Dr. Martens sommarsandaler lanseras

dr martens sommarsandaler 2021

Med hjälp av fyra profiler presenterar Dr. Martens sin sommarkollektion fylld med de mest innovativa, djärva och höga sandalerna någonsin. Det har gått sex decennier sedan det första paret Dr. Martens skapades. Trots en ständig utveckling har Dr. Martens attityd och anda alltid varit densamma.

Det första paret Dr. Martens skapades den 1 april 1960. Med sina unika gula stygn och räfflade sula var det en känga för arbetare, som ursprungligen burits av brevbärare och poliser; bekvämt, hållbart och lätt i jämförelse med sina konkurrenter vid den tiden. Under hela Dr Martens historia har varumärket antagits och undergrävts av olika individer, musiker, ungdomskulturer och stammar. Det här är människorna som sticker ut från mängden och deras resa med självuttryck har alltid åtföljts av ett par Dr. Martens. 

Dr. Martens sommarsandaler 2021 presenteras

dr martens sommarsandaler 2021

Joel, Olivia, Aya och Ken är de profiler som presenterar årets sandalkollektioner. Alla fyra profiler representerar Dr. Martens attityd och anda på sina individuella sätt. Om du söker snygga skor för sommaren är detta ett utmärkt val.

Musikgeniet Joel Gunnarsson bar sina allra första Dr. Martens samma år som han besökte sitt livs första musikfestival, år 2011. ”Sen dess har jag alltid haft minst ett par Dr. Martens i garderoben”, berättar han. Det senaste tillskottet i Joels garderob är ett par sandaler. ”Det känns som att jag och Dr. Martens har vuxit tillsammans, från leriga festivalfält till somriga dagar på Stockholms gator”, avslutar han.

dr martens sommarsandaler

ZEBRILUS och ZEBRILUS QUAD-kollektionen 

Inför sommaren växer Zebrilus-familjen återigen, den här gången med en dynamisk moderniserad form av både Voss ll och Olson. Med en superlätt Ziggy-sula är de lika stadiga som lätta. Den höga sulan är en nytillkommen design för Dr. Martens sandaler. Olson är byggd med en helt ny gladiatorinspirerad övre del, gjorda i Dr. Martens mjuka Milled Nappaläder.

dr martens sommarsandaler 2021

 Utöver Zebrilus lanseras även Zebrilus Quad. Ännu högre och ännu tuffare. Tiktok-stjärnan Olivia Halle bär Voss Quad, som är en del av Zebrilus-familjen. Gjorda i mjukt hydroläder och en sula så hög att du aldrig känt dig tuffare. ”Dr. Martens har varit trendigt sen mina föräldrar var unga, det bästa med skorna är hur tidlösa dem är”, säger hon. ”Att få vara profil för Dr. Martens är stort för mig!”

 Modeskaparen och stilgurun Aya Torok är även hon en av profilerna att representera Dr. Martens sandalkollektioner. Hon hoppas kunna inspirera andra genom sättet hon väljer att styla skorna. ”Jag älskar att kombinera en stilig outfit med ett par Dr. Martens för mer street vibe”, säger hon. ”Det känns som att jag får en mer unik stil med hjälp av sandalerna”.

TRACT SANDAL-kollektionen

dr martens sommarkollektion

Den mest samtida kollektionen, som är en del av en ny era. Tract-sandalerna är gjorda av slitstark polyester med nya spännen och en lätt men stadig sula. Skapade med funktionalitet i fokus är Tract-sandalerna tillräckligt andningsbara för de allra varmaste månaderna och slitstarka nog att enkelt överleva hela säsongen.

Influencern och modellen Ken Gacamugani berättar att han varit ett fan av Dr. Martens sedan han fick sitt första par. Han beskriver sandalerna som ”stiliga, bekväma and a fashion statement!”. Ken bär ett par sandaler i modellen Pearson som tillhör Tract-kollektonen. ”I just love the brand” tillägger han.

Samtliga sandaler finns tillgängliga på www.drmartens.com

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *