Care of Carl samarbetar med lovande konstnärer – Tar fram unika overshirts

overshirts vår sommar 2021

Nu lanserar Care of Carl, Nordens ledande onlinebutik med herrkläder i premiumsegmentet, ett spännande samarbete med lovande, lokala, konstnärer. Tre unika konstverk har tagits fram med en overshirt från butiken som kanvas.

Möjligheten till intresseanmälan blir tillgänglig på Care of Carls hemsida den 29 april och de tre verken släpps till försäljning måndagen den 3 maj.

konst på overshirt vår 2021

Unikt samarbete med tre konstnärer

I samarbetet med de tre konstnärerna har alla låtit ta fram varsitt unikt konstverk, på en overshirt som säljs i butiken. Samarbetet är en del i kampanjen ”The Overshirt – A Blank Canvas”, som syftar till att lyfta overshirten – ett plagg med en spännande historia och en hörnsten i var mans garderob inom herrmodet våren och sommaren 2021.

konst overshirts vår sommar 2021

Som kanvas har konstnärerna använt en overshirt från det italienska varumärket Aspesi. Ett märke som tagit fram plagg exklusivt för Care of Carl redan tidigare.

– Overshirten, ett plagg med en gedigen historia som arbetarplagg i hantverkar- och konstnärskretsar, har idag blivit en hörnsten i var mans garderob. Det är en blank canvas som med tiden blir både snyggare och mer personlig, allt eftersom den bärs och utsätts för livets utmaningar och äventyr. Det känns särskilt roligt och spännande att hylla detta omtyckta plagg tillsammans med tre lovande konstnärer som fått sätta sin prägel på varsin overshirt, berättar Henning Källqvist, VD och grundare av Care of Carl.  

konst på overshirts vår sommar 2021

Sammanfogar konst med kläder

Initiativet syftar också till att på ett spännande sätt sammanfoga samtidskonsten med framtida klassiker i klädväg, samt stolt visa upp nästa generations konstnärer för Care of Carls kunder. De tre verken har tagits fram av Elin Palmaer Karlsson, Viktor Jusi Palm och Jonathan Sendborn Pohlin, tre lokala talanger som idag är verksamma såväl nationellt som internationellt. 

– Vi är väldigt glada för möjligheten att få samarbeta med dessa fantastiska kreatörer samt få möjlighet att lyfta dem och deras verk i våra kanaler, avslutar Henning Källqvist. 

De tre unika verken som är skapade exklusivt för Care of Carl, finns endast i en upplaga och släpps till försäljning, den 3 maj, 2021 på www.careofcarl.com. Kommissionen för de sålda verken tillfaller respektive konstnär.

Från och med idag torsdag den 29 april går det att anmäla sitt intresse för att vara först med att bli meddelad när verken släpps till försäljning. 

Här kan du läsa mer om konstnärerna och verken.

Om konstverken

konst på overshirt

Viktor ”Florange” Palm om sitt konstverk:

”Verket ”Monkey Business” föreställer min signaturkaraktär, Apan Ral Florange, målat med pensel i akrylfärg. Rals keps är från mitt varumärke Florange. Verket är skapat exklusivt för Care of Carl, och finns i endast en upplaga.”

konst på overshirts

Elin Palmaer Karlsson om sitt konstverk:

”Jag intresseras av de naivistiska och lekfulla uttrycken, det direkta och tydliga i ett barns formspråk och glädje. I mitt skapande tycker jag om att utforska balansgången mellan konstnärligt djup, visuellt historieberättande och kommersialism. Mitt motiv ”Naive” är ett utforskande i hur grafisk och naivistisk man kan vara, men ändå behålla en känsla av det organiska och mänskliga. I mönstret ville jag få in de tre delar som beskriver mitt skapande – människan, växtligheten och det abstrakta. Verket är skapat exklusivt för Care of Carl, och finns i endast en upplaga.”

konst på overshirts

Jonathan Sendborn Pohlin om sitt konstverk:

”Mitt customverk för Care of Carl är en naivistisk tolkning av ett renässansporträtt. Verket påvisar kontrasten mellan fin- och fulkultur. Verket är skapat exklusivt för Care of Carl, och finns i endast en upplaga.”

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *