Hitta tillbaka till rutinerna

En lång och välförtjänt semester har nått sitt slut och jag är full av energi av återvända till vardagen. Att man är pigg och utvilad behöver dock inte alltid betyda att det skulle vara speciellt enkelt att komma in i de vardagliga rutinerna igen. Dygnsrytmen är något som många ändrar på under semestern och att hitta tillbaka till sina gamla vanor kan vara speciellt utmanande för de som har för vana att påbörja sin dag tidigt.

För min del var semestern extra lång denna gång, vilket gjorde att jag har ändrat på min dygnsrytm helt och hållet. För en utpräglad morgonmänniska som mig har det även visat sig vara en utmaning att hitta tillbaka till de rutiner som passade min vardag och som gjorde att jag fick mycket gjort i vardagen.

I dessa sammanhang gäller det att vara snäll mot sig själv och inse att kroppen behöver lite tid att anpassa sig till vardagen igen. Ett utmärkt sätt att göra detta på kan vara att först börja med att strukturera upp sitt liv genom planering och påminna sig själv om sina målsättningar och vilka strategier man jobbat med för att nå dessa målsättningar.

Egentligen är ju dessa pauser perfekta avbrott från vardagen som erbjuder ett tillfälle till självrannsakan och reflektion över sin situation. Speciellt eftersom man efter en ledighet oftast är utvilad och därmed har en förmåga att se mer objektivt på tillvaron och sin egen andel i denna.

För att komma igång med denna självrannsakan har jag redan tidigare skrivit några inlägg som berör detta ämne. Faktum är att jag ungefär vid samma tidpunkt fjol hade samma tankegångar och då skrev ett inlägg med rubriken Hitta motivationen efter semestern. Ett annat inlägg som jag skrivit i samma ämne och som kan vara bra att använda sig av när man planerar sitt liv efter semestern är Verktyg för din personliga utveckling.

I några inlägg framöver kommer jag att fortsätta i samma tema för att de som av någon orsak tappat bort sig under sommarledigheten skall återfå inspirationen till att uppnå sina målsättningar.

55249423-cc1c-47e6-9449-2d348a3b38a7

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *