slutändan handlar konsten att vara en gentleman främst om hur du behandlar andra människor. Om du visar samma respekt mot alla människor oavsett om de kan erbjuda dig något eller inte är du en sann gentleman.

I en tidsera när de flesta filmar alla goda gärningar som de gör verkar det som att det blivit en bortglömd konst att göra gott för andra människor endast för sakens skull.

Din karaktär är hur du behandlar människor som inte kan erbjuda något för dig i gengäld. Integritet är hur du agerar när ingen ser dig.

– Thea Nishimori

Sammanfattning

Det finns mycket att oroa sig i dagens samhälle. Vi ser många exempel på människor som hånar andra för avvikande åsikter. Vi har inte längre samma respekt för andra som många i tidigare generationer haft. Det handlar inte endast om ett generationsskifte. Faktum är att många i äldre generationer beter sig betydligt mer illa än de i yngre generationer.

Det behöver vi få en ändring på. Dra ditt strå till stacken och bli den gentleman du kan bli. Det handlar inte om att bli omtyckt. Det handlar i minst lika hög grad om vilket samhälle du vill leva i. En man som känner ett behov av att nedvärdera andra för egen vinning kommer aldrig att bli lycklig oavsett vilka framgångar han når.

Var generös, givmild och fokusera på att göra gott för andra. Det kommer både du själv och samhället i stort vinna på!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *