Hårda tider? Då är det dags att skärpa sig

ta tag i livet under corona isoleringen

Det kan kännas tufft att starta en ny jobbvecka. Vart vi än vänder oss möts vi av negativa nyheter. Även för den mest positiva av människor kan detta påverka humöret i en negativ riktning och göra så att vi tappar hoppet inför framtiden. Men det är just vid dessa tillfällen i livet det blir extra viktigt att ha en förmåga att tänka positivt och se möjligheterna istället för hindren!

Det brukar sägas att det är enkelt att vara glad och sympatisk när allt går ens väg. Det är när motgångarna kommer som ens verkliga personlighet testas. Är du personen som ger upp och börjar tycka synd om dig själv eller knyter du näven och lägger in en extra växel?

Det är bevisat att ekonomisk recession gör så att många män faller in i en spiral av missbruk och destruktivt beteende. Det är förståeligt att de som inte känner så stort hopp inför framtiden kan ha lättare att falla in en känsla av hopplöshet. Arbetslöshet är något som kan ta bort en känsla av man har ett syfte i tillvaron.

Det behöver inte ens handla om arbetslöshet. Isolering från andra människor kan även det vara tillräckligt för en del att hamna i obalans i tillvaron. När det inte finns några klara rutiner att följa kan vissa ha svårt att få ordning på livet.

Se till att med jämna mellanrum avvara tid för att planera för framtida målsättningar och lägga upp strategier för hur du skall uppnå dessa. Varför inte börja varje måndag med detta?

Spelplanen ändras – häng med!

Se till att du inte är en av de personer som faller in i en känsla av hopplöshet inför framtiden. Vi vet alla att spelplanen förändras inom de flesta branscher under stora kriser. Även om det såklart påverkar majoriteten av oss människor på ett negativt sätt, erbjuder det samtidigt enorma möjligheter för den som ser till att hålla sig alert och vaken.

Varje kris som kommer brukar ha en tendens att först blotta uppenbara problem inom olika branscher. För den som håller ögonen öppna och iakttar dessa problem kan detta innebära nästa stora affärsidé för den som håller sig vaken.

Det finns många exempel på framgångsrika företag som startats under ekonomiska recessioner. Det har delvis sin förklaring i att människor tvingas ut från sin trygghetszon vid oroliga tider. Det är vid dessa tillfällen människor blir mer företagsamma och kreativa.

Nu är det alltså det perfekta tillfället att utnyttja uppenbara svagheter i omgivningen till din egen fördel. Samhället kommer att vara helt annorlunda när vi vaknar upp från denna mardröm. Men det ger oss också samtidigt unika möjligheter att skapa en betydligt bättre framtid både för oss själva och våra medmänniskor!

Ta tillfället i akt att förändra dina vanor!

Det är lätt hänt att vi lämnar i dåliga vanor även på vår fritid, även om vi annars skulle sköta våra jobb på distans helt perfekt. Detta påverkar såklart våra möjligheter avsevärt att hålla oss pigga och alerta för att ta vara på de möjligheter som dyker upp.

Läs istället för att slötitta på serier. Se till att börja träna varje dag och gör detta till en ny rutin även efter att isoleringen är över. Bygg ditt eget hemmagym och spara in pengar på gymkortet.

Nu är också det perfekta tillfället att lämna bort onyttiga vanor som rökande, snusande och för mycket alkohol till veckosluten.

Pröva att äta endast växtbaserad kost för att se hur du mår. Vem vet, kanske det är precis vad du behöver för att bli den pigga och kreativa idéspruta som du alltid längtat efter att bli?

Du har själv valet

Kom ihåg, du har själv valet! Är du personen som lägger dig ner när det blir svårt eller tar du istället tag i allt genast och förändrar det som behöver förändras.

Nu är den perfekta tidpunkten i livet att ifrågasätta dina dåliga vanor och få in nya fräscha. Mänskligheten i stort har även fått tillfälle att ifrågasätta sina vanor under de senaste månaderna.

Nu är tidpunkten även för dig att aktivt ta tag i dina livsval och på ett hållbart sätt förändra det sätt som du lever. Häng med så börjar vi redan idag!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *