Care of Carl utökar sitt lyxsortiment – lanserar kampanj med Jens Lapidus

care of carl Jens Lapidus samarbete

Care of Carl investerar vidare i sin produktportfölj genom att introducera två nya lyxvarumärken i avdelningen ”Luxury Brands”. Därmed förstärker man sin premiumposition på marknaden ytterligare.

Det är Italienska Kiton och Marni som nu adderats som tillägg till tidigare toppvarumärken som Moncler, Brunello Cucinelli och Giorgio Armani bland andra. Introduktionen sker i form av en digital kampanj som frontas av den nordiska succéförfattaren Jens Lapidus.

– Vi är på ständig jakt efter att förfina vårt sortiment i vår strävan att erbjuda våra kunder ”The Classics of Tomorrow” – handplockade plagg, lika aktuella idag som imorgon. I vår avdelning ”Luxury Brands” har vi samlat några av världens mest framstående varumärken och sett till vårt dressade och Italien-influerade arv är det extra roligt att kunna introducera ett starkt italienskt varumärke som Kitonsäger Rasmus Motten Wernerby, Head of Brand på Care of Carl.

Samarbetet med Jens Lapidus

care of carl Jens Lapidus stil inspiration

Introduktionen sker genom en digital kampanj i Care of Carls egna och sociala kanaler. Kampanjen frontas av Jens Lapidus, den nordiska succéförfattaren och tidigare juristen numera också aktuell med Netflix-serien Snabba Cash (2021) och som kriminologexpert på TV4.

– Samarbetet med Jens Lapidus är superspännande på så många sätt. Inte minst sett till vår gemensamma målgrupp men också stilresan vi delar. Vi genom vårt fokusskifte från konfektion och klassisk herrstil till ett mer avslappnat men fortfarande dressat sortiment och Jens från rättegångssalens mörka kostymer till en leisure-orienterad men sober klädstil, mer anpassad efter hans nuvarande vardag, avslutar Rasmus Motten Wernerby.

Jens Lapidus Care of Carl kampanj

Samarbetet mellan Care of Carl och Jens Lapidus kommer att fortgå under våren och innefattar flera aktiviteter.

– Vi har haft koll på Care of Carl och deras schyssta premiumstil under en tid. Därför känns det här samarbete extra kul, det ligger i linje med vad vi vill åstadkomma med Jens varumärke. Att det dessutom handlar om en vidaresatsning på deras Luxury Brands- koncept gör inte saken sämre, det känns helrätt, säger Jonas Ahnlund från Next Level Group, som företräder Jens Lapidus när det kommer till kommersiella samarbeten.

Kampanjen finns att utforska på www.careofcarl.se och övriga domäner från och med den 16 februari 2022. 

Avdelningen Luxury Brands på Care of Carl

Care of Carl grundades 2010 i Borås och baserade sin företagsidé på att göra kvalitetskläder för män tillgängliga online. Verksamheten har därefter vuxit organiskt och idag har företaget över 80 anställda och en omsättning på dryg 300 miljoner kronor. Sedan hösten 2021 är Care of Carl aktivt på hela den Europeiska marknaden.

På avdelningen Luxury Brands hos Care of Carl finns ett kurerat urval av herrkläder, -skor och -accessoarer i det övre premiumsegmentet. Hit hör bland annat märken som Moncler, Brunello Cucinelli, Brioni, Giorgio Armani Ralph Laurens lyxlinje Purple Label med flera.

Här är fokuset på hantverket, innovation och exklusiva materialval – varumärken med oklanderlig kvalitet och detaljfokuserad design.

Nu har alltså även italienska lyxmärkena Kiton och Marni adderats till avdelningen Luxury Brands.

Läs vår recension av Care of Carl!

Om Kiton

Kiton är en tillverkare av lyxkläder och ett av världens dyraste klädmärken. Kiton specialiserar sig på att tillverka kostymer för män, men även konfektionskläder för kvinnor och modeaccessoarer för män som slipsar, handskar och halsdukar.

Kiton grundades 1968 av Ciro Paone i Neapel, Italien. Klädföretaget har tillverkat några av världens lyxigaste kostymer med den finaste ullen från Nya Zeeland, men i utbudet finns plagg i många olika material. Kiton tillverkar runt 2 000 handgjorda kostymer per år, som var och en kostar upp mellan 50 000-92 000 kronor per styck.

Om Marni

Marni är ett italienskt lyxmärke som grundades 1994 av Consuelo Castiglioni. Marni-kollektionerna omfattar konfektionskläder för män och kvinnor, handväskor, skor, glasögon, klockor, smycken, dofter och heminredning.

Marni-kollektionerna utvecklas ofta utifrån koncept som inspireras av musik, konst, litteratur och natur. Marnis design använder ofta djärva tryck med cirkus-, djur- eller blomstermotiv.

Marnis är kända för sitt avslappnade skrädderi, ofta med överdimensionerade plagg för att skapa volym. I Marnis design ingår en blandning av material som kashmir, bomull, filtull, alpackapäls, halm, samtidigt som man experimenterar med materialblandningar. Marnis har även varit kända för att använda leopard- och zebramönster.

Att betala kontant är självklart det absolut smartaste och billigaste sättet att betala för dina inköp. Om du dock går i tankarna på att delbetala ditt inköp via t ex. Klarna, så rekommenderar vi dig att jämföra kostnaden mot att ta ett vanligt privatlån. Det är inte ovanligt att en avbetalningslösning har en effektiv ränta på uppemot 20 procent, vilket i så fall gör att det blir betydligt billigare att ta ett privatlån. Observera att detta gäller privatlån, så ta inget snabblån/sms lån för att betala dina inköp.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *