Floris och Turnbull & Asser i samarbete

Två av Englands mest anrika märken, Floris och Turnbull & Asser har samarbetat för att ta fram en ny parfym på marknaden. Namnet på parfymen Floris x Turnbull & Asser 71/72 Eau de Parfum är uppkallad efter Turnbull & Assers adress på dess flaggskeppsbutik vid Jermyn Street.

Som världen äldsta familjeägda parfymörer har Floris London en förståelse för de emotionella krafter som dofter kan frambringa. Floris grundades år 1730 och är alltså familjeägda ännu nästan 300 år senare. Juan Famenias Floris startade sin verksamhet på 89 Jermyn Street i centrala London som till en början bestod av barberarsalong och parfymeri. Floris flaggskeppsbutik är belägen på samma adress ännu idag.

floris butik london

Under Floris långa historia har deras dofter blivit favoriter hos en stor mängd av celebriteter som t.ex. Winston Churchill, Ian Fleming, Marilyn Monroe och Drottning Elizabeth II.

Parfymsamarbete mellan Floris och Turnbull & Asser

Det är till stor del arvet som är grunden till det nya samarbetet mellan Floris och Turnbull & Asser. Båda företagen är kungliga hovleverantörer till det brittiska hovet. Floris blev för första gången anlitat som kungliga hovleverantörer 1820 och har lyckats bibehålla denna status ända tills idag. Turnbull & Asser blev för första gången kungliga hovleverantörer år 1980 när Prinsen av Wales tilldelade dem den äran.

Det är dock inte endast kungahuset som dessa två har gemensamt när det gäller kundkretsen. Redan i Bondfilmen Dr. No används skjortor från Turnbull & Asser, medan Floris No. 89 sägs vara signaturdoften för Agent 007 i novellen som filmen baseras på. Winston Churchill är ytterligare en man som kommit att förknippas med båda företagen då han hade för vana att använda Floris Special No. 127 och Turnbull & Assers skjortor.

turnbull & asser butik London

Det finns alltså med många gemensamma nämnare när dessa två välkända märken nu sammanförs för att skapa en begränsad upplaga av parfymer för att förmedla Turnbull & Assers identitet på flaska. Den nya parfymen är designad för att uppleva samma känsla som man får när man stiger in i butiken för första gången.

Detta uppnås genom att lägga till en träig basnot som påminner om butikens klassiska inredning. Iris och oud har balanserats med jasmin och lavendel för att skapa parfymens hjärtnot.

parfym turnbull & asser floris London

Varje flaska av nya parfymen Floris x Turnbull & Asser 71/72 Eau de Parfum numreras, namnges och undertecknas av Floris Penny Ellis som en kvalitetsgaranti.

När det gäller Floris parfymer är de rätt dåligt representerade i Sverige. Om man inte önskar ta flyget till London eller beställa produkterna hos hemsidan med fraktavgifter är Gents.se en av de återförsäljare i Sverige som kan rekommenderas för den som letar efter Floris exklusiva parfymer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *