Bella Sardegna: Eton vår/sommar 2023 är en dröm om Italien

Var det White Lotus som väckte längtan till Italien igen, eller fanns den kanske där hela tiden? När Eton släppar sin vår/sommar-kollektion 2023 träffar i alla fall den rakt i drömmarna om ett enklare liv och enklare plagg som just nu präglar herrmodet.

Med parollen Bella Sardegna – vackra Sardinien – reser Eton till Sardinien, den vackra och historiska men ändå lite bortglömda ön som erbjuder 2.000 km kust med kristallklart vatten mitt i västra Medelhavet.

I färgskalan hittar vi de klassiska naturliga färgerna och sommarpasteller, men också några av sommarens färgtrender i form av kelly-grönt och fuchsia. Även mönstren är en blandning av klassiska bengalränder och mer moderna mönster.

Eton vår/sommar 2023 – tre favoriter

Överskjortan i hopsack

eton skjortjacka vår/sommar 2023

Överskjortan eller skjortjackan är ett av årets viktigaste plagg i herrmodet. Eton väljer att göra elegant men ändå avslappnad, med en hopsackväv i ylle, silke och linne från Italien. Matcha den med en skjorta och linnebyxor för en välklädd feststil.

Skjortjackan finns i två färger – mörkbrunt och marinblått.

Bredranding linneskjorta

linneskjorta eton vår/sommar 2023

Den bredrandiga linneskjortan är det perfekta basplagget för en välklädd sommar. Så snygg och flexibel att du kan bära den både på stranden och på restaurangen, beroende på hur du kombinerar den. Tillverkad i ekologisk linne från Albini, ett italienskt väveri som funnits sedan 1876.

Skjortan kommer i fyra färger – blå, rosa, brun och grön.

Oxford-pikéskjorta

piketröja eton

Etons pikétröja andas Medelhavet och 1950-tal – en ”modern klassiker” är ett uttjatat begrepp, men sällan har det passat så bra som här. Här har du den perfekta pikétröjan att matcha till en beige eller brun sommarkostym i linne eller bomull.

Den här treknäppta pikéskjortan är tillverkad i ett fint, melerat pikétyg vävt av Filo di Scozia-garn. Den kommer i fem färger – benvit, ljusblå, blå, röd och grön.

https://www.etonshirts.com/sv/product/white-jersey-button-under-shot-sleeve

Mer stilinspiration från Eton

Med så mycket sköna bilder från Sardinien så vore det synd att inte ge dem plats i artikeln. Här kommer ett litet utbud av stilinspiration från Eton vår/sommar 2023.

Diskret mönstrad skjorta matchat med en beige linnekostym.

Cutawayskjorta och slips i linne och siden, matchat med en brun kostym i linne och Belgian loafers.

Lila buttondownskjorta med mönstrade badshorts.

Ljusblå denimskjorta med kostymbyxor i linne och mörkbruna tassel-loafers.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *