Didriksons blickar åt Japan i höstens herrkollektion

Didriksons herrmode höst 2022

Den japanska livsfilosofin Wabi Sabi (Wabi = vackert och Sabi = slitet) handlar om att se att allt är under ständig förändring och att finna skönheten i det operfekta.

Det inspirerade Didriksons designavdelning och i höst kombineras bland annat rostigt, förvanskat kamouflage med stilrena japanska snitt i Didriksons funktionsdrivna herrkollektion.

Didriksons herrmode hösten 2022

didriksons herrmode kollektion höst 2022

I höstens herrkollektion från Didriksons ser vi en ny siluett; lite yngre, lite vassare, lite mer vågad och med ambitionen att både sticka ut och driva trend. Här har man hittat en gyllene väg där herrkollektionen, på samma sätt som damkollektionerna, placerar sig i skärningspunkten mellan friluftskläder och mode samtidigt som de möter Didriksons mission om att få fler att spendera mer tid utomhus.

En del av inspirationen kommer från Wabi Sabi – en japansk livsfilosofi som speglas i flera plagg. August Gille, ansvarig designer för kollektionen, berättar:

– Inspirationen till säsongsfärgerna kommer från insikten om hur naturen förändrar saker och ting vi människor har byggt. Oxiderad metall, rost och mossa som plötsligt blir fint i sitt sammanhang. Naturen förfinar genom att förvanska. Vi hittade vår färgpalett i naturens sätt att bryta ner och göra våra rena och raka linjer irreguljära och vackra.

Didriksons herrkollektion höst 2022

Printet på Hilmer Parkas är ett tydligt exempel på detta där man kan tänka sig ett skeppsvrak på havets botten och hur skrovet ändrat färg över tid, säger August. 

Förutom grafiska detaljer och färger som tar för sig är kollektionen tydligt funktionsdriven, ett av Didriksons självklara signum. Samtidigt har August Gille och hans team försökt hitta ett nytt uttryck, något som bland annat syns på västen Elmer, som fått ett traditionellt japanskt snitt med bredare midja.

– Vi ville ta ut svängarna inom ramen för vår traditionella outdoor- och outleisurestil. Det vi ser i kollektionen blir en kombination av att kunna vara uppklädd för alla tillfällen och väder samtidigt som man sticker ut i mängden av svart och grått. Med den här kollektionen skapar vi en lite roligare och mer färgglad höst än det förväntade och konventionella, säger August. 

Tillgängliga i slutet av september

didriksons herrmode hösten 2022

Nyheterna i höstens herrkollektion från Didriksons kommer i butik och på didriksons.com från slutet av september och innehåller följande jackor: 

Hilmer

Storyn bakom Hilmer ligger i printet, skapat av designern Hanna Isaksson som skapade printet till förra årets populära anorak Remi. För Hilmer har Hanna hämtat inspiration från den japanska livsfilosofin Wabi Sabi och strävar efter att likna printet vid sönderrostat kamouflage. Här tar hon ett känt tema som kamouflage men låter naturen förvanska eller förfina det. Hilmer kommer även i svart, Opti blue, Deep green, Clay Beige och Sabi Orange. 

Pris: 3 300 SEK.

Hilmer long

didriksons herrmode höst 2022

En lång, varmfodrad dunkappa som inte bara skyddar mot ogästvänligt höstväder utan också ligger helt rätt i trend för den som vill vara både dressad och varm. Hilmer Long kommer i klassiskt svart samt trendiga Clay Beige med bruna detaljer över axlarna. 

Pris: 3 500 SEK.

Nore

didrikson jackor herr höst 2022

Varselorange med svarta detaljer är här för att stanna och syns nu på nyheten Nore. Tack vare en unik konstruktion är denna klassiska Didriksons-Parkas modulär i sitt uttryck och kan bäras på en mängd olika vis. Silhuetten kan ändras och anpassas enkelt till outfiten. Förutom Vivid Orange kommer Nore också i svart.

Pris: 4 000 SEK. 

Bror

pile jacka herr didriksons

Didriksons fortsätter med förra säsongens piletrend och introducerar en uppdaterad pile-jacka i form av Bror. Även här ser vi Sabi Orange samt svart som alternativ. 

Pris: 1 000 SEK. 

Elmer 

herrvästar mode för män höst 2022

Västar inom herrmode kommer stort och Elmer är speciellt framtagen för att matcha pilejackan Bror, för en både snygg och funktionell look men fungerar även utmärkt ihop med en T-shirt eller skjorta och kan bäras både inom-och utomhus. Elmer har en japansk siluett med bredare snitt på mitten. Finns i färgerna svart och Vivid Orange. 

Pris: 1 800 SEK.

Läs mer: Oscar Jacobson herrmode höst/vinter 2022


Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *