Fynda begagnade Rolex på ”Hodinkee 10 / 10”

Rolex

Är du sugen på en begagnad Rolex eller en annan klassisk herrklocka kan detta vara den bästa dagen på året. Klocksajten Hodinkee har idag den 10 oktober en exklusiv rea på alla sina begagnade lyxklockor och utlovar dessutom en fantastiska priser på tio Rolex.

Rean går under namnet ”Hodinkee 10/10”. Namnet står för dagens datum, den 10 oktober, tiden ”10 över 10” som klockor brukar demonstreras med och kanske att det är en ”perfect ten” till rea? Hodinkee är en av de mest kända sajterna för klockentusiaster och har ett stort sortiment av begagnade Rolex och andra lyxklockor från de mest prestigfyllda märkena.

Hodinkee har funnits sedan 2008, och har bl.a. haft Kevin Rose som grundat Digg som VD. Hodinkee har sålt begagnade klockor sedan 2021. Namnet valde grundaren Benjamin Clymer från det tjeckiska / slovakiska ordet för klocka, ”hodinky”.

Patek Philippe Nautilus 5711A, en av begagnade herrklockorna på rea hos Hodinkee
Patek Philippe Nautilus 5711A, en av begagnade herrklockorna på rea hos Hodinkee. Foto: Hodinkee

För det första erbjuder Hodinkee 10% rabatt på alla begagnade klockor och accessoarer. Här finns ett stort sortiment av märken och modeller i olika prisklasser. Bland de finare klockorna hittar vi klassiker som Patek Philippe Nautilus, A. Lange & Söhne Lange 1 och Audemars Piguet Royal Oak. Man har självklart också ett stort sortiment av Rolex med modeller som Daytona ref 116500, GMT-Master II ref 126710 i ”Pepsi” och ”Batman”, Submariner ref 126610, Sea-Dweller ref 11660 mm.

Rolex Daytona ref 116500, en av många begagnade Rolex på rea
Rolex Daytona ref 116500, en av många begagnade Rolex på rea hos Hodinkee. Foto: Hodinkee

Alla har inte råd med dessa modeller, och har man en mindre budget har Hodinkee också många andra bra begagnade kvalitetsklockor från märken som Omega, Breitling och Tudor. Alla Rolex är inte heller lika dyra. Vill man ha en Rolex med tidlös känsla finns t.ex. en Datejust ref 16200 med box, papper och manual från 1999 i bra skick.

Men reans höjdpunkt är att man kommer erbjuda 10 begagnade Rolex till sitt ursprungspris (dvs. billigt och långt under marknadspris). Klockorna kommer släppas till försäljning en per timma, med start kl 16.10 svensk tid och ska enligt Hodinkee säljas enligt principen ”först till kvarn”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *