Exklusiva italienska livsstilsmärket Brunello Cucinelli finns nu i Sverige

herrmode 2020

Inom herrmodet är det få märken som kan mäta sig med Brunello Cucinelli då det handlar om att framgångsrikt blanda det formella med det avslappnade och fortfarande bibehålla den lyxiga känsla som kännetecknar ett livsstilsmärke.

Allt började på 1970-talet när en ung Brunello Cucinelli förälskade sig i stickhantverket i den medeltida staden Solomeo, hemstaden för hans flickvän Federica. Cucinelli grundade sitt företag år 1978 med ett startkapital på $550 och hans första produkt var kashmirtröjor i klara färger. Numera är Brunello Cucinelli miljardär och ifjol sålde han 6% av sina aktier i sitt företag och donerade 100 miljoner dollar till välgörenhet.

Ännu idag är kashmirtröjan ett av nyckelplaggen i Brunello Cucinellis kollektioner, men numera finns allt från kostymer till heminredning hos märket.

Färgskalan består till största delen av naturfärger i grått med inslag av beige, blått, vitt och vinrött. Cucinelli-looken handlar till stor del om att våga bära plagg som man vanligtvis inte ser tillsammans. Lager på lager med dunväst över kostym är bara ett av exemplen på hur man på ett självsäkert sätt bär upp plaggen från detta märke. Men framförallt handlar det om känslan att bära ett plagg av bästa möjliga kvalitet.

Tidigare har Brunello Cucinelli funnits bland annat på den exklusiva herrmodesajten Mr Porter. Även på t.ex. Gabucci i Stockholm har man haft möjlighet att bekanta sig med märket på svensk mark. Nu har Brunello Cucinelli även lanserats hos den svenska butiken för herrkläder online Care of Carl på deras italienska avdelning.

Nedan finns ett urval av de senaste årens kollektioner från Brunello Cucinelli.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *