Breitling firar jumbojeten med begränsad upplaga av Navitimer

Med Breitling Navitimer Boeing 747 Limited Edition hyllar Breitling planet som gjorde jetset-livet möjligt: Boeing 747. Timingen kunde inte vara mer perfekt.

Efter 55 år av produktion lämnar nämligen till slut det sista Boeing 747 fabriken i Everett idag. 747 – eller ”Jumbojet” som den kom att kallas – skapades efter att Pan Am bett Boeing designa ett plan som var mer än dubbelt så långt som något annat passagerarplan före det. 747 gjorde sin jungfrutur mellan New York och London, och planet kom att spela en viktig roll i att revolutionera den internationella turismen. 747 köptes också in som Air Force One, det amerikanska presidentplanet, av Ronald Reagan och har sedan dess skeppat amerikanska presidenter världen över.

President Obama bakom skrivbordet i Air Force One, en modifierad 747

Breitling Navitimer Boeing 747 Limited Edition

Om någon ska hylla Boeing 747 med en klocka är det Breitling. Bolaget, grundat 1884, är närmast synonymt med pilotklockor. Den klassiska klockmodellen Navitimer skapades av Breitling för amerikanska civilflygförbundet AOPA – Aircraft Owners and Pilots Association. Breitling var också den officiella leverantören av tidtagninsinstrument till bl.a. Boeing, vilket kom att göra deras klockor mycket populära bland jumbojetpiloterna.

Breitling Navigier Boeing 747 Limited Edition. Foto: Breitling

Klockan är en klassisk Navitimer, i 43mm, vackert färgsatt med inspiration från den ursprungliga Boeing 747 – rött, svart och gräddvitt, med blå detaljer. Den öppna baksidan med safirglas är märkt ”The Original Jumbo Jet” och ”One of 747”.

Vill man ha en ny Breitling Navitimer med riktiga pilotanor är det här ett klockrent val. Frågan är väl om någon av de 747 producerade klockorna kommer att gå att finna i Sverige.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *