En äkta gentleman är en välklädd man

En äkta gentlaman är en välkladd man

Modetrender ändrar sig hela tiden. Framförallt när man bor i en av Skandinaviens större städer. Men det kan vara svårt, och inte minst dyrt, att hela tiden hålla sig ”up to date” med tidens mest populära trender. Om man önskar att vara en av stadsmiljöns välklädda män bör man vara smart och samtidigt ha koll på grunderna inom herrmode. Det kan bland annat vara en god ide att ha rätt accessoarer till varje årstid. Här följer därför några grundläggande tips om vad man kan tänka på när man vill säkra sig en manlig stil.

Alltid ett enfärgat plagg

Innan man börjar experimentera med olika mönster, stilar och accessoarer bör man komma ihåg sina grunder. Oavsett modetrend och årstid är en av riktlinjerna att man alltid skall ha minst ett enfärgat plagg. Det kunde exempelvis vara enfärgad snygg kostym eller byxor som sen kan matchas med en skjorta med mönster. Självklart skall färgerna matchas efter tidens mode, och kanske framförallt med hänsyn till sunt förnuft. Neutrala färger såsom vitt, grått, svart, brunt och marinblått är det säkra valet oavsett trend och årstid.

Accessoarer anpassade till kläderna

Det är ofta en besvärlig taktik att försöka matcha sina kläder efter de accessoarer man önskar att bära. Tvärtom bör man istället välja accessoarer efter att man har valt kläder. Accessoarerna kan fullända en look men bara om de passar till övrig klädsel. En grundregel när det kommer till själva accessoarerna är att läder skall matcha. Det betyder att t.ex. mörkbruna skor skall matchas med mörkbrunt bälte och eventuellt läderarmband osv. På samma sätt som med läder och accessoarer i läder, förhåller det sig med metall. Metaller på olika accessoarer bör matcha med varandra. Detta skall man tänka in när man väljer klocka, klackringar, manschettknappar, slipsnålar mm. Nyansen kan få skilja sig åt en smula, men det bör vara ganska samma. Det ger ett rent, gentlemannamässigt och vårdat intryck när accessoarerna matchar.

Join the Conversation

1 Comments

  1. says: Göran

    Kläder och Accessoarer ska även passa till ett fint och välvårdat skägg med. Så det är mycket att tänka på, men trender ändrar sej snabbt.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *