Fynda lyxiga Oud-parfymer på Gents Oud Weeks!

lyxiga oud parfymer rea

Om du fick frågan vad som är det mest värdefulla på jorden skulle du förmodligen svara guld eller diamanter. Men det finns faktiskt ett träslag, eller snarare en olja som är mer dyrbart än någon sten eller metall i världen. Oud heter oljan och är idag värt mer än både guld och diamanter.

Oud eller Agarwood är ett träslag som härstammar från trädsläktet Aquilaria. Detta träd finns i Arabien, Japan, Kina, Indien och sydostasiatiska länder. I dagens läge är Agarwood världens mest sällsynta och dyraste trädslag som finns med ett pris som kan uppgå till 100.000$ per kilo (drygt 1.000.000 SEK). Detta medan ett kilo guld ligger på runt 62.000$ per kilo just nu.

Detta är dock en sanning med modifikation eftersom det då är så kallad ”Grade 1 Agarwood” vi pratar om som har ett prisintervall på $20,000 – $100,000. Det är alltså endast toppkvalitet som är dyrare än guld och många olika kvalitéer används. Läs mer om priset på Agarwood här.

Lyxiga oud parfymer

lyxiga oud parfymer rea

Vi är snart inne i den stora festsäsongen med kommande studentfester och bröllop. Just nu är det också många som njuter av en mer fri tillvaro utan restriktioner. Det har gjort att vi festar mer ute bland andra människor igen. Följaktligen är både festkläder och festdofter mer eftertraktade.

Vilka är då de bästa festdofterna? Om du frågar oss hör definitivt Oud parfymer till de mest lyxiga och sofistikerade du kan bära som festdoft. Dessa dofter har också blivit oerhört eftertraktade på marknaden under de senaste åren. De flesta lyxiga parfymhus har också tagit fram sina egna tolkningar av oud-dofter.

Oud Weeks hos Gents

oud parfym rea

Med tanke på att det nu snart är festsäsong på kommande kan det också vara bra att känna till att Gents.se nu har Oud Weeks som börjar idag 26.5 och slutar den 3 maj. Detta är alltså ett perfekt tillfälle att fynda bland exklusiva oud-produkter. De flesta oud-parfymer som lanseras nuförtiden är även unisex, vilket innebär att doftnoterna är anpassade för att passa både män och kvinnor.

Under Oud Weeks får du exklusiva oud-parfymer och gåvor vid ditt köp av Oud-produkter enligt följande:

  • Handla oud-produkter för över 300 kr och få 1 parfymsample från Widian (2 ml)
  • Handla oud-produkter för över 500 kr och få ovan gåva + Benjamin Barber Body Wash Oud – Benjamin Barber Body Lotion (25 ml + 25 ml)
  • Handla oud-produkter för över 1000 kr och få ovan gåvor + Benjamin Barber Hand Wash Oud (300 ml)
  • Handla oud-produkter för över 2500 kr och få ovan gåvor + Acqua di Parma Oud Hat Box (5 ml) + 1 sample från Hermetica (1,5 ml)
  • Handla oud-produkter för över 500 kr och få ovan gåvor + Benjamin Barber Body Wash Oud (250 ml) + Floris Honey Oud miniatyr parfym (14 ml)
  • Handla oud-produkter för över 7000 kr och få ovan gåvor + Röja Exclusive Sample (10 ml)
  • Handla oud-produkter för över 10 000 kr och få ovan gåvor + 1 full size Widian parfym London (50 ml)

Bästa märken med Oud-parfymer på marknaden

oud weeks rea herrparfymer

Det finns en del exklusiva parfymmärken som utmärkt sig för sitt rika utbud av Oud-parfymer. Vi har tidigare skrivit om de lyxigaste parfymerna i världen enligt pris och bland de parfymer som finns representerade återfinns en rad oud-parfymer.

Roja Parfums och Xerjoff sticker ut från mängden då det gäller exklusiva oud-dofter, men det har kommit många nya lyxiga oud-dofter ut på marknaden under de senaste åren. Floris Londons Leather Oud och Honey Oud är några av våra favoriter här på redaktionen. Men ta också en titt på utbudet av oud-dofter från märken som Fragrance du Bois, japanska Di Ser och Widian.

Byredo har också några underbara oud-dofter med lång hållbarhet på marknaden.

Detta är definitivt ett bra tillfälle att uppdatera parfymgarderoben med lyxiga oud-dofter för festsäsongen!

Minns även att hålla koll på vår kategori med herrparfymer om du vill hålla koll på nyheter och artiklar inom området.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *