Bowmore® släpper 6 flaskor av unik single malt-whisky

bowmore 30 år

Den 3 februari släpper Bowmore® 2021 års utgåva av en 30-årig singel malt-whisky. Denna unika whisky lanserades förra året och planeras släppas årligen i ny upplaga. Whiskyn visar hur just tid bidrar till att skapa den unika Bowmore®-karaktären.

Bowmore® grundades 1779 och är det äldsta destilleriet på Islay, en av de skotska öarna som tillsammans bildar regionen som kallas ”The Islands / Öarna” i whiskysammanhang. Maltwhisky från ön Islay är känd för sin karaktäristiska rökighet och Bowmore är inget undantag. Malten röks försiktigt i en torveldad torkugn, ett hantverk som har vuxit fram under två århundranden för att skapa en perfekt välbalanserad single malt.

Genom åren har Bowmore® mängder av intressanta whiskynyheter. Redan ifjol kom den första utgåvan av Bowmore® 30 YO är en single malt ut i Sverige. Nu är det dags igen!

Nya Bowmore® 30 YO

Bowmore® 30 YO är en single malt

Bowmore®-destilleriet har i mer än 240 år lyckats fånga själva essensen av Islay. Bowmore® 30 YO är en single malt där varje droppe är definierad, formad och skapad av tiden som gått.

Bowmore® 30 YO är en single malt sverige

Denna sällsynta single malt destillerades 1989 och har under tre decennier varsamt fått mogna i de finaste sherry- och bourbonfaten. Varje år väljs endast två fat ut vilket resulterar i en helt unik single malt, vars innersta kärna och karaktär förkroppsligar de 30 år som gått.

Bowmore® 30 YO är en single malt i sverige

Smakerna har fått blomma ut över tid och har formats av det karga, särpräglade landskapet på Islay. Med en alkoholhalt på 45,1% är den 30-åriga whiskyn en hyllning till Bowmore®s fruktiga, finstämt rökiga stil.

Naturlig nyans av gyllene guld samt härliga aromer av mogen aprikos, rostad ananas, mango och smörkola. I smaken gifter sig tropiska frukter och en subtil sötma med finstämda toner av rökig torv och tillsammans ger det en värmande finish som dröjer sig kvar.

Endast 2976 flaskor släpps globalt av Bowmore® 30 YO. I Sverige finns endast 6 stycken flaskor tillgängliga och lanseras som en webblansering på Systembolaget den 3 februari 2022. Priset på denna dyrgrip är 21 499 SEK och den har artikelnummer 4108801.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *