Care of Carl har valts ut som exklusiv återförsäljare av Giorgio Armani i Norden

snygga herrkläder online hösten 2021

Nordens ledande onlinebutik för herrkläder online inom premiumskiktet, Care of Carl, meddelar nu att man ingått ett samarbete med det italienska livsstilsmärket Giorgio Armani. Det handlar om ett exklusivt samarbete där Care of Carl som enda återförsäljare i Skandinavien kommer att saluföra topplinjen Giorgio Armani.

Care of Carl fortsätter imponera med nya koncept, där nya avdelningar samt märken tillkommer i utbudet. Senast presenterade man ett exklusivt samarbete med ikoniska italienska Valstar. Ett samarbete som resulterade i två unika modeller av den klassiska Valstarino-jackan. Nu är det återigen dags för ett nytt samarbete när Giorgio Armani tillkommer i avdelningen Luxury Brands hos Care of Carl.

Modeimperiet ARMANI

snygga herrstilar hösten 2021

Sedan starten 1975 har ARMANI växt till ett miljardbolag och består idag av flera olika linjer som finns över hela världen. Grundare Giorgio Armani är en av Italiens mest kända modeentreprenörer genom tiderna. Han fick tidigt stor respekt för sin innovativa förhållningssätt till modeskapandet, bland annat genom att sudda ut gränserna mellan könen och klä upp kvinnor i skräddade plagg som kavajer och kostymer.

Efter det tog han herrmodet med storm när han dekontruerade den traditionella kavajen genom att ta bort dess inlägg och padding vid bröst och axlar. Detta skapade en mjuk och avslappnad silhuett, som vi bland annat fick bevittna i kultfilmen American Gigolo från år 1980 med Richard Gere i huvudrollen.

snygga herrstilar höst vinter 2021

Kundlistan genom åren är imponerande med bland annat namn som George Clooney, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood, Samuel L. Jackson, Al Pacino, Sean Penn, Robert Redford och många flera.

Premiumlinjen Giorgio Armani

snyggaste stilar för män höst 2021

Det är endast ett fåtal butiker i världen som får möjlighet att saluföra premiumlinjen Giorgio Armani. Från hösten 2021 är Care of Carl en av de exklusiva samarbetspartners som valts ut.

I sortimentet hos Care of Carl återfinns en komplett kollektion av kläder, skor och accessoarer för herrar. Allt är framtaget i exklusiva material och välkonstruerade modeller med elegant Armani-silhuett. Linjen designas ännu idag av Giorgio Armani själv och visas två gånger om året under Milano Fashion Week. Kollektionen utgör kärnan i företaget då det är tonsättande för alla övriga linjer under Armani-paraplyet.

herrstil höst 2021

Nytt märke i avdelningen Luxury Brands

Lanseringen av Giorgio Armani är det senaste steget i Care of Carls lyxsatsning och varumärket ingår i butikens exklusiva avdelning Luxury Brands tillsammans med märken som Brunello Cucinelli, Brioni och Moncler.

stilrent mode för män höst 2021

Just indelningen i olika avdelningar är ett intressant koncept hos Care of Carl. Genom åren har en mängd olika avdelningar lanserats. Hit hör bland annat Best of British med brittiskt herrmode och fjolårets lansering Japanska hantverk. Bland de allra första avdelningarna att lanseras var ändå den Italienska avdelningen och Handgjorda skor.

stilrena herrkläder hösten 2021

Vi rekommenderar också att du kollar in avdelningen Exklusivt Care of Carl om du söker unika plagg som du endast hittar här.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *