Sommarrean: 7 tips för att spara pengar

bästa erbjudanden sommarrea kläder män 2020
Bild: Eton Shirts

Nu har sommarrean kört igång hos de flesta herrmodebutiker online. Detta erbjuder inte endast ett bra tillfälle att göra fynd till sommargarderoben. Framförallt är det ett bra sätt att hitta kvalitetsplagg som du kanske länge önskat dig, men som inte känts skäligt att köpa till fullpris.

Sommarrean är ett av de mest bortglömda bland tillfällen att införskaffa rabatterade kläder. Det mesta av fokuset läggs ofta på mellandagsrean och Black Friday, medan en av våra favoriter, sommarrean, ofta glöms bort. Vad skall du då tänka på när du köper kläder på rea?

Att tänka på vid köp av kläder på rea

Det finns några gyllene regler att komma ihåg när du köper plagg på rea. Endast för att du har möjlighet att köpa ett plagg med ett pris som är nedsatt med 40-50% innebär det inte nödvändigtvis att det är ett bra köp.

Som vid alla andra tillfällen gäller det att göra en inventering i din garderob och fundera över vad du verkligen behöver.

bästa sommarrean för män 2020

Tänk på längre sikt

Vi har alltid haft ett fokus på kvalitetsplagg av klassiskt snitt här på Gentlemannaguiden. Detta är också något som du bör tänka på vid inköp av reaplagg. Är detta plagg som du verkligen behöver? Satsa gärna på färger och passform som håller över tiden, istället för att jaga de senaste trenderna.

Klassiska plagg för garderoben

Vilka är då de mest klassiska plaggen som du skall satsa på? I alla manliga garderober bör åtminstone finnas ett par jeans med bra passform, en mörkblå kostym, chinos, oxfordsskor, sneakers och ett par kvalitetsskjortor i vitt och ljusblå färg – bara för att nämna några klassiska plagg.

När du köper neutrala och klassiska färger finns en oerhörd mängd av kombinationsmöjligheter. Här kan vi tipsa om alla jordiga färger som nu blivit en av de stora trenderna inom herrmodet. Trots att det är en trend är detta färger som aldrig riskera att falla utanför modet tack vare deras tidlösa elegans.

mode för män inspiration sommar 2020

Nyckelplagg för olika säsonger

Ofta är vi rätt kortsiktiga då det gäller klädinköp. Vi vill ju gärna ha något som vi kan använda genast. Visst, på sommarrean finns också plagg som du kan använda även till sommaren. Men det finns även många höst- och vinterplagg som nu finns till specialpris och som du kan göra riktiga fynd på.

Nu är det perfekta tillfället att ta sig en funderare på vad som verkligen behövs till olika säsonger.

Vilka sammanhang rör du dig i?

Den kanske allra viktigaste frågan i sammanhanget är ändå var du rör dig mest i jobbet och på fritiden. Har jobbet en viss klädkod som du bör följa? Gillar du att klä upp dig riktigt ordentligt under en utekväll?

Allt detta bör styra dina val. Det är ingen idé att köpa en dyr kvalitetskostym om du använder den en gång en sommarkväll och sedan placerar den i garderoben.

herrstil blogg trender 2020

Tänk över olika kombinationer

Ofta är vi lite för instängda i vårt tänkesätt då det gäller kläder. En kostym kan du dela upp och använda både byxor och kavaj separat till många olika sammanhang.

Det gäller speciellt alla de snygga och detaljrika kostymer som lanserats till vår- och sommarkollektionerna för denna säsong. Här hittar du byxor med dubbla frontveck samt uppslag och okonstruerade kavajer.

Båda dessa är utmärkta att använda var för sig till många olika tillfällen. Några av de mest prisvärda plagg som finns just nu!

Kvalitet lönar sig!

Alltför ofta tänker vi svenskar strikt prismässigt då det handlar om kläder. Hantverket bakom ett kvalitetsplagg bör aldrig underskattas. Du kommer verkligen att känna skillnaden när du väl börjat använda kläder av bästa möjliga kvalitet.

Det handlar inte endast om att kläderna håller längre vid användning. Även känslan när du använder kvalitetsplagg är en helt annan än hos ett billigt slit-och-släng plagg. Kvalitet lönar sig alltid, även för plånboken!

snyggaste modet för män
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *