Breitling rullar ut sin Top Time Classic Cars Squad

breitling top time classic

En distinkt hyllning av design och frihet: Breitlings Top Time Classic Cars Capsule Collection hyllar klassiska sportbilar från 1960-talet.

Breitling är ett av världens lyxigaste och mest eftertraktade klockmärken. Nu har en ny kapselkollektion av lyxklockor lanserats från märket. Denna gång med inspiration från ett av de gyllene årtiondena för sportbilar, 1960-talet.

Här kan du läsa mer om vårt besök till Breitlings märkesverkstad i Stockholm.

Breitling Top Time Classic Cars Capsule Collection

Denna okonventionella trio av racingkronografer hämtar inspiration från Chevrolet Corvette, Ford Mustang och Shelby Cobra, tre ikoner inom den amerikanska bilkulturen. Klockorna är en hyllning av de ursprungliga Breitling Top Time-modellerna från 1960-talet, som var designade för ”unga och aktiva proffs”. Dagens modern-retro-tolkningar är kanske ännu mer ungdomliga och frisinnade.

breitling lyxklockor

Det handlar om resan, inte tempot. Det är sant oavsett om du fixar under huven eller tar dig ut på en söndagstur för att fira dessa vackra maskiner”, säger Breitlings vd Georges Kern.

breathing top Time classic klockor

Dessa kronografer med en motor-twist sticker ut med sina starka urtavelfärger med orange och gult eller rött och blått inslag och klockarmband med racingtema i kalvläder. Graverade, rostfria casebacks visar varje bils logotyp i imponerande detaljer, och kronografknapparna förstärker urtavlan.

breathing top time classic watches

Alla tre klockorna är vattentäta upp till 100 meter. Kollektionen inkluderar Top Time Chevrolet Corvette i rött och svart, som är baserad på designen av Corvette C2 från mitten av 1960-talet och som ofta kallas ”Sting Ray”.

breitling top time mustang

Top Time Ford Mustang går i grönt och brunt och är inspirerad av den klassiska bilen som nådde ikonstatus genom det sena 60-talets rockstjärnor och Hollywood-skådespelare.

breathing top time cobra

Sist men inte minst kommer Top Time Shelby Cobra-versionen i blått och brunt. Den här klockan kretsar kring bilen som skapades av den ikoniska amerikanska racerföraren och tillverkaren Carroll Shelby för tävlingar på 1960-talet. Bilen blandade klassisk brittisk chassidesign med amerikansk motorpåhittighet och ingenjörskonst.

Boetten i 42 mm av versionerna Chevrolet Corvette och Ford Mustang rymmer den COSC-certifierade Breitling Caliber 25, en självuppdragande 1/8-dels sekund kronografrörelse med en kraftreserv på cirka 42 timmar. Båda klockorna har en takymeterskala och tre svarta kontrasterande subdials. Deras urtavlor visar bilens logotyper vid klockan 12.

Inuti den lite mindre 40 mm Top Time Shelby Cobra slår den COSC-certifierade Breitling Caliber 41, en självuppdragande ¼-dels sekund kronografrörelse med en kraftreserv på cirka 42 timmar. Den har en vit takymeterskala och två vita kontrasterande subdials, plus Cobra-logotypen vid klockan 6.

breathing top time classic kollektion hösten 2021
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *