Herrmodet som trendar på Tradera i vår

populära herrkläder på second hand marknaden

Det märks att det finns ett stort intresse för herrkläder just nu. Det syns också på Second Hand-marknaden som är något som blir större för varje år som går. Här tar vi fram de mest populära herrkläderna på Tradera just nu.

Vi har tidigare berättat om trenden med Second Hand inom herrmode. Det syns även i och med att exklusiva herrmodebutiker som Care of Carl öppnat upp en Pre-owned avdelning både för de som vill sälja och köpa exklusiva herrkläder. Bland exklusiva herrklockor finns en Second Hand-marknad hos t.ex. Uret.se i form av Uret Vintage och Klockia Pre-owned.

Mest populära herrkläder på Tradera

mest populära herrkläder på Tradera

På en marknad som växer allt snabbare för varje år, kan det vara intressant att få en insyn i vilka herrkläder som är populärast på Second Hand-marknaden just nu. Det har vi nu fått tack vare en rapport som presenterades hos Tradera nyligen.

Under våren har mängden herrkläder som säljs på Tradera ökat jämfört med i fjol. Stora ökningar syns för kavajer och kostymer (+25%) och sport och fritidskläder (+20%). Detta har också höjt snittpriserna med 23 respektive 25 procent. Prishöjningar noteras även för pikétröjor (+70%) och västar (+27%).

Kostym och kavajtrenden skulle kunna knytas till att många återgått till att arbeta från kontoret. Inom herrmodet i stort har både kort- och långärmade pikétröjor samt västar fått ett uppsving, och detta märker vi också av på second hand-marknaden, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Trender bland herrkläder

trender herrkläder second hand

Att det finns ett stort intresse för dessa herrplagg är något som inte förvånar oss här på redaktionen hos Gentlemannaguiden. Som vi nämnt flertalet gånger i våra trendrapporter får en återgång till ett mer normalt leverne stora konsekvenser för de kläder vi bär. När vi vistas ute bland människor vill vi helt enkelt vara fint klädda och det har gjort att stilrena herrkläder får ett uppsving.

Till de plagg som speciellt blir intressanta i sammanhanget kan nämnas kavajer och kostymer, samt stilrena herrskor. Till denna kategori hör bland annat Oxfords och loafers. Att även många nu festar som normalt samt planerar att gifta sig till sommaren gör att också festmode blir mer populärt. Det gör också att dessa plagg är utmärkta att lägga ut till försäljning för dig som vill dryga ut semesterkassan – något som vi kan se längre ner.

Hur du hittar bästa herrkläder på Tradera

Hur man fyndar herrkläder på second hand Tradera

I samband med den rapport som presenterades ger Tradera oss även tips för hur du hittar bästa fynden på deras sida.

Så gör du bästa köpen på Tradera:

  • Lägg in en bevakning – så får du en notis så fort det du letar efter finns att köpa
  • Använd Bildsök – du kan söka med ett foto istället för text för att hitta intressanta objekt.
  • Få koll på priset – med vad är den värd-funktionen kan du jämföra snittpriser för att ta reda på hur mycket något är värt.
  • Automatisk budgivning – genom att lägga ett ’Maxbud’ kan Tradera sköta resten av budgivningen, upp till det högsta belopp du kan tänka dig att betala för varan.
  • Handla utanför säsong – de bästa fynden gör du genom att till exempel köpa nya skidor på sommaren och vice versa.

Det bästa att sälja hos Tradera för att dryga ut kassan

bästa produkter att sälja på tradera

Tradera, likt andra Second Hand-sajter är även så klart en marknadsplatser för den som vill sälja kläder. Här är statistik på de produkter med största snittprisökningar jämfört med samma period ifjol. Vi kan konstatera att det med större efterfrågan även blir högre priser på produkterna.

Störst snittprisökningar i år på Tradera jämfört med samma period i fjol:

  1. Bröllopsklädsel & tillbehör +65%
  2. Kameratillbehör & Utrustning +40% 
  3. Barnspel & pussel +37% 
  4. Biljetter & resor +35% 
  5. Barbiedockor +25% 

I dessa kategorier är efterfrågan betydligt större än utbudet, vilket innebär att det finns jättegoda chanser att få bra betalat som säljare. Det är även säljläge för exklusiva klockor, mobiltelefoner och Star Wars-samlarfigurer, kommenterar Sofia Hagelin.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *