BOSS presenterade sin höst- och vinterkollektion under en stjärnspäckad visning i Milano

boss modeshow Milano höst 2022

BOSS djupdyker i varumärkets kärnmotto ”Be Your Own BOSS” med sin Fall/Winter 2022 kollektion genom att dekonstruera power dressing med referenser till BOSS rika arv inom sport.

Inspirationen till kollektionen är motorcykelsport och visningen ägde rum på anrika Velodromo Vigorelli i Milano som var dekorerad med gigantiska metallsfärer och grafiska ljusstrålar där motorcyklister iklädda skräddarsydda BOSS-dräkter utgjorde en dramatisk backdrop när de körde genom sfärerna bakom catwalken.

boss modeshow Milano 2022

Kollektionen tar avstamp i ikoniska plagg från BOSS arkiv, som utvecklats för en ny modern generation för att omdefiniera vad det betyder att vara en BOSS idag. Mjuka nyanser av blyertsgrått, creme och brunt förenas med de klassiska BOSS-färgerna svart, vitt och kamel för att expandera varumärkets ikoniska färgpalett.

Läs mer: BOSS Brand Refresh 2.0

Visningen öppnades av BOSS kampanjstjärna Naomi Campbell och efterföljdes av flera av BOSS kampanjstjärnor som Future, Khaby Lame, Alicia Schmidt och Ashley Graham. Även den svenska modellen Vilma Sjöberg gick visningen. På front row satt bland annat Bella Thorne, Ross Butler, Tinashe, Patrick Schwarzenegger samt svenska Young Royals-stjärnorna Edvin Ryding och Omar Rudberg.

I stället för att fokusera på en nyckelsilhuett, presenterar varumärket en variation av olika silhuetter för höst/vinterkollektionen 2022 där individer bjuds in att välja delar och plagg som resonerar med sin personliga stil.

Med utgångspunkt i varumärkets expertis inom skrädderi, leker de med silhuetter, material och proportioner för att erbjuda olika tolkningar av sin ursprungliga power suit och visar både avslappnade och mer skulpterade looks.

Visningen sändes live på hugoboss.com samt via olika digitala plattformar där plaggen från runway gick att shoppa direkt under visningen i 13 europeiska länder samt via TikTok Shop i Storbritannien där BOSS är det första premiumvarumärket att nyttja det nya verktyget.

Med visningen visar BOSS att de har förstått sin digital first-konsument som vill köpa looks direkt från runway och fortsätter med sitt framgångsrika ”See now, buy now” koncept.

Läs mer: BOSS herrmode höst/vinter 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *