Care of Carl i exlusivt samarbete med anrika Valstar – Gör modern tolkning av italiensk designikon

care of carl valstar samarbete

Under våren 2021 lanserar Care of Carl en större kollektion med produkter exklusivt framtagna i samarbete med några av sina främsta italienska leverantörer under konceptnamnet Gioia di Vivere – en hyllning till den passion och glädje som italienarna känner för hantverk, kvalité och obesvärad stil.

Den italienska avdelningen var en av de första att lanseras hos herrmodebutiken Care of Carl år 2014. Här hittar du några av de främsta italienska herrmodemärkena samlade på en och samma plats. För dig som söker efter stiligt herrmode våren 2021 är detta ett hett tips.

Care of Carl har en unik position på marknaden med sitt koncept att satsa på exklusiva herrmodeplagg online. Ett tecken på detta är att de under det senaste året lanserat flertalet exklusiva herrplagg från världens främsta märken inom herrmode. Att lyckas knyta till sig exklusiva samarbeten med märken som Altea, Aspesi och Incotex är få förunnat.

Läs också om samarbetet med Crockett & Jones som lanserades under hösten ifjol. Detta är plagg som du alltså enbar hittar hos Care of Carl.

italienskt herrmode online

Care of Carl x Valstar

Nu presenterar Care of Carl ytterligare ett samarbete när de tillsammans med italienska Valstar lanserar två unika modeller av den klassiska Valstarino-jackan.

modern tolkning av italiensk designikon

Få leverantörer rimmar mer med det italienska hantverket inom kläder än anrika Valstar, en leverantör av kvalitetsjackor sedan 1911. Med innovativa material och hantverk har Valstar positionerat sig bland de främsta inom skräddade, italienska ytterplagg.

Kanske allra mest kända är Valstar för sin ikoniska Valstarino – en stilren tolkning av den traditionella A1 pilotjackan, som lanserades år 1935. Jackan har hyllats som en av de 99 största italienska designikonerna, bland namn som Fiat 500, Gio Ponti och Vespa.

valstar italienskt herrmode

Unikt samarbete

Valstarino-jackan har funnits hos Care of Carl sedan varumärket introducerades i butiken 2018 och är bland de mest ikoniska produkterna i sortimentet.

Det unika samarbete som nu lanserats är ett resultat av den relation mellan Care of Carl och Valstar som byggts upp under åren och som resulterat i ett intresse att experimentera med hur Care of Carl hade tolkat den omtycka produkten.

italienskt herrmode online

Med största respekt för Valstar, och den designprocess som arbetats in under 120 år, i kombination med inslag från den e-handelserfarenhet och kännedom som Care of Carl besitter om sina kunder utvecklades en modell som balanserar tradition och innovation, och som är lika relevant idag som om 50 år.

Två olika modeller

Resultatet av samarbetet blev inte en, utan två, unika modeller – en fullstickad variant av Valstarino-jackan, i 100% mjuk och kompakt Cashwool® från Zegna Baruffa.

ikonisk italiensk jacka valstarino

Ett lätt, elegant och otroligt användbart vardagsplagg, båda inne och ute. Dessutom är samarbetet helt unikt, och något liknande har aldrig tidigare gjorts under Valstarinons 86-åriga historia.

– När Care of Carl närmade sig oss med den underbara idén att göra en exklusiv kapsel tillsammans blev jag mycket hedrad. Vi accepterade omedelbart eftersom vi delar samma värderingar – vi värdesätter de bästa materialen, kvalitet före kvantitet, samt ikoniska plagg som kan bäras under en livstid. Varje enskild Valstarino i denna kapsel är ett verk av kärlek, gediget hantverk och en produkt skapad ur över 100 års erfarenhet,berättar Matteo Bozzalla, vd vid Valstar.

Modern tolkning av klassiker

Med utgångspunkt i det goda resultatet med den stickade varianten uppstod ytterligare en tanke – att kombinera ull och mocka för på det sättet knyta ihop den ikoniska Valstarino från 1935 med den stickade varianten.

valstarino italiensk designikon

Genom att använda samma tekniker och material skapades en hybridmodell med kropp i den ikoniska mocka-kvalitén kombinerat med finstickade delar som ärm och krage, vilket ger en mer samtida och sportig look.

En modell anpassad för 2021 ,men som fortfarande respekterar ikonen och de ursprungliga värderingarna kring kvalité, hantverk och tidlöshet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *