Care of Carl utvidgar med ny avdelning och återlanserar ett unikt samarbete

herrkläder kvalitet

Care of Carl, Skandinaviens ledande onlinebutik för män öppnar nu en ny avdelningen som går under namnet Preppy Authentic. Detta som ett led i sin ständiga strävan att förmedla The Classics of Tomorrow: Ett kurerat urval av premium och lyxvarumärken, lika aktuella idag som imorgon.

I samband med öppnandet återlanseras ett samarbete mellan Care of Carl, den engelska skotillverkaren Crockett & Jones och svenska Tärnsjö Garveri. Helt i linje med visionen att uppmuntran till långsiktiga investeringar i högkvalitativa plagg för mer hållbara köp.

Ny avdelning – Preppy Authentic

preppy kläder online herr

Nu öppnar Care of Carl sin nya avdelning Preppy Authentic, en avdelning bestående av välkända varumärken som byggt sin grund på trogna klassiker med inspiration hämtat från Ivy League-universitet.

Autentiska plagg lika aktuella igår som idag och under många år framöver. I den unika varumärkesmixen återfinns jättar som Polo Ralph Lauren och GANT kryddat med specialister som Drake’s of London och japanska Beams Plus.

Care of Carl grundades med preppystilen som fundament och nu, nästan 12 år senare, är efterfrågan på stilen lika stor, om inte till och med större. Varumärkena i avdelningen pånyttföds ständigt och deras storhet återupptäcks av både nya och befintliga kunder varje dag. Därför kändes det självklart att visa fram mixen, som vi idag är ensamma om att kunna erbjuda online, i en tydlig paketering likt vi gjort med tidigare avdelningar. Avdelningar vilka alla syftar till att hjälpa våra kunder att hitta stilen som är rätt för just dem, säger Rasmus Motten Wernerby, Head of Brand på Care of Carl.

Nytt samarbete med Crockett & Jones och Tärnsjö Garveri

exklusiva handgjorda herrskor

I samband med öppnandet av avdelningen introduceras en uppföljande kollektion av snygga herrskor från det unika samarbetet mellan den brittiska skotillverkaren Crockett & Jones och det svenska garveriet Tärnsjö Garveri från Care of Carls jubileumskollektion för två år sedan.

handgjorda skor herr

Denna gång står modellen ”Boston”, i grunden en klassisk penny loafer, i centrum och kommer erbjudas i fem olika utföranden. Alla med vegetabiliskt garvat läder från Sverige.

– När vi släppte samarbetet första gången sålde alla par slut i princip direkt. Tillgången är begränsad även denna gång men vi hoppas att de som inte kunde investera i ett par senast får möjlighet nu. Vi valde att satsa på en tidlös modell som kommer att hålla i många år, sett till både stil och kvalitet och gjorde den i flera olika versioner för att tilltala en bredare publik. Samhörigheten mellan skorna i sig, en klassisk pennyloafer, och preppyn är klockren så timingen känns perfekt, avslutar Rasmus Motten Wernerby.

Kampanjen innehållande avdelning och skokollektion finns att utforska på www.careofcarl.se redan nu.

Övriga avdelningar hos Care of Carl

herrkläder kvalitet

Care of Carl har genom åren blivit känt för sitt populära koncept med specifika avdelningar inom utvalda koncept. Först ut var avdelningen ”Handgjorda skor” som lanserades 2013. Sedan kom den italienska avdelningen 2014, följt av Best of British 2016. Sedan dess har flera exklusiva avdelningar lanserats med olika fokusområden.

Detta koncept är ett utmärkt sätt att underlätta för kunderna i köpprocessen och kan liknas vid de engelska och franska avdelningar som fanns hos Nordiska Kompaniet i början av 1900-talet. Det är inte utan orsak som Care of Carl är klart dominerande på den svenska marknaden gällande herrkläder just nu.

Det finns ett stort intresse för kvalitetskläder och hantverket bakom plaggen hos svenska män och det är ett intresse som bara verkar tillta. Hos Care of Carl finns de flesta exklusiva herrmodemärken representerade.

Läs mer i vår recension av Care of Carl.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *