De bästa afrodisiakala parfymerna för män avslöjade i ny studie

dofter parfymer afrodisiakum

Ämnet parfymer är intressant ur många synvinklar. För det första; vem köper vi egentligen parfymer för? Är det för att vår omgivning skall gilla hur vi doftar eller är det för oss själva. I de flesta fall är det säkert en kombination av båda. En ny studie har nu avslöjat doftnoterna med de bästa afrodisiakala egenskaperna i parfymer – parfymnoter som ökar den sexuella spänningen och verkar upphetsande.

Vi har i flera omgångar skrivit om parfymer som kvinnor gillar och som bevisligen är populära baserat på betyg. Men hur vet man egentligen om parfymerna går hem hos omgivningen? Det är nästan omöjligt att hitta dofter som alla gillar, men det finns iallafall doftnoter som enligt vetenskapen har egenskaper som är bevisat effektiva inom vissa områden.

Parfymnoter som fungerar som afrodisiakum

doftnoter med bästa afrodisiakala egenskaperna

Även om dofter är subjektiva finns det vetenskap bakom vilka dofter som väcker upphetsning hos både män och kvinnor. Experterna på OnBuy Men’s Aftershave var intresserade av att ta reda på vilka de vanligaste parfymnoterna är som ökar den sexuella spänningen. Efter att ha analyserat de dofter som ansågs ha de bästa afrodisiakala egenskaperna jämförde de deras relativa popularitet på parfymwebbplatsen Fragrantica för att avgöra vilka noter som var mest sannolika att få hjärtan att slå iväg.

De mest populära parfymnoterna som är bevisat afrodisiakum:

RankningDoftnotGenomsnittlig rating på Fragrantica (högsta poäng 5)
1Kryddor4.03
2Vanilj4.02
3Träiga noter3.99
4Citrus3.98
5Mysk3.97
6Mint3.95
7Gurka3.94

Kryddiga doftnoter mest populära afrodisiakum

Kryddor är den mest populära typen av manliga afrodisiakadofter och får det högsta jämförande betyget på Fragrantica – med ett genomsnitt på 4,03 av 5. Kryddiga noter är varma och fräscha och ger den ultimata sexiga manliga doften. Enligt Fragrantica är några av de bästa dofterna som består av kryddor Le Oud male från George Kordahi, Afnan Perfumes från Adwaa Al Sharq och Lost Lovers 2021 från Maison de L’Asie.

Med andra ord verkar populära oud dofter vara perfekta manliga afrodisiakadofter.

Vanilj är populära afrodisiakiska dofter

bästa dofter med vanilj afrodisiakum

Vanilj är den näst högst rankade afrodisiakiska doften, med ett genomsnittligt betyg på 4,02 av 5 på Fragrantica. Denna söta doft är allmänt känd för sina varma och lugnande egenskaper och har kopplats till sexuell upphetsning, har visat sig minska spänningar och stress och fungerar som ett naturligt afrodisiakum. Enligt Fragrantica är de mest populära vaniljdofterna att satsa på Alhada by Tola unisex 2015 och Scents of Man Little Fig Tree.

Träiga noter har tredje högsta betyg

parfymer afrodisiakum

På tredje plats kommer träiga noter med ett genomsnittligt betyg på 3,99 av 5 på Fragrantica. Träiga dofter är den perfekta maskulina doften och är vanliga noter i herrparfymer nuförtiden. Som namnet antyder kommer träiga noter från trämaterial som träd, tallkottar och gräs. Enligt Fragrantica är de bästa träiga dofterna att satsa på Kafka on The Shore 2020 från La Folie a Plusieurs och Homme från Christian Dior.

Gurka vetenskapligt bevisat afrodisiakum

gurka afrodisiakum

Gurka är vetenskapligt bevisat ett afrodisiakum; en studie visade att doften ökar kvinnors blodflöde med 13 % – vilket tyder på att gurkans fräschhet fungerar bra i parfymer, vilket gör att damerna kommer att vilja ha mer. Om du letar efter en parfym som innehåller gurknoter är de mest populära valen Happily Ever After från Grassroots eller Manantial Rose 2010 från Dominican Perfumes.

De mest populära dofterna att ge bort till kvinnor i julklapp

Som bonusar tar vi även fram de dofter som män gillar mest hos kvinnor, vilket gör dem till perfekta gåvoalternativ för julen i år.

RankningDoftGenomsnittlig rating på Fragrantica
(högsta poäng 5)
 Toppval
1Pumpa4.231. Pumpkins crave Bread by Arcana Craves  
2. Thrushcross Grange by Poesie           
2Kanel4.051. La Lettera Da… female 1989 by Claudio La Viola.
2. Lady Oud female 2016 by Al Zahra. 
    =2Champaca4.051. Eve’s Secret female 2009 by Esme Rene
2. Lotus Rising unisex 2020 by April Aromatics
 
3Vanilj4.021. La Lettera Da… female 1989 by Claudio La Viola.
2. Alhada by Tola unisex 2015 
4Ambrette (Muskmalva)4.011. Enfleuria 2020 by Josh Rosebrook
2. Perfumes Carnival 2010 by Suzy Larsen
 
    =4Lavendel4.011. Morning Mist 2016 by Ahwaz Fragrance
2. Glistening 2018 by Boadicea the Victorious
 
5Patchouli41. Royal Luban 2018 by Elixir Attar
2. Al Faransi Islamabad 2017 by Abdul Karim

*Metodik:

  • OnBuy Men’s Aftershave ville upptäcka de mest populära vetenskapligt bevisade afrodisiakala parfymerna att bära.
  • Med hjälp av interna mätningar hittade man flera vetenskapliga forskningsartiklar som aanos.org, psychologytoday.com, sirc.org och journals.lww.com för att hitta de vanligaste vetenskapligt bevisade afrodisiakala kvinnliga och manliga dofterna.
  • Därefter använde de sig av webbplatsen Fragrantica för att hitta de mest populära noterna, med hänsyn till både användarnas betyg på varje doft och det totala antalet röster, för att hitta det genomsnittliga betyget av fem. Alla dofter som inte fanns tillgängliga i Fragrantica utelämnades från studien.
  • Därefter analyserades även de fem högst betygsatta designerdofterna att bära som innehåller var och en av dessa afrodisiakala egenskaper för att ta reda på vilka som är mest populära.
  • All data erhölls av OnBuy Men’s Aftershave den 07/12/21 och är korrekt från och med då.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *